• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anneler acil yardım kafam karıştı fikir verin

iremim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
189
1
96
kızlar merhaba yaa benim aklım çok karışık biz kayınvalidemlerle aynı sitedeyiz ancak onlar taşınıyorlar burdan şehrin merkezine gidiyorlar biz şehrin batısındayız eşim şehrin doğusunda işe gidiyor fakat eşim tıbbi mümessil arabası var sürekli geziyor o yüzden onun işine giderken sorunu yokta, şimdi aslına bakarsanız bende kızım 1 yaşına girdikten sonra bende işe başlayacaktım ve kızıma babaannesi bakacaktı,ve bu sebebten dolayı onlar nereye taşınursa bizde o semte taşınacaktık fakat ,o semtte istediğim gibi bir ev 2,5 aydır hergün aramama rağmen bulamadım, ve berbat evlerin kira bedelleri çok fazla ,ve eşyalarım yeni , neyse aradığım gibi evler bizden daha batıda var orasıda yeni yerleşim yeri bursalılar bilir ben ataevlerdeyim ,o dedğim yerde ertuğrulkent ve eşimin ailesinin gideceği yerde heykel civarı eşimde yıldırım tarafı hastaneleri eczaneleri çalışıyor, bende işe başlarsam ertuğrul kenttende ilerde olan görüklede işe başlayacağım yada asıl mesleğimi devam ettirirsem mağaza sorumluluğu mobilya beyaz eşya sektöründe, semt çok belli değil, offf ertuğrula taşınırsam ve çalışırsam eşim kızımız 1 hafta babaannesinde kalır ,sadece hafta sonları alırız dedi, bu da çok zor bir durum , aynı yerde olursak bile akşamları çocuğumla birlikte olucam , (tamam buna zaten hazırdım) yaaa dün bir arkadaş dediki onunda 4 aylık oğlu 8 yaşında kızı var BAK 3 YIL ÇALIŞMA ÇOCUĞUNUN İLKLERİNİ YAŞA BU GÜNLER BİRDAHA GERİ GELMİYOR BOŞVER 3 YIL SONRA KREŞE VERİR ÇALIŞIRSIN DEDİve bu fikir içimde biryerlerde hep vardı ama bastırıyordum eşmle akşam konuştum taşınmayalaım bu ev şimdilik bize yetiyor dedim bende 3 yıl çalışmayayım dedim eşim kabul etti ama kafam çok karışık napmalıyım acaba benfisfisfis:uhm:

kızlar şunuda dipnot olarak ekleyeyim kızımı babaannesi değil ben eğitmek istiyorum lafa aramızda çok fazla üstüne düşüyorlar bei kale alıp kızmım hiç bir ihtiyacı için bana soru sormuyorlar kafalarına göre istediklerini yediyorlar dün çocuğum boğuluyordu neredeyse halası karpuz veriyordu tam diyecektim verme tıkanır çocuk tıkandı ve şiddetli bir şekilde kızarıp gözleri patladı ve kustu. bende bundan sonra bu çocuğa tane hiç birşey verilmeyecek dedim ,Allah Allah nasıl öğrenecek peki yutmayı dediler baka görüyormusunuz kaale almıyorlar gittim eve kadar kızı orda bıraktım arkamdan çocuğa tarhana çorbası iri taneli olarak azda ekmek karıştırarak vermişler banede tam üstüne gittim baozuldular ne veriyorsunuz dedim çorbaaa dediler bende taneli vermeyinde ne verirseniz verin dedin kızdım surat yaptılar sallamadım kusura bakmasınlar onların torunu olabilir ama onu doğururken 6 saat sancıyı ben çektim ben can çekiştim doğurcam derken kendilerinden soğuttular beni çünkü beni kaale almıyorlaR şimdi anladınız heralde neden sorun ettiğimi

Son düzenleme:
canım bende 1 yaşından sonra çalışmayı düşünüyorum ama hala kararsızım şu an daha 3 aylık kızım daha erken ozaman gelsin ona göre karar vereceğim açıkçası bende 3 yaşına kadar kendim bakmayı istiyorum zaten bırakırsamda kendi annem var o bakacak ama maddi duruma bağlı eğer maddi olarak idare edebilirsek çalışmayı düşünmüyorum annemin bakamayacağından değil kızımın her anını dolu dolu yaşamak için bakalım hayat ne gösterecek hayırlısı eğer sizin içinde maddi yönden çok zorlanmayacaksanız çalışma derim ama bu kişiye göre değişir..

evet canım maddi olarak uygunsanız bekleyebilirsin 3 yıl benim imkanım olsa calışmam kendim bakarım
l
ilk üc yıl cok önemli cünkü
eşinde uygun görüyorsa 3 yıl bekle bence

