Hayatta insanı en iyi anlayabilecek kişi annesidir, en sıkıntılı zamanınızda, en zor anlarınızda, bir derdiniz olduğunda annenize sığınırsınız, sığınırsınız diyorum ama ben bu duyguyu hiç yaşamadım anneye sığınmak nasıl bir şeydir hiç bilmiyorum, annemin omzuna başımı koyup ağlamak, derdimi gerçekten beni seven ve anlayan birine anneme anlatmak nasıl bir duygudur hiç bilmiyorum çünkü hiç yaşatmadı annem bana bu duyguyu
ona her sığınmaya çalıştığımda onun suçlamalarıyla, azarlamalarıyla, beni ezen tavırlarıyla karşılaştım ben
şu an 41 yaşındayım 2 senedir oldukça sıkıntılı günler geçiriyorum ama oturup derdimi anlatabileceğim bir annem yok benim, derdimi paylaşan, beni anlamaya çalışan, beni dinleyen bir annem yok malesef, hala ısrarla şansımı deniyorum belki beni dinler, anlamaya çalışır ne de olsa o da benim gibi bir kadın belki bana kucağını açar ama malesef hep aynı suçlayan, bütün hatayı bende bulan, beni sürekli azarlayan ya da zamanım yok çok işim var sonra konuşalım tavırları
oysa öyle şeyler vardır ki anneden başka kimseyle paylaşılamaz ne bir sevgili, ne bir eş, ne de bir dostunuzla paylaşamayacağınız şeyler vardır ama ben dertlerimi, sıkıntılarımı annemle paylaşmanın hazzını yaşayamadım hiç...
az önce yine denedim annemi aradım, konuşmak için biraz olsun içimi dökmek için ve yine tavır ve ben bir kere daha lanet ettim kendime inatla anneme tutunma, sığınma isteği duyduğum için oysa ondan maddi hiç bir şey beklemiyorum ben sadece beni dinlesin biraz olsun beni anlasın biraz anne şefkati göstersin yeter ama... ama...
ben sizden çok küçüğüm ama aynı şeyleri yaşamışız hemen hemen
daha doğrusu benimki gerçekten çok acaip.. ben annemi,o beni kırana hiç kırmamıştım.. ama artık gerçekten bi yerden sonra boğuluyosunuz,aynı çatı altında durmak istemiosunuz,sanki anneniz değil bi yabancı..
bu yüzden bende asi davranabiliyorum..daha doğrusu annem böyle olmaya devam ettikçe benim davranışlarımda onunla paralellik gösteriyor...
annem iki yüzlüdür mesela..
örneğin bir arkadaşımla karşılaşınca hemen melek gibi görünmeye çalışır ama aslında hiçte öyle değildir.. yapmacık yapmacık tavırlar sergiler.. belkide bu yüzden çok fazla muhabbeti olan insan yok çevresinde..
annem ayrım yapar.. çok ciddi söylüyorum bu benim kuruntum değil.. kardeşimi her zaman bana karşı savunur beni ezer.. herşeyin suçlusu benimdir... yazın sinir krizi geçirdim annem yüzümden.. hayatımda ilk kez bir kriz geçirdim.. sorumlusu en yakınım..niye olduğunu boşverin çok uzun hikaye zaten anlatsam ya inanmazsınız yada bi güzel yuhlarsınız durumu...
bi keresinde annemin tüm bana yaşattıkları ve yaptıklarını görmezden gelip oturup sohbet ettik.. ben anneme özelimi ilk kez anlattım... biraz çekinerek ama anlattım.. ertesi hafta anlattığım herşeyi koz olarak sakladığını belli etti ve yüzüme çirkinleştire çirkinleştire vurdu... zamanında teyzemede aynı şeyleri yaparmış teyzem anlatmıştı.. aralarında 8 yaş var.. teyzem bnm yaşlarımdayken onuda çok ağlatmış çok.. teyzem hep ' duyma kızım takma kafana ' desede yapamıyorum.. benim bir tane annem var.. anne.. nası duymayayım ?
hayatımda bana en çok bedduayıda annem etmiştir.. ama ne beddular öyle böyle değil.. 40 yıl düşünsem benim aklıma gelmez..
şimdi belki aranızdan biri ' kim bilir sen naaptında annende böyle ' diyordur.. size şöyle söylim.. benim annem ben küçükken oyuncaklarımı yerde bırakıyorum diye arkadaşım olarak gördüğüm (çocuk aklı :) ) iki peluş oyuncağımı kesen,yine küçükken ortalıkta barbielerimi bırakıyorum diye kış ortası beni sokağa atan,onun istediği pardesüyü giymedim diye ( pardesüden çok herşeye benziodu okulda milletin dalga konusu olmuştum siz düşünün.. ) okulun ortasında bana tokat atan ve devamını getirmeye çalışan bir insan..
belkide anne sevgisini hissetmediğim için babama çok düşkünüm.. oda bana.. ve inanır mısınız.. annem .. öz annem sırf bu yüzden babama beni kötülemek için fırsat kolluyor..
ilk okuldan beri bana öyle ağır laflar kullanmıştır ki.. küfrü annemden öğrendim mesela..ve bu anlattıklarım inanın hiç bişey.. bazı şeyler yazılmıyor.. kelimelere dökülmüyor..
gerçekten tüm bunlar çok kötü.. dilerim hiç kimse yaşamaz annesinden böyle şeyler... annemin bana yaptıklarını gördükçe hep kendi kendime ' ben ilerde anne olunca çocuğuma arkadaşından dahada yakın olucam,bunların hiç birini ona yapmicam ' diye sözler veriyorum..annemin bana göstermediği sevginin yokluğunun acısını kendi çocuklarımda çıkarıcam..çok uzun yazdım kusura bakmayın olur mu :çok üzgünüm: