Anne ve baba.ikisi de beni yıprattı

Uzulmeyin ama onlari da boyle kabul edin,sogumayin. Size yazik

Öncelikle size şunu tavsiye ediyorum: her telefonu açmayın. Bu biraz acımasızca gelecek size ilk başta ama kendi sağlığınız icin telefonu her gün bir kac saat sessize alın ve bir yere kaldırın. Esinize ayri calan melodi ayarlayin veya tek onu açın. Ve bunu göz önünde tutun. Hatda kağıta yazıp bir yere yapıştırın: Bir çocuk asla bir kadının ve erkeğin evliliğini ne yikabilir nede kurtarabilir! Size böyle suçlamalar geliyorsa bunun tek sebebi annenizin ve babanizin kendi hatalari ile yüzleşmeye hazır olmadıkları! Ne siz ne diğer Kardeşiniz birşey değiştirebilirdiniz. Bir evliliği toparlamak asla çocukların görevi değildir!

Kusurları var tabi ki;mesela babam eskiden beri kusurlu ama annem de son zamanlarda iyice abarttı.arkadaşlarının fikirlerini çok önemsiyor bizim fikirlerimizi önemsemiyor.arkadaşları ona senin özgürlüğün senin hayatın kimseyi çekme vs dedi ama herkes kendi evinde yaşadığını bilir akıl vermek kolay.annem de hızlı bir şekilde boşandı
Şimdi de kardeşinin düğünü nasıl olucak diye düşünmeye başladı,ben ona söylemiştim en azından kardeşim evlenene kadar bekle diye ama o bizim bile haberimiz olmadan hızlı bir şekilde boşandı
Şimdi de her gün dert yanıyor,en son da teyzemi anlattı,anneannemle dedeme takık,geçmişine takık
Boşandı ama hala sinir küpü ve ben telefonu kapat diyemiyorum evet evet deyip dinliyorum ama telefonu kapatınca içimin şiştiğini hissediyorum

Mesafeli derken ne kadar mesela?ben annemi her gün arıyorum ve akşam çocuğumu alırken mutlaka görüyorum.gündüz aradığımda başladı hemen anlatmaya ne söylerse sen bilirsin dedim karışmadım,öyle tabi ben bilirim deyip bozuldu.ben sürekli aynı konuları konuşmak istemiyorum...
Bizi dinlemiyor zaten bir de karışmayınca bozuluyor,babam da ayrı bir değişik o da bizi suçluyor sanki ben boşandırdım.annem de kendi düzenini bozuyor daha kardeşim var evlenecek onun evlenmesini bari bekle dedim dinlemedi e ben ne yapayım?
Babamla aynı evdeler şu an bunalıyormuş vs boşanınca evlerin hemen ayrılmayacağını biliyordu bile bile boşandı valla bunalttılar beni ya

Ozel konulara girmesine müsade etmeyin ne kadar sitem ederse etsin ,kısa net ceaplar verin.Durum cok zor sizi anliyorum ama siz kendi ruh sagliginiz için dirayetli olmalisiniz...Su dunyada en son isteyecegim seydir Anne ve babanin ayrilmasi ama brlkide boyle daha hayirlidir.Unutmayin bu bir gecis donemi herkes durulacak en az hasarla atlatmaniz gerekiyor kendi evladinizinda mutlulugu icin bazen sağir olun duymayin duyuyormus gibi yapin...

ANnem çocuğumu okuldan aldığı için iş çıkışı ben çocuğumu alıyorum ve yüzünü mecbur görüyorum,annem bizi suçlamıyor ama babam suçluyor.bizim evliliklerini düzelteceğimizi düşünüyor.annem de boşanmasına rağmen hala dert yanıyor ben de evet evet deyip geçiştiriyorum ama telefonlarını açmamak nasıl olur bilemedim
Bu sefer ikisi de ne biçim evlatlar telefonumu bile açmıyor derlerse

Evlilkler bter olan cocuklara olur herkes b garip yazmıs sizene mesafe koyun blemm ne okdr kolaydı sankiii ne yazıkki anlayablyorum aileler cocukları karıstrmaylım demşyor benm annemde habire babamı kotulerdi cocukken babamdan inanlmaz nfret etmstim yeni yeni knsuuyoruz evlendim dusunnn ama herkes aynı olcak dye bsey yok sen annene solesende annen anlamayack heralde dua et sana mddi yük olmasnlar