Koşulların uygunsa bekleye bilirsin.Bende babannemin yanında büyüdüm ama hep annemi özler ve onun yanında olmayı isterdim.Daha sonra annemle iletişimdede zorlanmıştım.

bence eger durumunuz müsaitse ne evinden tasin nede calis cocuguna kendin bak cünki bebegini senden daha iyi kimse taniyip anlayamaz o na neyin iyi neyin kötü oldugunu annesi olarak daha iyi bilirsin. Benim kayinvalideler türkiyedeler ama sürekli ordan buraya bebeklerime nasil bakacagim diye emirler veriyolar resmen düsünsene görümcem daha evli bile degil hayatinda daha hic cobuk bakmamis o bile yok söyle yap yok böyle yapma, allahtan yurtdisinda yasiyorumda kafam biraz rahat.

Valla durumun müsaitse 3 yıl kendin bak derim. Çocuğuna doy. Çocuğun sana doysun. Benim oğlum 3 aylık. Maalesef 1 yıl ücretsiz izin alma hakkımız var. Ben ücretsiz izindeyim. Dönüşü kara kara düşünüyorum

bak en kotu sey cocugunu anneanne veya babaannenin buyutmesiymis dr onaylamiyor bence bekle calisma 2 yasinda da kresler aliyor hem oyunlar ogreniyor kisisel gelisimi artiyor babaannesiyle seda sayan mi seyretcek oturup hem sen yedirimeyecek dedigini yedirtme al o corbayi yada karpuzu yanlarinda cope at ve sert dille uyar acik acik defalarca soyle alinsinlar onun kilina zarar gelecegini bin sefer kirilsinlar

ay canım aynı dertten kac tane konu actım bu sitede calıssammı calısmasammı diye.en son psikoloji bölümünde sevmedim sevmiyorum baslıgı bana ait okursan.benim durumumda sana benziyor kızım 3 aylık 6 aylık olunca göreve baslamam gerekiyor baslamazsam 1 yıl ücretsiz izin alcam sartları zorlayarak dişimi sıkıp ayagımı yorganıma göre uzatarak sonrasında yine babannesi bakacak cocuguma malesef esim izin vermez o varken baskasının bakmasına.ama bende en az 2 yıl bakmak isterdim cocuguma neyse simdilik 1 yıl izin alacam sonrasına bakarız.benim kayınvaldem iyi bakar bakmassına ama hemen sahiplenici bir yapısı var simdi bile annem annem diye seviyor sinir oluyorum ama kuralları bastan konusmak lazım.hala kararsızım sonucta ben calısırsam yarım gün calısacam ama onda bile bırakıp gitmek içimden gelmiyor kayınvaldemde cok hevesli bakmaya oysa hamileyken bakamam ben diyodu.ne yapcagıma halen tam olarak karar vermedim esim sen bilirsin diyor ama durumumuzda ortada

hem onlarin bakimindan memnun degilsiniz hemde cocugu surekli olarak birakmayi duusunuyorsunuz..
anlamadim nasil is bu ?
Maddi sorunnunuz yoksa bekleyin cocugunuz ne ekmek su isteyecek kadar buyusun..
biri ona birsey yaptiginda soyleyebilecek yasa gelsin ondan sonra iciniz rahat isinize gidin..
6 saat sanciyi siz cektiniz...kendiniz soylemissiniz butun gun gormeden buturlu tarhana mi iciyor karpuz mu yiyor bilmeden nasil calisacaksiniz ki..bence bazi seyleri rayina otturtun daha dogruusu kaynananiza cocuk bakmak konusunda guvenin olye ise baslayin

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar çalışmayacağım ve kendim bakacağım yavruma odaha çok minik 5,5 aylıka.s.

hem onlarin bakimindan memnun degilsiniz hemde cocugu surekli olarak birakmayi duusunuyorsunuz..
anlamadim nasil is bu ?
Maddi sorunnunuz yoksa bekleyin cocugunuz ne ekmek su isteyecek kadar buyusun..
biri ona birsey yaptiginda soyleyebilecek yasa gelsin ondan sonra iciniz rahat isinize gidin..
6 saat sanciyi siz cektiniz...kendiniz soylemissiniz butun gun gormeden buturlu tarhana mi iciyor karpuz mu yiyor bilmeden nasil calisacaksiniz ki..bence bazi seyleri rayina otturtun daha dogruusu kaynananiza cocuk bakmak konusunda guvenin olye ise baslayin

aslinda arkadasa hak vermemek elde degil her ne sartta olursa olsun is ve cocuk tercihi arasinda cocugu secin cunku anneye ihtiyaci var en onemli zamanini en tatli anlarini babaannenin yaninda kapiyi gozleyerek sizi bekleyerek gecircek insanin kaynanasida olsa anneside olsa kendi bakmasi baskadir krese verirsin belli bir zamanda daha mantikli ben sahsen benim aklim kalir bogazina birsey kacti ne yedi ne icti ben ise veremem aklimi zaten

hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar çalışmayacağım ve kendim bakacağım yavruma odaha çok minik 5,5 aylıka.s.

