benim sütüm başta çok çok azdı.Hastaneye gittiğimizde doktor sütün az herlade sağıp bakalım dedi ve 15 dakika sağdık 10 ml süt çıktı!!
benim kişiliğim malesef biraz takıntılı, yani ben sütümün az olmasını kabullenemedim ve takıntı yaptım bu durumu.
...ve önce tüm türkçe kaynakları araştırdım süt nasıl arttırılır diye. Malesef türkçe yazılmış kaynakların hepsinde yazan
1-2 şey var, bol bol emzirin, su için, rezene, humana, incir, soğan vb vb..Başka da bi halt yok afedersiniz.
Sonra başladım yabancı kaynakları taramaya. İnternette birçok makale okudum bu konuda çoğu ingilizce. tez yazabilirim süt arttırma konusunda.
Yapılacak en önemli şey tabiki eğer emiyorsa bebeği emzirmek. Fakat daha da önemlisi bebek emdikten sonra 10-15 dakika kalan sütü sağmak.
boşlamadan ve aksatmadan düzenli olarak.
Bebek emmiyorsa her 2-3 saatte bir 15-20 dakika hastane tipi çift taraflı pompayla sağmak. ve son olarak bol sıvı almak. Bu kadar!
ben bunları denedim ve şu an derin dondurucum süt kaynıyor. artık yer olmadığı için sağdıklarımı çöpe döküyorum, her sağmamda
300-400 ml süt çıkıyor. bebeğim de emmiyor beni. bebek emmeyince sağmakla süt biter diyenlere de güvenmemek gerekiyormuş.
inşallah işe yarar canımmm... denicem hemen... benimde az şuan sütüm, yirmi dk çektiriyorum 10-15 ml anca çıkıyo inşallah senin gibi şanslıyımdır da benimde süt kaynar buzluğummm amiiinnnnn
Merhaba arkadaşlar, yakın zamana kadar ben de bu konuyu çok ciddi araştırdım 5 aylık bi kızım var dünyalar tatlısı hayatımda en çok istediğim şey ona ilk 1 sene anne sütü verebilmek. İnanın en büyük armağan, en büyük şifa bu bebeklerimiz için ama sütüm çok azdı çok sıkıntı çektim sonra araştırdım bana promalt anneler için sütü artıran malt içeceği önerdiler 1 aydır kullanıyorum günde 1 kutu içiyorum bende işe yaradı bulmak isteyenler bilmeyenler için burada paylaşıyorum nereden alabileceğinizi de. Link verecektim direkt ama çıkmıyor malesefpromalt alkolsüz malt içeceği kullanın arkadaşlar ebebek mağazalrında da internet sitesinde de satılıyor. En azından deneyin ben gerçekten faydasını gördüm.
Son olarak anneler lütfen vazgeçmeyin bebeğinizi emzirin inanın onlara en büyük hediye bu......
Arkadaşlar merhaba öncelikle herkesin bebeğine Allah uzun omur ve saglik versin
Derdime nerden başlasam bilemedim 2 aylik bir oğlum var 2.gün sarilik teşhisi kondu 1 gün hastanede yattik doktor israrla mama vermemiz gerektiğini söyledi ve o günden beri mama+benden etmiyor eşimin ailesi yakinlari sürekli üzerimde baski kurdu çocuk ac kalmis mama verin diye günde 4-5 kere mama veriyorduk bana sürekli sütun yok diyorlar ben de diyorum ki elimle sıkıyorum damla geliyor var sut diyorum ondan ne olacak diyorlar ilk günlerde sutum yok diye çok agladim gizli gizli.bakalim var mi dedilerel pompasi getirdiler sut cikmadi ama ben sıkıyorum var bu nasil olur yani pompaya gelmeyince gerçekten sut yok mu demek?
Gecen gece boyu bebis soldan emdi sağ gogsumu sabah elimle bosalttim 60 ml sut cikti zorlasam daha cikardi belki ama zorlamadim biraktim çok mu az sizce?gerçekten bebis mama vermesem benden doymaz mi?
Bi de bebis sürekli huysuz agliyor memeyi verincesusuyo emiyo bu yyüzden de memelerim yara oldu ne kullandiysam fayda etmedi ne yapmam gerekiyor?gerçekten bebis memeyi alırken agliyorum yani çok acıve agri yyapiyo
Acil yardim istiyorum herkesten rica ediyorum..
Arkadaşlar merhaba öncelikle herkesin bebeğine Allah uzun omur ve saglik versin
Derdime nerden başlasam bilemedim 2 aylik bir oğlum var 2.gün sarilik teşhisi kondu 1 gün hastanede yattik doktor israrla mama vermemiz gerektiğini söyledi ve o günden beri mama+benden etmiyor eşimin ailesi yakinlari sürekli üzerimde baski kurdu çocuk ac kalmis mama verin diye günde 4-5 kere mama veriyorduk bana sürekli sütun yok diyorlar ben de diyorum ki elimle sıkıyorum damla geliyor var sut diyorum ondan ne olacak diyorlar ilk günlerde sutum yok diye çok agladim gizli gizli.bakalim var mi dedilerel pompasi getirdiler sut cikmadi ama ben sıkıyorum var bu nasil olur yani pompaya gelmeyince gerçekten sut yok mu demek?
Gecen gece boyu bebis soldan emdi sağ gogsumu sabah elimle bosalttim 60 ml sut cikti zorlasam daha cikardi belki ama zorlamadim biraktim çok mu az sizce?gerçekten bebis mama vermesem benden doymaz mi?
Bi de bebis sürekli huysuz agliyor memeyi verincesusuyo emiyo bu yyüzden de memelerim yara oldu ne kullandiysam fayda etmedi ne yapmam gerekiyor?gerçekten bebis memeyi alırken agliyorum yani çok acıve agri yyapiyo
Acil yardim istiyorum herkesten rica ediyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?