Anne ve baba.ikisi de beni yıprattı

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Merhaba şu an o kadar kötüyüm ki konu açıp sizlerden fikir almak beni çok rahatlatacak
Annemle babam boşanma aşamasındaydı ve annem hızlı bir şekilde boşandı ama şu an yine aynı evdeler ev satılana kadar,annemin boşanmasını hiç istemedim ama geçmişte çok çektim vs dedi hızlıca boşandı.bu yakınlarda özgüveni o kadar tavan yaptı ki işi abartmaya başladı sürekli babam için kötü konuşuyor ne kadar suçlu da olsa o benim babam yani kötü etkileniyorum
Tamam boşandın neyin kini nefreti
Bazen gidiyorum yüzü asık ağlamaklı,bazen çok sinirli gergin artık annemi gergin görmeye tahammül edemiyorum.onların boşanma sürecinde çok üzüldüm artık boşandı ve annemin babam hakkındaki hakaretlerini duymak istemiyorum.küçüklüğüm annemin babamı kötülemesiyle babamın da her kavgaya bizi katmasıyla geçti
Boşandıktan sonra babam eşime yozmen 85 ve kardeşi hiç karışmadı demiş ve başka şeylerde söylemiş.ben buna çok üzüldüm çünkü kaç kez annemle konuşup arasını yumuşaltmaya çalışsam da annem affetmedi.bu kaçıncı konuşmamamız.en sonunda ne istiyorsanız yapın dedim.daha önce babam bana sen üzülme içini ferah tut artık ben de anneni istemiyorum demişti.şimdi bizi suçluyor benim elimde olan birşey olsa keşke
Abim de ne haliniz varsa görün bıktım sizin bu kavgalarınızdan dedi ama ben çok üzülüyorum eski günlerimiz bir bir gözümün önüne geliyor sanki herşey bitmiş gibi
Eşim de dahil arkadaşlarım çok üzülüyorsun merhametlisin biraz mesafe koy dediler öyle yaptım ki zaten babamın söylediği laflara çok kırıldım,anneme de bize sormadan hızlı bir şekilde boşanıp sonra da babamla ilgili hakaret edici konuşmalarına sinir oluyorum.anne bana herşeyi anlatma etkileniyorum evime yansıyor diyorum tamam diyor başlıyor yine anlatmaya.babam da bizi suçluyor yüzüme bakmıyor inanın hayatımda çok büyük boşluk var ben ailem düşkün biriydim haftada 2 kere ailecek birlikte olurduk şimdi ikisininde telefonunu açasım gelmiyor beni yıprattılar ama aklımdan da çıkmıyorlar,ben ne yapıcam ne olur yardım edin sürekli ağlıyorum sinir sistemim yıprandı

Son düzenleyen: Moderatör:
yeterli mesafeyi koyamamışsın gibi geldi bana.

Aynı evde mecburiyetten yaşamak gerçekten ikisi için de can sıkıcı olmalı.Ev satılana kadar gel bende kal diyen kimseleri olmadığı için çok şanssızlar

Bu sizin ikinci hesabınız mı diye düşünmedim değil. Biri daha vardı o da annesi boşanma davası açtığında babası napacak diye annesini suçluyordu.
Anneniz napsın böyle bir hayatı istememiş boşanmış ne güzel özgüveni de yükselmiş. Nedense babanızın annenize geçmiş de yapmış olduklarından hiç bahsetmemişsiniz demek ki bir şeyler var kadın sonunda dayanamamış.
Anneniz tabiki size anlatacak gidip komşuya mi anlatacak aile içindeki olayları.
Bütün olayı annenizin üstüne yıkmışsınız annem tü kaka sinir oluyorum yaptıklarına babama yazık. Babanızın geçmişte yaptıklarından da biraz bahsedin. Durduk yere kimse ay sıkıldım bilmem kaç senelik yuvamı bi yıkayım demez.

Aynı evde mecburiyetten yaşamak gerçekten ikisi için de can sıkıcı olmalı.Ev satılana kadar gel bende kal diyen kimseleri olmadığı için çok şanssızlar
Demediğini nerden biliyorsunuz ama annem kabul etmiyor ben ne yapabilirim

Koskoca insanlar, kararını vermiş boşanmış, bu kadar abartıp duygusala bağlamanın ne anlamı var. Siz artık evlisiniz. Eşinize neden haksızlık ediyorsunuz? O adam da sizin gibi her gün vah anam vah babam diye ağlasa ne hissederdiniz? Allah sağlık versin, gerisi boş.

