anneler babalar okuyun lütfen!!

shiftcan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2008
2.025
556
bu sabah yaşadığım sinir bozucu olaydan sonra genç gözüyle size birşeylerden bahsetmek istiyorum.
ben 20 yaşındayım evli değilim ailemle yaşıyorum, annem bi kaç gündür hafif bir nezle atlattığı için bu sabah erkenden kalkıp kahvaltıyı hazırlayıp sürpriz yapmak istedim. kızartma yaptım yumurta falan hazırladım dört dörtlük bir kahvaltı sofrası hazırladım. belirtmek isterim ki final haftamdayım ve etrafımdakileri de görüyorum bir çok genç kızımız ailesine annesine babsına hiç yardım etmez. bense elimden geldiği kadar ütüyü falan yapıp anneme yardım etmeye çalışıyorum.
neyse kahvaltıya oturduk, babam herşeye bi kulp taktı, neymiş kızartma kuru olmuş, yumurtalar soyulmuyomuş, çayın suyu azmış, domatesleri neden böyle doğramışım. bense takdir edilmek eline sağlık kızım denmesini bekliyordum oysa ki. en basiti öff bunun tuzu az olmuş diye sitem etmek yerine al tuzluğu tuz at nedir yani. sinirim acaip bozuldu 2 lokma bile yemeden kalktım ders çalışmam lazım diye. ona da bir ton laf etti bunları erkek haliyle o bile hazırlamış madem yapıyomuşum birşeyler eleştiriye açık olmalıymışım.

etrafımda bırakın kızartma yapmayı patates soymayı bilemeyen bile insanlar var. nolurdu sanki güzel olmuş diyip beğenmesen bile benim gönlümü kazansan. değer miydi sabah sabah kırmaya. yada ben onları yapmaya mecburmuşum gibi. şimdi karar aldım. artık hiç bişeye elimi sürmicem diyorum ama anneme de kıyamıyorum.

lütfen çocuklarınız içinden gelerek birşeyler yapınca onları takdir edin. takdir edin ki evden soğumasınlar...senağlama

çok haklsıın valla..benimde tam tersi babam takdir eder annem etmezdi..herşeyi kendi yapmak isterdi..bende çok üzülürdüm.beceriksiz oldugumu düşünmeme neden olurdu bunlar..ve 26 yasındayım yemek yaparken acayip panik olurum ve kalabalıkta elim ayagıma karışır..hiç grişken olamam bu konuda...sana ve verdigin mesaja katılıyorum..ama üzülme sen...

üzülme sen canım kıyamam ben sana benimde kızım var senin yaşında
olsun sen yine elinden geldiği kadar yapmışsın ne güzel ellerine sağlık :1hug:

uyyyyyyyyy bu babalar neden bu kadar kaba olurlarkiiiiiii :mymeka:
gel bitanem sen kıyamam bensana anneni düşünüp hazırladığın ellerine yüreğine sağlık Şeniz
nolacak erkeklerin çoğu kaba böyle
boşver sen annen için yapmışsın niye üzülüyosun
beğenmediyse yemeseydi :teselli:

bu sabah yaşadığım sinir bozucu olaydan sonra genç gözüyle size birşeylerden bahsetmek istiyorum.
ben 20 yaşındayım evli değilim ailemle yaşıyorum, annem bi kaç gündür hafif bir nezle atlattığı için bu sabah erkenden kalkıp kahvaltıyı hazırlayıp sürpriz yapmak istedim. kızartma yaptım yumurta falan hazırladım dört dörtlük bir kahvaltı sofrası hazırladım. belirtmek isterim ki final haftamdayım ve etrafımdakileri de görüyorum bir çok genç kızımız ailesine annesine babsına hiç yardım etmez. bense elimden geldiği kadar ütüyü falan yapıp anneme yardım etmeye çalışıyorum.
neyse kahvaltıya oturduk, babam herşeye bi kulp taktı, neymiş kızartma kuru olmuş, yumurtalar soyulmuyomuş, çayın suyu azmış, domatesleri neden böyle doğramışım. bense takdir edilmek eline sağlık kızım denmesini bekliyordum oysa ki. en basiti öff bunun tuzu az olmuş diye sitem etmek yerine al tuzluğu tuz at nedir yani. sinirim acaip bozuldu 2 lokma bile yemeden kalktım ders çalışmam lazım diye. ona da bir ton laf etti bunları erkek haliyle o bile hazırlamış madem yapıyomuşum birşeyler eleştiriye açık olmalıymışım.

