• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne ve kayınvalidede kalma süresi

tambirkolik

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2024
21
3
1
28
Merhabalar. Bir konuyu size danışmak istiyorum. 3 aydır evliyim, eşimle ailelerimiz aynı şehirde biz farklı şehirdeyiz. Sık sık gidip gelmiyoruz daha ikinci gidişimiz olucak ancak bu gittiğimizde ben kendi annemde kalmak istiyorum. Zaten tek günlüğüne gidiyoruz ancak eşim kendi ailesinde de kalmak için ilk gün gideriz bizimkilerde kalırız sonra size geçeriz diyor. Kayınvalidem laf yapar diye çekiniyor, kayınvalidem de bana bir şey demez ama kocamın bazen başının etini yer, her gün arasın ister vs. Kocam aramayınca sen nasıl bi evlat oldun da bir sürü şey söyler. Ben eşim üzülsün istemiyorum ama kayınvalidemin isteğine göre de hareket etmek istemiyorum. Bu kalma işleri nasıl olmalı. Nasıl hareket etmeliyim

Bizde herkes kendi ailesinde kalıyor. Kv ne istediği de açıkçası umrumda değil. Zaten kvlerin gelin gelsin bende kalsın çok özledim derdinde olduğunu da sanmıyorum, sırf lafı geçsin diye istiyordur o da sizi ilgilendirmez. Bin senelik anneniz dururken 1 2 gün gittiğiniz yerde elin kadınında neden kalasiniz yani? Başka zaman uzun giderseniz biraz orda biraz burda bölüşür öyle kalırsınız.

Bizde herkes kendi ailesinde kalıyor. Kv ne istediği de açıkçası umrumda değil. Zaten kvlerin gelin gelsin bende kalsın çok özledim derdinde olduğunu da sanmıyorum, sırf lafı geçsin diye istiyordur o da sizi ilgilendirmez. Bin senelik anneniz dururken 1 2 gün gittiğiniz yerde elin kadınında neden kalasiniz yani? Başka zaman uzun giderseniz biraz orda biraz burda bölüşür öyle kalırsınız.
Aynen, sadece söz geçirme derdinde 😃 sinir oluyorum böyle hallerine

Yanlış anlamışım, düzelttim. İkisinde de birer gece kalıp dönün ama ayrı ayrı olmasın.
Normalde bir gece kalıcaktık, eşim kayınvalimde de kalalım diye bu defalık iki gecelik gidelim ilk annemlerde sonda sizde kalalım diyor ona sinir oldum ben. Ondan kafam karıştı. Usulü bu mu diye öğrenmek istedim

Ya eşimi üzmek istemiyorum düşüncesini nasıl kazidiniz aklınıza bütün konularda görüyorum bileklerimi kesicem artık 😂 sen kendi ailemde kalmayinca uzulmicek misin? E eşin sen üzülme diye uğraşmış olmuyor sen niye illa eşim üzülmesin diyorsun. Sanki gel benim annemde kalalım demişsin. Herkes kendi annesinde kalsın üzülen de ağlayarak günlüğüne yazsın bu kadar prenses davranmayın insanlara ya

Evlenince kadının ailesini arka plana atması gerektiği, eş ailesinin onun ailesi olması gerektiği gibi saçma bir gelenek var sanırım burada okuduğum konularda. Hiç kimse kusura bakmasın ama eş ailesi dünya iyisi olsa kendi ailenin yerini tutamaz. Ya birer gece her iki tarfata kalın ya da sizin ailenizde kalın, sonrakinde onun ailesinde kalırsınız. Nasıl alıştırırsanız öyle gider. Ayrıca bu eşim kırılmasın durumunu da anlamıyorum, bana fikrimi sormayacaksa kırılsın valla umrumda olmaz. Nitekim böyle şeyler nedeniyle kırdığımda oldu, herkes yerini bilsin.

Normalde bir gece kalıcaktık, eşim kayınvalimde de kalalım diye bu defalık iki gecelik gidelim ilk annemlerde sonda sizde kalalım diyor ona sinir oldum ben. Ondan kafam karıştı. Usulü bu mu diye öğrenmek istedim
Aslınsa birinde vakit geçirmeye gidip, mesela akşam yemeği olur yiyip diğerinde de kalabilirsiniz. Malesef bazı kayınvalideler bunu rekabet haline getiriyor.

Merhabalar. Bir konuyu size danışmak istiyorum. 3 aydır evliyim, eşimle ailelerimiz aynı şehirde biz farklı şehirdeyiz. Sık sık gidip gelmiyoruz daha ikinci gidişimiz olucak ancak bu gittiğimizde ben kendi annemde kalmak istiyorum. Zaten tek günlüğüne gidiyoruz ancak eşim kendi ailesinde de kalmak için ilk gün gideriz bizimkilerde kalırız sonra size geçeriz diyor. Kayınvalidem laf yapar diye çekiniyor, kayınvalidem de bana bir şey demez ama kocamın bazen başının etini yer, her gün arasın ister vs. Kocam aramayınca sen nasıl bi evlat oldun da bir sürü şey söyler. Ben eşim üzülsün istemiyorum ama kayınvalidemin isteğine göre de hareket etmek istemiyorum. Bu kalma işleri nasıl olmalı. Nasıl hareket etmeliyim
Daha 3 ay evlisiniz iki kez mi gittiniz, neden? Bence daha az gidip kendi düzen ve dengenizi kurmanız, eşinizin de artık annesiyle olan göbek bağının kopması lazım.

Back
X