• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Anneanne usulü bebek maması tarifi arıyorum.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulminahira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2013
311
12
46
Adana
Yeni anneler; kızım 1 aylık.22 günlük oluncaya kadar mama takviyesi yaptığım kızımı 10 gündür ''sadece anne sütü'' ile besliyorum.çok mutluyum şuan:) bebeğime 1 yaşına kadar evde yaptığım anneanne usulü ev yapımı mama ve sebze meyve püresi, 1 yaşından sonra süt ve evde pişen az tuzlu yemeklerimden vermeyi planlıyorum.size sorum şu:ANNEANNE USULÜ BEBEK MAMASI tarifi bilen varsa LÜTFEN paylaşabilir mi? teşekkürler.
bu arada kızıma yeniden kullanılabilr bebek bezi aldım,popişi biraz büyüyünce kullanacağım.nasıl olacağına gelince; öğretmen olduğum için evde bakıcım olacak,onunla hallederiz.mama işini de aynı şekilde halledeceğiz umarım.başarmayı istiyorum.doğal olmayan hiçbir şeye tahammülüm yok.

canım dün de ben aynı şeyi düşündüm;2aylık oğlum var hatta anneanneme sormuştum.tereyağında unu kavurup suyla karıştırıyolarmış köyde ;) başka bi tarifte yine un yağda yanmayacak şekilde kavrulup sulandırılmış sütle(inek sütü veya anne sütü) karıştırılır. ben de en kısa zamanda denemek istiyorum.mama yemiyo çünkü oğlum

arkadaşlar aradıgınız bildigimiz prinç unlu ya da unlu muhallebi mi? muhallebi yapabilirsiniz sütle meyveyle tatlandırırsınız böylece vitamini de artmış olur. muz ve seftali denemiştim ben piştkten sonra karıştırmıştım lezzetli oluyor. 1 su bardagı sut 1 kasık pirinç unu 1 kaçık şeker.

ANNEYİM 83; canım ne aradığımı ben bilsem zaten sormam:) bebeklere,mamaya alternatif ilk aylardan itibaren ne yedirilir onun cevabını arıyorum.

yuvarlak popo çok şanslısın.hem yuvarlak bir popoya sahip olduğun içinnnn:)) hem de oğlun katkılı mamayı yemediği içinnn:) alternatifler ne acaba biraz daha araştıralım bakalım

bebeğiniz henüz çok küçük Allah bağışlasın sadece anne sütüyle devam edin 6 aya kadar. 6. ayla birlikte meyve, sebze püreleri, tarhana çorbası,yoğurt ,pirinç unu muhallebisi yapabilrsiniz 7. ayın bitiminden sonra da et, tavuk ve bunların sularını vermeye başlarsınız tabii doktorunuzun tavsiyesiyle. 9. aydan itibaren de salçasız, tuzsuz, acısız ve çok yağlı olmamak kaydıyla kendinize yaptığınız yemeklerden yiyebilirler. 1 yaşına kadar patlıcan ( alerji riski ve nikotin içermesi sebebiyle ), bal ( toksik etki yapabilme özelliği yüzünden), kivi, inek sütü hariç zaten çeşitli şekillerde besleyeceksiniz ama 6 aya kadar sadece anne sütüne devam süt azsa doktorunuzun tavsiyesine göre formül mamalarla beslemeniz gerekir. çünkü bebeklerin ihtiyaçları bu yönde.

Son düzenleme:
CİNCİKK çok teşk ilgine ancak katkılı mama kullanmayacağım bebeğim 6 aylıktan küçük olsa da.hatta eşim dr olsa da:) büyük kızıma az da olsa kullandım ama küçüğe hiç kullanmayacağım.ben 0-6 ay arası tarifler istemiştim,6 aydan sonrası kolay,herşeyi yiyemese de bi çok şey verilebiliyor.ben daha da küçükken neler verilebilir onu merak ettim ve eski usul bilenlerden tarif istedim ancak yok gibi...

arkadaşımın annesinin tarifi:
mısır unu, pirinç unu, buğday unu yanmaz tavada kavrulur, şekerle birlikte süte karıştırılır.
arkadaşımın annesi bebeği 2 aylıkken çalışmaya başlamak zorunda kaldığı için doktor tavsiyesiyle bu mamayı yedirmiş ama ben olsam gdo yüzünden şu an mısır unu vermezdim. o zaman mısır unu daha sağlıklıydı belki. bir de artık doktorlar şeker ve inek sütünü de bebeklere tavsiye etmiyorlar.
ama adı üstünde başlık anneanne tarifi dediği için tarifi verdim. belki ihtiyacı olanlar günümüze uyarlayabilir.

gdo yüzünden mısır unu, işlenmiş prinçlerden yapıldığı için pirinç unu (prinç işlenince besin değerinin %80 kaybediyor) bunlardanda yapılacak mamanın formül mamadan pekte bir farkı yok bence, tatlandırmak için şeker tuz zaten yasak
diğer un çeşitleride gluten içerdiği için küçük bebekler için uygun olmadığını biliyorum ama net bir bilgim yok belkide uygun olanı vardır, bende 23 aylık bir kız annesiyim ve bende kızıma yedirdiğim şeyler konusunda elimden geldiğince hassas davranmaya çalışıyorum ve ona özel alınan yeme içme kısmı mutfak masraflarımızın ciddi bir kısmını oluşturuyor :) ama tabii bu konu dipsiz kuyu resmen, insan bazen işin içinden çıkamıyor

CİNCİKK çok teşk ilgine ancak katkılı mama kullanmayacağım bebeğim 6 aylıktan küçük olsa da.hatta eşim dr olsa da:) büyük kızıma az da olsa kullandım ama küçüğe hiç kullanmayacağım.ben 0-6 ay arası tarifler istemiştim,6 aydan sonrası kolay,herşeyi yiyemese de bi çok şey verilebiliyor.ben daha da küçükken neler verilebilir onu merak ettim ve eski usul bilenlerden tarif istedim ancak yok gibi...

Daha küçükken ne verebilirim mişş. Oldu olacak kuru fasülye-pilav ver. Arkadaşım sen nasıl öğretmensin. 0-6 ay sadece anne sütü olduğunu çocuklar bile biliyor artık. Bu konuyu açalı çok olmuş, ama merak ediyorum çocuğun iyi mi? Anneanne mamasıymış. Tee allamm ya!

Back