etrafımda bırakın kızartma yapmayı patates soymayı bilemeyen bile insanlar var. nolurdu sanki güzel olmuş diyip beğenmesen bile benim gönlümü kazansan. değer miydi sabah sabah kırmaya. yada ben onları yapmaya mecburmuşum gibi. şimdi karar aldım. artık hiç bişeye elimi sürmicem diyorum ama anneme de kıyamıyorum.

lütfen çocuklarınız içinden gelerek birşeyler yapınca onları takdir edin. takdir edin ki evden soğumasınlar...senağlama

canım ya çok üzüldüm o kadar içten yazmışsın ki..yanımda olsan sarılacağım oderece yani..allah kalbine göre versin..belki her insan farklı psikolojid eolur ya belki o günde baban öle bir psikolojidedir..seni mutlaka üzmek istememiştir.....üzülme canım herşey çok güzel olur...herzamn sabreden kazanır...:nazar::nazar::nazar:

Ay canem kıyamam ben sana... Şeniz Walla bu sanırım kişilik ya da alışkanlık meselesi... Bazı insanlar her şeye kulp takmaya bayılırlar... Sanırım senin babn da böyle... Sen yine de çok takmamaya çalış... Şeniz

ah canim bende bekarken buna benzer bazen dahada kotusunu yasadim belki hergun bogazima bi yumruk otururdu bi lokma bile yiyemezdim........................ama simdi senelerdir annemi babami gormuyorum ve o gunleri ozledim biliyomusun keske onlarin yaninda olsamda yine bana bagirsalar...senin hislerini hafife aldigimdan yazmiyorum sakin yanlis anlama bende zamaninda cok kizardim...ama biraz onlarida anlamaya calis,,anne olunca anliycana eminim ve ne olursa olsun sen onlarin sakin kalplerini kirma olurmu.....eger kabul edersen bi abla tavsiyesi sana..............okulunda basarilar ve mutluluklar dilerim canim:teselli:

evleniciiim kocaya kaçıcıııım bunların yüzünden:dance::dance::dance::dance::dance:

soylediklerinin saka oldugunu dusunuyorum bunlari koyduguna gore:dance::dance::dance:sakin boyle bi aptallik yapma...cok canin acir sonra

Canım hiç üzülme belkiş sabah sabah stres yapmıştır baban biraz olabilir böyle şeyler elbetteki takdir edilmek istemen çok normal ama sen annen hatrına unut yaşananları cnaım benim..
Kocayada kaçma sakın pek tavsiye etmem valla bak bu sabah kahvaltı yapıyorduk bu yumurta niye böyle yok tuzu yok yokk çay çok açık yok bilmem ne inan ağladım durdum sabah sabah..bazen olabiliyor böyle şeyler evlide olsan olmasanda:)

kadınların kaderidir o cok az insan takdir eder ah ah hep mecbursun sanki benim babamda öyleydi kocamda her seye bir kulp bulur yok suyu az yok tuzu cevremdeki insanlarada her yerde yemeklerimin ne kadar güzel oldugundan bahseder bir onlara beyendiremidim onlarda sırf gıcıklık olsun diye yapıyorlar veya eline saglık kelimesini söylerse havalanacagım zannediyorlar aksine insan taktir edildekce daha güzel seyler yapar

