Demediğini nerden biliyorsunuz ama annem kabul etmiyor ben ne yapabilirimAynı evde mecburiyetten yaşamak gerçekten ikisi için de can sıkıcı olmalı.Ev satılana kadar gel bende kal diyen kimseleri olmadığı için çok şanssızlar
Demediğini nerden biliyorsunuz ama annem kabul etmiyor ben ne yapabilirim
Koyamıyorum ki anne baba birşeye benzemiyoryeterli mesafeyi koyamamışsın gibi geldi bana.
Benim ikinci üyeliğim değilBu sizin ikinci hesabınız mı diye düşünmedim değil. Biri daha vardı o da annesi boşanma davası açtığında babası napacak diye annesini suçluyordu.
Anneniz napsın böyle bir hayatı istememiş boşanmış ne güzel özgüveni de yükselmiş. Nedense babanızın annenize geçmiş de yapmış olduklarından hiç bahsetmemişsiniz demek ki bir şeyler var kadın sonunda dayanamamış.
Anneniz tabiki size anlatacak gidip komşuya mi anlatacak aile içindeki olayları.
Bütün olayı annenizin üstüne yıkmışsınız annem tü kaka sinir oluyorum yaptıklarına babama yazık. Babanızın geçmişte yaptıklarından da biraz bahsedin. Durduk yere kimse ay sıkıldım bilmem kaç senelik yuvamı bi yıkayım demez.
Öyle ama kim annesini sürekli mutsuz görmek ister sürekli gergin beni de etkiliyor ben de geriliyorum istemedenKoskoca insanlar, kararını vermiş boşanmış, bu kadar abartıp duygusala bağlamanın ne anlamı var. Siz artık evlisiniz. Eşinize neden haksızlık ediyorsunuz? O adam da sizin gibi her gün vah anam vah babam diye ağlasa ne hissederdiniz? Allah sağlık versin, gerisi boş.
Benim ikinci üyeliğim değil
Babam anneme çektirdi ben zaten buna birşey demiyorum ben annemin sürekli babama kötülemesine kızıyorum boşandı ama hala mutsuz sürekli mutsuz ben artık yoruldum çocukluğumdan beri anneme destek oluyorum ama artık yorulduğumu hissediyorum
Babam da yüzüme bakmıyor benim
Ayrı eve çıkmazlar çünkü evin satılması gerekiyor anneme söyledik hemen boşanma ev satılığa çıksın diye tamam dedi sonra da gitmiş mahkemeye hakime beni ne kadar erken boşarsanız o kadar iyi demiş hakim de hemen boşamış biz bile şok olduk ee şimdi ne oldu yine aynı evdeBabanızın yüzünüze bakmaması kendi rahatının bozulmasından, düşünüyordur şimdi hazır eve geliyordum derli toplu yemek desen hazırdı şimdi napacağım diye.
Anneniz de ayrı eve çıkınca öfkesi azalır ama öncelikle bir şekilde ikisini aynı evde tutmamak lazım.
Konuştum ikisiyle de konuştum ama sizin yazdığınız kadar sakin konuşmalar geçmiyor bizim evde herkes sinir küpüBir defa ikisi yetişkin insanlar, bunu idrak edin.
Verdikleri kararlarında özgürler.
Anne ve Baba - ikisi de sizin var olmanızın sebebi.
Birini diğerinden ayıramazsınız, çünkü onlar sizin ebeveynleriniz, et tırnaktan kopmuyor işte...
Annenizi ayrı analiz edeceksiniz - annenize diyeceğiniz tek şey "anne ben seni anlıyorum, haklısın, boşanmaktada haklısın, yaşadıkların da çok zor, gerçekten seni anlıyorum ancak beni kötü etkiliyorsun. Seni çok seviyorum, lütfen bu konuları kapatalım ve artık hayatımıza bakalım, sen benim için değerlisin, sen benim annemsin" diyin bakalım bir ne gibi tepki alacak, ne gibi bir şey göreceksiniz?
Babanızı da ayrı analiz edeceksiniz - her ne kadar kötülük yapmış bile olsa annenize, anneniz bir tercih yapmış ve yollarını ayırmış. Babanıza da bunu açıklayın, annem seni istemedi, ben seni ayırmadım, abimin seni ayırmakta bir rolü yok. Siz iki yetişkin insan anlaşamadınız ve hatalarınızdan dolayı yollarınızı ayırdınız, faturasını çocuklarınıza kesmeyin. Seni seviyorum, sen benim babamsın, sen benim için değerlisin. Lütfen artık bu konuları benimle konuşmayın, ben arada kalıyorum üzülüyorum. Aklı başında insanlar olarak lütfen beni bu kadar arada bırakmayın diyerek yaklaşımda bulunun?
Her zor zamanı anlatmanın tek yolu var.
Anlayış - dinlemek - desteğini vermek - elinden geleni yaptığını belirtmek - empati.
Bu kadar.
Annem şu an tedavi görüyor ama yine de gergin.söyledim çok etkilendiğimi gerçeği bana anlatma dedim inanın gerçekten çok etkileniyorum,annem yada babamın aradığını görünce elim ayağım kesiliyor ne dicekler acaba diyeAnnenizi psikolojik destek almaya ikna edin. Siz gereken mesafeyi icinizde koyamiyorsunuz. Annenize açık söyleyin böyle devam edemeyeceğinizi. Annenizde de yıpranmış belli. Onun icin destek alsa iyi olur. Ayni evde niye kaliyorlar. İkisinden birisi baska bir yere gidemez mi? Babaniz barismayi mi ümit ediyor. Sizin hakkınızda söylediği de son derece yalnis. Onlarin evlilikerini yürütemedigi sizlerin sucu degil.
Konuştum ama babam hatasını kabul eden birisi değil ona göre annem geçimsizAnnenizle babaniz birbirleri icin yanlis insanlar olabilir. Sizi de kavgalarina dahil ederek yanlis yapmislar bu da tamam. Ama sizin simdi onlarin birbirleriyle ilgili dertlerini dinleyip bir sekilde sogumaniz yanlis. İkisinin de hatalarini biliyorsunuz,onlarla onca zamani geciren sizsiniz zaten. Annenizin nasil oldugunu biliyorsunuz,babanizin da ayni sekilde. Onlari birbirlerinin esi degil de sadece anne veya sadece baba olarak gorurseniz sorun yasamazsiniz. Yeterince guclu bir insansaniz alin ikisini de karsiniza ayri ayri konusun. Baba sen sunu yaptin,anne sen de bunu yaptin diye yuzlesin. Ama bu yuzlesme son olsun. Sonrasinda annenizi sadece anneniz oldugu icin sevin,babanizin eski esi degil. Babanizi da sadece babaniz oldugu icin sevin,annenizin eski esi degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?