daha sut kuzusu calisma tabi bak yavruna ilk anne demesini duy adimlerini gor gezdir sev oksa sar sarmala o senin parcan en iyi bir cocuga annesi bakar kimse degil senin adina sevindim dogru kararŞeniz

AHHHH canım ya 5.5 aylık bebeğe mi tarhanayla karpuz delirmiş mi bunlar birde ekmek doğramışlar... delirmemek elde değil... en güzel kararı almışsın.. bak bende öğretmenim mesleğimi bıraktım... kimseye baktıramam.. elimde değil o benim kimseye veremem onu okula gönderene kadarda koynumdan ayırmayada hiç niyetim yok ALLAHım ayırmasın.. ama maddi şartlarda çok önemli olmazsa yoksa ne yapacaksınız mecbur çalışmak..

benim kayınvalidem de hastaneden geldiğimiz ilk gün ben banyo yaparken 15 dk.içinde ağladı diye sütlaç yedirmişti.o gece uyumadı bebeğim sancıdan.bende dikişlerimden dolayı hareket edemiyordum çok fazla.ama bütün gece oturmak mecburiyetinde kalmıştım.çektiğim azabı anlatamam.kesinlikle hiçkimse anneden iyi bakamaz.birde gerçekten sahipleniyorlar kendileri doğurmuş gibi.bir ara kendimi taşıyıcı anne gibi hissetmeye başlamıştım.şu an kızım 3 aylık.ama bende psikoloji sıfır.çocuk normal ağlasa bile hemen dibimde bitiyor niye ağladı diye..ona soracağım sanki.bir de bebeği sever gibi yapıp yüzüme söyleyemediği şeyleri söylüyor.bebeğmi kullanıyor yani.neyse..diyeceğim o ki kendiniz bakın.bende çalışmayı bıraktım ama malesef birlikte oturuyoruz.

ben kendi ailemden de kayınvalidemdende ayrı şehirde yaşıyorum.kızıma ben bakıyorum o yüzden rahatım.:):)

bende 1 kasımda işe geri dönmem gerekiyor ama oğlum daha 8 aylık olacak o zaman . onu bırakabilecek hiç kimsem yok bu yüzden tek yer kreş. o kadar küçük ki kreşe bırakmakta istemiyorum ondan ayrılamam o kadar alıştımki 5 dakika uzaklaşayım resmen çıldırıyorum.eşime okulumu bitirene kadar çalışmıyayım dedim ( bir yandan açıköğretimde okuyorum 4 sınıfa geçtim).hem o zamana kadar ne istediğini söyleyecek ayaklanacak duruma gelecek ama eşim çalışmamı istiyor. aslında durumumuz iyi. tek başına çalışıp eve bakmak eşime ağır geliyor. az önce bunun yüzünden tartıştık. benim çocuğum paradan daha önemli. hem ben çalışmayayım demiyorumki sadece oğlum biraz büyüsün istiyorum. yaaa kızlar sizce haksızmıyım

ya kızlar hayretsiniz durumunuz iyisi ise daha ne soruyonuz burda bizleri düşünün ben 3.5 aylıkken mecbur çalışacam bazı arkadaşlarımız 3.5 ay bile kullanmayacaklar ona göre forum açın durumum iyi olsa burda foruma niye açıyım tabi bebegime bakarım ücretsiz izinde sadece memurlara var özel sektörde zor

