• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne sütünü arttırmak için neler yapmam lazım

melodi11

Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
40
0
16
Bursa
kızlar bebegim 6 aylık ama sütüm bitti yok denecek kadar az günde 90 ml var yok yemedigim yapmadıım sey kalmadı olmuyor olmuyr kayınvalidem işte yemiyorsun süt olmuyor diyor aksine olsun diye yiyorum bol bol da sıvı alıyorum artık iyice bebegime ek gıdaya başladık k.validem ona bile laf söylüyor işte yemiyorsun süt olmuyor benim torunum senin yüzünden emmedi erkek çoçugu 2 yasına kadar emmesi lazım falan diye iyice psikolojimi bozuldu arkadaşlar süt olsun diye ne yapmam lazım

canım bende yeni anneyim ve sütüm az.şu an doğadan ın rezene çayını içiyorum işe yarıyor birde tahin helvası yiyip üstüne bol su içiceksin..sütün de çoğalıcak Allahın izniyle..unutmadan bir de ısırgan çayı :)) acayip işe yarıyor diyolar ama ben daha deneyemedim..

canım bnce sen kafana çok takma kv.dediklerini onlar söylerler öyle kabul et söylensin dursun benmkide 5. ayında azalıo evet bazen ama bazen de çoğalıo değişik yemekler çok işe yarıo yani hep aynı şeyleri yeme farklı türde yemekler dene bide taze fasulye ve bulgur bende çok işe yarıyo şunuda söyleyim bebğin artık ek gıda alma aşamasında olduu için yani senin sütünle doyması imkansız ek gıdaya mutlaka başlaman lazım doymadıı için çok emio olmalı ve böylecede göğsünde süt birikimi geç oluo ben şu anda öyleyim yani ama inş. iki yaşına kadar emzrmek istiyorum bende az çok içsin işte 6 aydan sonra kahve niyetine :D

kızlar bebegim 6 aylık ama sütüm bitti yok denecek kadar az günde 90 ml var yok yemedigim yapmadıım sey kalmadı olmuyor olmuyr kayınvalidem işte yemiyorsun süt olmuyor diyor aksine olsun diye yiyorum bol bol da sıvı alıyorum artık iyice bebegime ek gıdaya başladık k.validem ona bile laf söylüyor işte yemiyorsun süt olmuyor benim torunum senin yüzünden emmedi erkek çoçugu 2 yasına kadar emmesi lazım falan diye iyice psikolojimi bozuldu arkadaşlar süt olsun diye ne yapmam lazım

tecrübeyle sabit tüyolarımı sanada vereyim kesin sütün artacak bunları yaparsan simdi ısırgan otu tohumunu balla karıstır sabah aksam 1 yemek kasıgı ye kahvaltıda mutlaka ekmek arası tahıin helvası bol acık cay yadasu iç arkasından humana caydan al ve iç dere otu yesil soğan bulgur pilavi sık sık tüket hatta bulgur her aksam sofranda olsun rezene de iç sık sık göğüslerini sıcakga yakın suyla yıka ve bol su 3lt bak nasıl süt olcak allahın izniyle kolay gelsin

sagolun inşallah canlarım ogluma bol bol sütüm olsun dediklerinizi nerdeyse yapıyor gibiyim ama k.validemle beraber yasıyorum biraz sanırım stresten yok gibi o humanaymış falan aldırmadı doktor reçeteye yazmıştıgerek yok dedi biz eskiden humana mı içiyorduk sogan ekmek gerdik akar durduramazdık millet görmesin diye bez koyardık diyor ben ekmegi fazla tüketmiyorum sıvı meyve ve yazdıklarınızı uyguluyorum oldugu bu kadarı oluyor demek ki fazlasını ben istemez miyim ama annemin çenesinden kurtulamıyorum