Zalimhayat_82 nin konusuna benzettim konunuzu da .Siz başka bir uyeymissiniz.Biraz zaman verin onlara henüz çok yeni herşey.Anne ve babanıza ikisini de çok sevdiginizi bir taraf olmak istemediğinizi söyleyip sizin de bu duruma alışmak için zamana ihtiyaciniz oldugunu soyleyin.Onlari da baristirmaya çalışmayin.
Demediğini nerden biliyorsunuz ama annem kabul etmiyor ben ne yapabilirim

Benim ikinci üyeliğim değil
Babam anneme çektirdi ben zaten buna birşey demiyorum ben annemin sürekli babama kötülemesine kızıyorum boşandı ama hala mutsuz sürekli mutsuz ben artık yoruldum çocukluğumdan beri anneme destek oluyorum ama artık yorulduğumu hissediyorum
Babam da yüzüme bakmıyor benim

Bir defa ikisi yetişkin insanlar, bunu idrak edin.
Verdikleri kararlarında özgürler.

Anne ve Baba - ikisi de sizin var olmanızın sebebi.
Birini diğerinden ayıramazsınız, çünkü onlar sizin ebeveynleriniz, et tırnaktan kopmuyor işte...

Annenizi ayrı analiz edeceksiniz - annenize diyeceğiniz tek şey "anne ben seni anlıyorum, haklısın, boşanmaktada haklısın, yaşadıkların da çok zor, gerçekten seni anlıyorum ancak beni kötü etkiliyorsun. Seni çok seviyorum, lütfen bu konuları kapatalım ve artık hayatımıza bakalım, sen benim için değerlisin, sen benim annemsin" diyin bakalım bir ne gibi tepki alacak, ne gibi bir şey göreceksiniz?

Babanızı da ayrı analiz edeceksiniz - her ne kadar kötülük yapmış bile olsa annenize, anneniz bir tercih yapmış ve yollarını ayırmış. Babanıza da bunu açıklayın, annem seni istemedi, ben seni ayırmadım, abimin seni ayırmakta bir rolü yok. Siz iki yetişkin insan anlaşamadınız ve hatalarınızdan dolayı yollarınızı ayırdınız, faturasını çocuklarınıza kesmeyin. Seni seviyorum, sen benim babamsın, sen benim için değerlisin. Lütfen artık bu konuları benimle konuşmayın, ben arada kalıyorum üzülüyorum. Aklı başında insanlar olarak lütfen beni bu kadar arada bırakmayın diyerek yaklaşımda bulunun?

Her zor zamanı anlatmanın tek yolu var.
Anlayış - dinlemek - desteğini vermek - elinden geleni yaptığını belirtmek - empati.
Bu kadar.

Öyle ama kim annesini sürekli mutsuz görmek ister sürekli gergin beni de etkiliyor ben de geriliyorum istemeden
Babam yüzüme bakmıyor o öyle yapınca da üzülüyorum annemle babama çok bağlı olduğum için bu şekilde etkileniyorum zaten hayatımda birşey eksik kalıyor

Annenizi psikolojik destek almaya ikna edin. Siz gereken mesafeyi icinizde koyamiyorsunuz. Annenize açık söyleyin böyle devam edemeyeceğinizi. Annenizde de yıpranmış belli. Onun icin destek alsa iyi olur. Ayni evde niye kaliyorlar. İkisinden birisi baska bir yere gidemez mi? Babaniz barismayi mi ümit ediyor. Sizin hakkınızda söylediği de son derece yalnis. Onlarin evlilikerini yürütemedigi sizlerin sucu degil.

Babanızın yüzünüze bakmaması kendi rahatının bozulmasından, düşünüyordur şimdi hazır eve geliyordum derli toplu yemek desen hazırdı şimdi napacağım diye.
Anneniz de ayrı eve çıkınca öfkesi azalır ama öncelikle bir şekilde ikisini aynı evde tutmamak lazım.