Özel konulara hiç girmiyorum hiç sormuyorum ama bazen o kendisi başlıyor anlatmaya hiç durmadan anlatıyor içim patlıcak gibi oluyor,kısa cevaplar veriyorum.kaç yıllık çocuğuyum beni tanıması gerekir bıktığımı anlaması gerekiyor ama yine anlatmaya devam ediyor,ruh sağlığım hiç ama hiç iyi değil.keşke hiç ayrılmasalardı
Annem bir yandan babam bir yandan,kardeşimi ve beni hiç düşünen yok

Sevdigim bir ablam soyle derdi insanoglu kiminle sinanırsa sinansın esiyle sınanmasın ,Annen ve baban zor bir donemden geciyorlar,birlikte mutsuzlar bosandilar size bu durumu kabullenmekten baska cikar yol yok...kim anne babasi ayrilsin ister diyeceksiniz her gunü zehir bir evlilikse bir arada olmalarindansa bosanmalari daha saglikli olur eger yaniliyorlarsa bu ayrilik onlara iyi gelecektir sadece sabredin ve müdahale etmeyin...

Ben de sizin gibi düşünüyorum olan çocuklara oluyor,sizin anneniz babanızı neden kötülüyordu.benim annem de babamı sürekli kötülüyordu küçükken nefret ediyordum ama şimdi bir yanım babamı seviyor ve ona kıyamıyor
Annemin babamı kötülemesi,babamın bizi suçlaması vs beni çok yıpratıyor
Maddi olarağı geçtim manevi olarak nasıl yeterim bilmiyorum,şu an kendime Halim yok kendimi 50 yaşında gibi hissediyorum

İşe yaramaz bize neler etti bana sunu yaptılar bunu yaptılar vs habire kz krdesm ve benle konusurdu ki babam uslu biri deil di haklıydı ama aşamazdı annem hep bize yansıtırdı hatta cok siddet gormusuzdur annemden sorf babama lafı gecmedig icin lisede anca duzeldi annem bzden ozur diledi baban yzuunden size neler ettim affedn dye olelkle annemle iyi olduk babam hala aynı değişmedi ama hala evliler bende bosansınlar isterdim annem cok mutsuz oldugu icin ama elallem ne der olayına cok takık eee bısansa ev yok maaş yok annemde oda var o yzden dedm maddi yuk olmasn oda sıkıntı somucta senn de b hayatın var canım annenle konussanda sanırım senn annen tam o olgunluga ulasamamıs bazn dyorum boyle olacakdı neden cocuk yaptılar keske bastan cocuk gunahına grmeselermiss allah bin kere yardımcın olsun canm

Bunları ben mi yazdım dedim?
Yaşadıklarımız,duygularımız ne kadar benziyor.bizde de annem küçükken babama birşey diyemediği için bizi dövermiş ve hala söyler,hani bazı güçlü anneler var ya ne yaşarsa yaşasın kimseye belli etmez bizim ki asla öyle olmadı.bir bakarsın yüzü asık tamam dersin kesin birşey oldu
Benim babam bir ara iyiydi ama ne olduysa son zamanlarda annem boşandı
Ben boşanmalarını istemedim çünkü bir ara gerçekten iyiydiler,bu durumların aşılabileceğini düşünmüştüm ama annem hiç beklemeden boşandı ve şu an hala aynı evdeler
Babam bizi suçluyor bizim düzeltebileceğimizi düşünüyor ama biz de bıktık artık o anlamıyor,bizi suçlaması beni çok üzüyor,annem hala babamı anlatıyor en sonunda hastayım dedim de anlatmayı bıraktı başka çarem kalmamıştı
O kadar sıkıldım ki anlatamam bazen keşke doğmasaydık yada gayet sakin mütevazi bir ailem olsaydı diyorum ama ailemizi seçemiyoruz maalesef
Çok ama çok zor

Niye bosandilar? Keske onceden bosanmis olsalardida size bu huzursuzlugu yasatmasalardi. Kavgada buyuyeceklerine varsin annesi babasi bosanmis olsaydi.