canını hiç sıkmana gerek yok canım bebişin 6 ayına kadar emmiş zaten artık ek gıdaya geç kafanı yormana gerek yok artık çay kahve niyetine verirsin zaten herkezde öyle olur ama ben devam etmek istiyorum dersende bol bol su iç süt iç rezene çayı ısrgan otu çayı çörek otu tahin helvası incir kayısı bulgur pilavı ye ve en önemlisi mutluluk çünkü süt tamamen psikolojik bişey bunu doktorum söyledi kesinlikle moralin bozulmayacaksen ne kadar mutlu olursan sütünde o kadar çok olur kayınvalideni hiç kafaya takma hiçbişeyin moralini bozmasına izin verme bunu bebişin için yap

Son düzenleme:
sagolun inşallah canlarım ogluma bol bol sütüm olsun dediklerinizi nerdeyse yapıyor gibiyim ama k.validemle beraber yasıyorum biraz sanırım stresten yok gibi o humanaymış falan aldırmadı doktor reçeteye yazmıştıgerek yok dedi biz eskiden humana mı içiyorduk sogan ekmek gerdik akar durduramazdık millet görmesin diye bez koyardık diyor ben ekmegi fazla tüketmiyorum sıvı meyve ve yazdıklarınızı uyguluyorum oldugu bu kadarı oluyor demek ki fazlasını ben istemez miyim ama annemin çenesinden kurtulamıyorum

canım bende aynı dertten muzdaribim 1 ay önce doğum yaptım sütüm çok az mama veriyorum takviye olarak. benim k.validemde aynı seninki gibi oğlan çocuğu zor büyür sen yemiyorsun diyip duruyor herşeye karışıyor bildiğim kadarıyla stres sütün azalmasında büyük bir etken bunlar böyle konuştukça nasıl gelsin bu süt bi söylesinler yaa.. bende kefir içmeyi deneyecem bugün. gece yatmadan önce içip üzerine bi bardak su içip uyuyacakmışsın deli gibi süt yapıyomuş bide tahin helvası malt ve dut pekmezi çok işe yarıyormuş bir bardak suya 2 yemek kaşığı katıp içecekmişşsin dene bakalım ben deneyecem inş işe yarar dua edin kızlar şunların çenesinden kurtulalım süt gelsin fışkırsında utansınlar..

Canım zaten artık bebeğin 6aylık olmuş,tek başına sütün yetmez.ek gıdayla karnını doyurup üstüne emzireceksin.helva yemek gerçekten işe yarıyor,tahin helvası da öyle,irmik helvası da.kaynanan da fenaymış allah yardımcın olsun

canım bende aynı dertten muzdaribim 1 ay önce doğum yaptım sütüm çok az mama veriyorum takviye olarak. benim k.validemde aynı seninki gibi oğlan çocuğu zor büyür sen yemiyorsun diyip duruyor herşeye karışıyor bildiğim kadarıyla stres sütün azalmasında büyük bir etken bunlar böyle konuştukça nasıl gelsin bu süt bi söylesinler yaa.. bende kefir içmeyi deneyecem bugün. gece yatmadan önce içip üzerine bi bardak su içip uyuyacakmışsın deli gibi süt yapıyomuş bide tahin helvası malt ve dut pekmezi çok işe yarıyormuş bir bardak suya 2 yemek kaşığı katıp içecekmişşsin dene bakalım ben deneyecem inş işe yarar dua edin kızlar şunların çenesinden kurtulalım süt gelsin fışkırsında utansınlar..