kızlar merhaba yaa benim aklım çok karışık biz kayınvalidemlerle aynı sitedeyiz ancak onlar taşınıyorlar burdan şehrin merkezine gidiyorlar biz şehrin batısındayız eşim şehrin doğusunda işe gidiyor fakat eşim tıbbi mümessil arabası var sürekli geziyor o yüzden onun işine giderken sorunu yokta, şimdi aslına bakarsanız bende kızım 1 yaşına girdikten sonra bende işe başlayacaktım ve kızıma babaannesi bakacaktı,ve bu sebebten dolayı onlar nereye taşınursa bizde o semte taşınacaktık fakat ,o semtte istediğim gibi bir ev 2,5 aydır hergün aramama rağmen bulamadım, ve berbat evlerin kira bedelleri çok fazla ,ve eşyalarım yeni , neyse aradığım gibi evler bizden daha batıda var orasıda yeni yerleşim yeri bursalılar bilir ben ataevlerdeyim ,o dedğim yerde ertuğrulkent ve eşimin ailesinin gideceği yerde heykel civarı eşimde yıldırım tarafı hastaneleri eczaneleri çalışıyor, bende işe başlarsam ertuğrul kenttende ilerde olan görüklede işe başlayacağım yada asıl mesleğimi devam ettirirsem mağaza sorumluluğu mobilya beyaz eşya sektöründe, semt çok belli değil, offf ertuğrula taşınırsam ve çalışırsam eşim kızımız 1 hafta babaannesinde kalır ,sadece hafta sonları alırız dedi, bu da çok zor bir durum , aynı yerde olursak bile akşamları çocuğumla birlikte olucam , (tamam buna zaten hazırdım) yaaa dün bir arkadaş dediki onunda 4 aylık oğlu 8 yaşında kızı var BAK 3 YIL ÇALIŞMA ÇOCUĞUNUN İLKLERİNİ YAŞA BU GÜNLER BİRDAHA GERİ GELMİYOR BOŞVER 3 YIL SONRA KREŞE VERİR ÇALIŞIRSIN DEDİve bu fikir içimde biryerlerde hep vardı ama bastırıyordum eşmle akşam konuştum taşınmayalaım bu ev şimdilik bize yetiyor dedim bende 3 yıl çalışmayayım dedim eşim kabul etti ama kafam çok karışık napmalıyım acaba benfisfisfis:uhm:

kızlar şunuda dipnot olarak ekleyeyim kızımı babaannesi değil ben eğitmek istiyorum lafa aramızda çok fazla üstüne düşüyorlar bei kale alıp kızmım hiç bir ihtiyacı için bana soru sormuyorlar kafalarına göre istediklerini yediyorlar dün çocuğum boğuluyordu neredeyse halası karpuz veriyordu tam diyecektim verme tıkanır çocuk tıkandı ve şiddetli bir şekilde kızarıp gözleri patladı ve kustu. bende bundan sonra bu çocuğa tane hiç birşey verilmeyecek dedim ,Allah Allah nasıl öğrenecek peki yutmayı dediler baka görüyormusunuz kaale almıyorlar gittim eve kadar kızı orda bıraktım arkamdan çocuğa tarhana çorbası iri taneli olarak azda ekmek karıştırarak vermişler banede tam üstüne gittim baozuldular ne veriyorsunuz dedim çorbaaa dediler bende taneli vermeyinde ne verirseniz verin dedin kızdım surat yaptılar sallamadım kusura bakmasınlar onların torunu olabilir ama onu doğururken 6 saat sancıyı ben çektim ben can çekiştim doğurcam derken kendilerinden soğuttular beni çünkü beni kaale almıyorlaR şimdi anladınız heralde neden sorun ettiğimi

bebegin kreşe başlayınca sen de çalışmaya başlarsın.

bende dogurmadan ocne 6 aylık olunca calısırım kaynanam bakar dıyordum kı o dogurana kadarmıs kesınlıkle bırakmayı dusunmuyorum 3 yasına kadar kendım bakıcam ılklerını gorucem allah ansıp ederse kımse evladına annesı gıbı bakamaz ben kaynanama bıraktıgımda yaslılıktan mı bılmıyorum artık ama bebegımın poposunda kakaları duruyo oluyo yıkadıgı halde mesela kusuyo ustunu cıkamıyo ben her kustugunda ustunu degıstırıım kesınlılle pıs bırakmam bu yuzden bı yere gıttıgımdede bırakmıyorum artık buyudugu zaman o krese ben ıse olur atık calısma cnm cocuguna kendın bak kımse anne gıbı bakamaz sevemez

Kizlar Ben özel Sektördeydim Bebişim 8 Haftalikti Anneme Birakip Işe Başlamak Durumunda Akldim. Akşama Kadar Annemde Kuzu Gibi Ama Akşam Ben Alinca Ağlamaktan Hli Kalmiyor Hiç Sevemiyorum Ağliyo Ağliyor Sonra Iç çeke çeke Uyuyor Sanirim Onlara Alişmiş Beni Istemiyor. Ayrica Hiç Bi Anini Göremiyorum özlüyorum Ama Mecburum çalişmaya Seçme şansim çok Fazla Yoktu Her Ne Kadar Eşim Boşver Idare Ediriz Dese Bile. Ama şuda Varki Anem Ve Kardeşim çok Güzel Bakiyolar Dopğla Olarakta Sahipleniyorlar .ole Işte

Back