Fazlasyla zor canm ailelerimizi seceblsek keske ama ne mumkun allah can saglıgı versin acılarını gostermesin ama ben annemin guclu biri olmasını isterdim dedigin gbi cnku cogu anne hem anne hem baba oluyor ama benm annem kendi ailesi ilede b cok problem yasadı onlarıda bize yansıtırdı genel olarak babam bıkdıgı icin evden elini etegini cekdi bizide harcadı tabi ıkısı savasamadıkca savasan biz olduk yorucuydu cideen ama 25 yasına geldm takmamayı kenmi dusunmeyi ogrendim ohrenmek zorundayım cnku bi bebegm kzıım olucak ona aynısını yapamam sende kendine bakmak zorundasın canım artık anneni sadece yanında tut baban bsey derse de farkındaysan benm b hayatım var siz mahvedemyceksnz de insan zamanla kalbine söz geciriyor emin olmben gecirdiysem senden yaparsın

Ben sizi çok iyi anlıyorum benim annemle babam da anlaşamazlar kavga gürültü içinde büyüdüm bari şimdi rahat versinler istiyorum ama hâlâ aynı ikisi de memnuniyetsiz annem sürekli babamın hakkında konuşur gerçekten tahammül edemiyorum. Ben açık açık söylüyorum anne yeter içim şişti diyorum. Bazen konuyu değiştiriyorum. Bazen anlatıyorum bak böyle sürekli aynı şeylerden bahsederek kendini yıpratıyorsun sorun yokken bile sorunlardan bahsediyorsun diyorum. Ama artık yaşam tarzları bu olmuş ne kadar yorucu olduklarının farkında değiller. Ona fırsat vermeyin güzel şeylerden bahsedin siz konu açın ondan önce, o başlayınca konuyu değiştirin boşver anne güzel şeylerden bahsedelim artık diyin. O da olmadı işim var diyin kapatın telefonu.

Niye bosandilar? Keske onceden bosanmis olsalardida size bu huzursuzlugu yasatmasalardi. Kavgada buyuyeceklerine varsin annesi babasi bosanmis olsaydi.
Babam biraz zor bir adam.kendi istediği olsun istiyor ve anneme hakaret ve küfür ettiği de oldu son zamanlarda.annem de geçmişte zaten çok çektim deyip hızlı bir şekilde boşandı ama olan bize oldu
Ne annem babamı görüyor ne babam annemi ama ben şu an annemin asık yüzünü ve babamın bizi suçlamaları ve yüzüme bakmamasını görüyorum
Keşke daha önce boşansalardı şimdiye kadar çoktan düzenimizi kurmuştuk
Bu kadar da kavga içinde büyümezdik.Aslında en son öyle kavgaları olmuyordu ama annem sürekli geçmişe takılmış durumda,boşandılar hala bana geçmişi söylüyor.rahmetli anneanneme ve dedeme bile takık durumda

Sen şanslısın annen ile babam boşanmamış.bu yaştan sonra boşanmaları zor oluyor çünkü sürekli düşünüyorum ikisi de nasıl kendine bakıcak nasıl yapıcak diye
Benim annemde ailesinden çok çekmiş,babamdan da öyle aslında anneme çok üzülüyorum ama şu zamanlarda aşırı geçmişine takılmış durumda.taaa kaç yıl öncesini anlatıyor.ben de dinliyorum dinliyorum ama bir yerden sonra sıkılıyorum çünkü geçen geçmiş.
Tam ben de takmıcam diyorum ama birinden biri ya bir laf sokuyor yada yüzü asık duruyor ben de etkileniyorum.aslında çocuğum daha önemli şu an ama annemde babam da aklımdan çıkmıyor
Sen ne güzel takmamaya alışmışsın,keşke ben de öyle olsam

Cekmis belliki.. son zmnlarda kavga etmemeleride muhtemelen ikiside bikmistir enerjileri yoktur. Boylesi hayirliymis demek gerek

İşim var diyorum,yeri geliyor o anlatıp dururken ben hiç sesimi çıkarmıyorum ama anlıyor bu sefer onunda sesi bozuluyor.
En sonunda boşandı annem bir de ben çareyi hastayım demekle buldum,beni aradığı zaman hastayım diyorum fazla anlatamıyor
Kardeşim zaten dinlemiyor artık da ben üzülüyorum işte.anlat anlat nereye kadar?
Annem kardeşimin babama yardım etmesini bile istemiyor ama ben o kadar değilim

Annenize bir meşgale bulun boş durdukça geçmişi didikliyor olabilir. Eğer çalışmıyorsa örgü modeli falan gösterin çocuğunuz için örmesini isteyin ya da ilgilenebileceği bir hobi bulun, kuş falan alın seviyorsa onunla ilgilensin kafası dağılsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…