amiiinn inşallahh

benim de sütüm bitme seviyesinde idi arttırmayı başardım bu ikinci çocuğum başlangıçta hiç emmediği için çok azalmıştı 10 cc ancak çıkıyordu oncelikle kararlı isen arttırmaya bence iyi bir elektrikli pompa al ne yersen ye sütü arttıran esas şey bebeğin emmesi yapacakların
1. kararlılık yüksek moral
2. iyi beslenme
3. bol sıvı alımı
4. günde 8-10 kez emzirmenin ardından sağma makinesi ile (süt çıkmasa da ) pompalama bu sisteme bir hafta devam et düzenli olarak bariz artış oluyor

bildiğim ve denediğim bulgur tahin helvası beyaz üzüm meyve kompostuları (ama kayısı bazen bebege dokunabiliyo sancı yapabiliyo kızımdan biliyorum) kurabiye bisküvi tarzı seyler bide yarım litre suda 8 kuru inciri yıkadıktan sonra(nişastası gitsi diye)yarım saat kaynatıp icilicek benim faydasını cok gördügüm humana still tea günde 3-4 bardak ve bool bool su ama soğuk olmasın bebekte sancı yapıyo

anne sütünü arttıran bir şey daha buldum arkadaşlar : hurma pekmezi bir süredir kullanıyorum çok memnunum hurma zaten süt yapan bir gıda pekmezini aldım suyla şerbet yapıp içiyorum isterseniz yeyip üzerine 2-3 bardak su içebilirsiniz tadı da nefis, bande bariz fark yaptı. Yalnız bu önerim iyi emen bebekler için gerçerli yoksa bebeğin emmesi iyi değilse ne yerseniz yeyin süt arttırmıyor benimki iyi emmediği için günde 3-4 defa son damlasına kadar sağıp dolaba atıyorum mesela sağmazsam ne yersem yeyim süt artmıyor azalıyor sadece kilom artıyor tecrübeyle sabit

arkadaşlar,
3 yaşındaki kızımla ilgili deneyimlerimi paylaştığım bloğumu okumanızı tavsiye ediyorum. yorumlarınızı bekliyorum:)
annelik ve annelik ile ilgili tecrübelerim - xxxxxxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
kardeşim eczacı benimde sütüm çok azdı essela macun diye bi şey getirdi kardeşim sabah akşam 1 tatlı kaşığı yedim bide stil tea siyah çay yerine içtim günde 2-3 bardak çok işe yarıyor şidetle tavsiye ederim

Öncelikle kayınvalideyi felan bırak.Gıcık olmaya başladım abuk sabuk konuşan insanlara.:47::20:Ben bir ara çok üzülmüştüm :14:sütüm 3 gün gitti.Stres ve yorgunluktan uzak dur.Bol bol su ve süt iç.Humana bitki çayı da artırıyor.Kuru soğan,bulgur,taze üzüm,dereotu.Bunların artırdığını söylüyorlar.İbrahim Adanan Saraçoğ'lu yemeklerden önce 1 yemek kaşığı dereotu yiyin diyor.Ben yapmadım dereotunu sevmiyorum.Ama ben şunu fark ettim.Salebi çok severim yaz kış içerim.Akşamları içerim bir fincan ve o sütle yapılan salebin sütümü artırdığını gördüm.Birde kişiden kişiye değişiyor süt olma olasılığı bazen ne yersen ye olmayınca olmuyor.Üzülme ve yorulmamaya dikkat et.Meyve,sebze ağırlıklı beslen.Sütün yetmediği vakitlerde de taze meyvelerinden püre yap.Suyunu sık ver.Eskiden sütü olmayan insanlar neler yediriyorlardı bebeklerine bunu düşün.Ne kadar da sağlıklılarmış.Sütüm yok diye asla üzülme.Bebeğine vereceğin sıcacık sevgin süttende de iyi besleyecektir onu.Sevgiyle ve sağlıkla kal.:16:Bebeğini huzurla büyüt.:emir_bebek::nazar:

kayınvalıdeni hiç takma arkadaşım stres çok azaltıyo sütü.
arkadaşlarda yazmış ama bende onaylayım.
humana süt çayı
kuru sogan ve bulgur
sahlep( içtigimde bende süt ateşi yapmıştı baya etkili)
tahin helvası
bol su
rahat bi uyku
rezene
kompostolar
incir ve dut bi gece suda beklet
inş işe yarar.
allah yardımcın olsun

Back