Ayrı eve çıkmazlar çünkü evin satılması gerekiyor anneme söyledik hemen boşanma ev satılığa çıksın diye tamam dedi sonra da gitmiş mahkemeye hakime beni ne kadar erken boşarsanız o kadar iyi demiş hakim de hemen boşamış biz bile şok olduk ee şimdi ne oldu yine aynı evde
Babam yüzüme bakmadığı zaman çok üzülüyorum ama benim ne suçum var bir de açıklama yaptım beni suçlu bulma annem istemiyor diye daha ne yapıcam

Konuştum ikisiyle de konuştum ama sizin yazdığınız kadar sakin konuşmalar geçmiyor bizim evde herkes sinir küpü
Annem boşandığı ilk gün sinir krizleri geçirdi sizin gibi çocuklarım olmaz olsun anneniz yok bilin diye çok ağladı sonra ben güzel güzel anlattım olan olmuş boşanmış,kötü etkilendiğimi de söyledim ertesi gün iyi oluyor daha sonra yine yüzü asık yine mutsuz yine babama karşı öfkeli
Babama da söyledim baba annem seninle barışmak istemiyor bıktım diyor ben çok üzülüyorum ama kaç yaşında insansınız elimde olan birşey değil beni suçlama ben kimseyle kötü olmak istemiyorum dedim tamam sen üzülme içini ferah tut ben de artık anneni istemiyorum dedi sonra siz karışmadınız vs demeye başladı şimdi de yüzüme bakmıyor
Keşke sizin yazdığınız kadar sakin geçse konuşmalarımız ama hakarete bile varıyor bazen ben bu durumdan çok sıkıldım

Annenizle babaniz birbirleri icin yanlis insanlar olabilir. Sizi de kavgalarina dahil ederek yanlis yapmislar bu da tamam. Ama sizin simdi onlarin birbirleriyle ilgili dertlerini dinleyip bir sekilde sogumaniz yanlis. İkisinin de hatalarini biliyorsunuz,onlarla onca zamani geciren sizsiniz zaten. Annenizin nasil oldugunu biliyorsunuz,babanizin da ayni sekilde. Onlari birbirlerinin esi degil de sadece anne veya sadece baba olarak gorurseniz sorun yasamazsiniz. Yeterince guclu bir insansaniz alin ikisini de karsiniza ayri ayri konusun. Baba sen sunu yaptin,anne sen de bunu yaptin diye yuzlesin. Ama bu yuzlesme son olsun. Sonrasinda annenizi sadece anneniz oldugu icin sevin,babanizin eski esi degil. Babanizi da sadece babaniz oldugu icin sevin,annenizin eski esi degil.

ikisi de yetişkin insanlar ve siz onların çocuğusunuz.sizi buna dahil etmeleri başlı başına hata.siz de iki tarafında kusurlarını görebilirsiniz ancak aralarındaki olaya dahil olmamalısınız.uzak durun mesafe koyun.

Annem şu an tedavi görüyor ama yine de gergin.söyledim çok etkilendiğimi gerçeği bana anlatma dedim inanın gerçekten çok etkileniyorum,annem yada babamın aradığını görünce elim ayağım kesiliyor ne dicekler acaba diye
Önceden sürekli dinliyordum akıl veriyordum yardım ediyordum ama baktım ikisi de kendi bildiğini okuyor ben de bıraktım artık,ikisi de değişmiyor
Babam zaten ayrılmayı hiç istemedi annem onun eli ayağı gibi ama hiçte kendini düzeltmedi
Ama sanki biz suçluymuşuz gibi davranıyor,bazen diyorum keşke aralarına girseydim belki düzelirdi diye bilmiyorum ya insan kaç yaşında olursa olsun çok üzülüyor anne ile babanın durumuna

Mesafeli olun,kendinizi suclamayin!Anneniz mutlu olsaydi bosanmazdi babaniz kazanmak isteseydi elinden geleni yapardi....Simdi birakin her ikiside yalniz kalsin ve kendilerini sorgulasinlar ikisinede haklisin sozcugunu kullanmayin beni karistirmayin deyip kenara cekilin...Cunku yapabileceginiz bir sey yok onlar istemedigi muddetçe!

Konuştum ama babam hatasını kabul eden birisi değil ona göre annem geçimsiz
Aslında anneme çok bağlı yani o onun eli ayağı gibi ama düzeltmek için de bir çabası olmadı(o düzelttim dese de)
Ben erkek olsaydım eşimin ayaklarına kapanırdım ne isterse yapardım
Ben ikisininde huzurlu olmasını istiyorum ama küçüklüğümden beri rahat vermediler 2 sene ya mutlu olduk ya olmadık,aileme çok düşkünüm onlarla aram böyle olunca çok üzülüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…