Annem iznee gitmisti bende babamla kalmistim...
Yemek yapmam lazim tabi ama yumurta kirmayi bilmiyordum cok olmuyor bu olay 5 sene once
yani 18 yasindaydim :)))
Bi gun pilav yapayim dedim 2 su bardagi yaziyor tarifte bu az gelir dedim bilmiyorum ya sisecegini :)
bi paketi bosaltim suyu cekti su kattim lapa gibi oldu :)
Yaninada nohut yapacagim hazir konserve aldim neyse o idare ediyordu yaptigim..
Ama babam sagolsun yedi :) hic birsey demedi ama igrencti yani :)
Bakti olacak gibi degil..ben kendimi birseylere mecbur tuttuyorum yemek yapmak gibi
babam beni annemin arkasindan 3 gun sonra turkiyeye yolladi izne..
Yemek sayseinde izin kazandim simdi bile coook guldum :)

Canim sana sonuna kadar katiliyorum..Sen annene yardim et..Annenin gonlunde yildiz aliyorsun ya ona bak..

aman kızlar kaçar mıyım kocaya ya. burda hiç diilse küsüp odama kapatıyorum kendimi kocaya küsünce nereye kapatcam:KK70:

canımsın yazdıklarına benim bile içim gitti ama naparsın zaman geçtikçe huysuzlanıyorlar sanki birazcık bak sınavlarında varmış kafanı takmaman lazım şimdi böyle şeylere annelerin yeri herzaman farklıdır napcaz artık babişleride böyle kabul etcez dimi

bence sen anneciğini üzme bildiğini yapmaya devam et
:1hug:

soylediklerinin saka oldugunu dusunuyorum bunlari koyduguna gore:dance::dance::dance:sakin boyle bi aptallik yapma...cok canin acir sonra

fisfisfis:uhm:evet katılıyorum, yağmurdan kaçarken doluya tutulma, sen yalnız değilsin annelerde aynı durumda,sen annene kaç kere eline sağlık dedin yada babana hoş bişey söyledin, birazda davranışlarımızın yansıması olmasın??? :mymeka: :teselli: :1hug:

canım bence de yaptıkalrın çok iyi bişi tabi babanın yaptıkları deil ama olsun sen onların yinede evladısın bend e yaptım zamanında oooo yapmadıgım şey kalamdı valla 4 kardeşime baktım... 12 yaşimda elimde çamaşır yıkıyodum ciddi ciddi ..a nnem çalişirdi ozmanlar.. bide okula giderdim düşün.. orta ikiye:) yemek yapardım komşulardan ögrenirdim sorardım evde yapardım... hamur mayalardım ekmek yapardım ahhhhhh ahhh noldu evlendikten sonra daha iyi anlaşıldı degerim ... yapmadıgım şey yoktu yanii şimid annem beni çok 2 kıs kardeşim var ben gibi deil şimdi onlarr. ben çok çektim şimdide evliyim kendi mücadelemi veriyorujm yine hayat çok zor canım ...

merhaba canım boşver sen hiç kafana takma erkekler biraz kaba olurlar.eminimki herşeyi çok güzel hazırlamışsındır eline sen derslerine motive ol seni kocaman öpüyorum.

Olur böyle şeyler. Bir çoğumuzun başına gelmiştir. Takdir, teşekkür hoş bir söz beklerken aksi şeyler duymak. O an içinin nasıl acıdığını ben çok iyi tahmin edebiliyorum.Babanın hoşuna gitmese bile annem için kendin için yapmaya devam et. Küçük yaşta ev işleri ve yemek yapmaya başladım. Annem babam çalışıyordu ablam uzakta okuyordu. Kimse bana yapacaksın edeceksin dememiştir ama içimden gelir yapardım. Çok iyi hatırlıyorum bazen yaptığım yemeklerin tadı hakikaten iyi olmazdı:bbo:. Annem babam beğenmese bile kırılmayayyım diye ses çıkarmadan yerlerdi.:1hug: Teşekkür ederim anneciğim babacığım.

Shıft in dediği gibi anneler babalar biraz daha dikaktli olmalı bu gibi konularda.

boşver güzelim ya inşallah senin çocuğun olduğunda mutlu bir aile olursunuz

X