Anne sütünü artırıp mamayı bırakmak için öneriler

Kuru inciri çok duydum denemedim ama deniycem cevabınız için çok teşekkür ederim

Her istediğinde emzir emzirdikden sonra takviye ver . Biberon kullanma kaşık biberon edin. Sonra bir makinayla memeni sag boş boş 10 dk artırmak ocin. Süt çıkması gerekmiyor beklemede ilk zamanlar. Sütun arttikca emzirmeyi arttırıp verdiğin takviyenin ilk CC miktarını sonrada öğün miktarını azalt. Öyle pat diye verdiğin mamayı kesemezssin. Verdiğin takviye kadar sütun eksik memenin verdiğin mamadan haberi yok. Emdigiyle doyuyor diye programlı.saat tutma. Boş boş çekmesi bile sütun artmasina katkısı var. Bol bol emzir. Sağım yap sonra böylece beyne daha çok süt gerek sinyali gitsin .memeler depo değil dolmasını bekleme, fabrika gibidir çalıştırırsan süt çıkar. bol su iç dinlen beslenmene dikkat et Benim bebeğim 6.5 aylık olana dek
1-1.5 saatte bir emdi. Her istediğinde verdim. Mamayida bu sayede bıraktım. 2. Aydan sonra verdiğim takviye 2 bazen hiç vermedim(.60cc olarak verdim ) Ek gıdaya başlayınca da mama bitti bizde.

Sütü en iyi arttiran iki şey var ilki uyku ikincisi su. Bol su icin . Yemeklerinizi aksatmadan yiyin dut kurusu kompostosu için. Ben de ilk üc ay meme ve mamayla ilerledim kg alimi az buldu dr . Ama mamayi cok vermemek icin sürekli sütümü sağdım . Biberonla mama vermedim de süt verdim yani mamayi günde 1 kez falan verdim. Zaten doymaya başlayınca mamayi istemicek demisti dr öyle de oldu 3 ay sonra mamayi tamamen kestim bebegim de emmeyi iyice kavradı. Hiç bh konuda stres yapmayin mama da olsa caniniz sagolsun yeterki saglikli olsun karni doysun. Munkun oldugunca süt sagip stoklayin .

3 saatte bir emzirme şeklinde saat tutmayın. Bu kadar küçük bebek çok daha sık acıkır. 3 saat aç kalabileceği maximum süre. Bebek ne zaman ağlarsa emzirin. Bir hastalığı yoksa altı falan da temizse ağlamasının tek sebebi aç olmasıdır. Gece de sık sık emzirin. Gece kendi uyanmasa bile siz maximum 2 buçuk 3 saatte bir kaldırıp göğsünüze tutun emzirin. Mümkünse 2 göğsünüzü de emzirmeye çalışın, en son hangi göğsü emdiyse bir sonraki emzirmede yine ondan başlayıp daha sonra diğerine geçin. Anne sütünü arttırmanın en büyük etkeni sık sık emzirmektir. Ve gece emzirmesidir. İlk bir kaç ay özellikle çok sık emzirmek lazım. Bol su içmek de çok etken. Her emzirme öncesi ve sonrası su için. Hamilelikte kullandığınız demir ve vitaminlere en az 6 ay daha devam edin (tabi doktorunuz aksini söylemediyse) Süt üretimini çok destekliyor demir ilacı ve vitamin. Bebek uyudukça siz de uyumaya çalışın. Mamsel'in emziren anneler için çayını tavsiye ederim. Süt üretimini güzel destekliyor. En önemli noktalar bunlar aslında sakin olup uygulayınca her şey yoluna çok güzel giriyor. Bunlar haricinde de emzirirken sessiz sakin bir ortamda emzirmenizi tavsiye ederim. Ve emzirirken göğsünüzü komple kavradığından emin olun kahverengi bölgeyle birlikte. Göğüs kalkanı kullanmanızı öneririm. Göğüs ucunu tıkamıyor, süt akacaksa da içine akıyor. Yiyecek olarak da dereotu, helva ve ayva reçeli, Bunların üçünü söyleyebilirim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Zaten tüm bunları uygularsanız mamaya da hiç gerek kalmaz mideleri zaten daha küçücük komple emzirmeye geçersiniz evelAllah . Bebeğinizle sağlıklı mutlu günler dilerim :) :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…