- 10 Ocak 2023
- 98
- 31
- 8
- 32
- Konu Sahibi gizem_istanbul
-
Emzirmek için saat mi tutuyorsunuz acaba ben mi yanlış anladım bilmiyorum. Keza bebek her istediğinde veya ağlayıp sızlanmasa da emzirmek gerekiyor. Sütü artırmanın en iyi yolu bol su içip güzel beslenmek ve de en önemlisi bol bol emzirmektir.Merhaba arkadaşlar ben 34 haftalık doğum yaptım bebeğimin sarılığı çok artmıştı prematüre olduğu için çene kaslarının çok gelişmediğinden bahsetti doktor ondan dolayı sarılığı aşırı yükseldiğinden bahsetti. Baya fototerapi aldı. Şuan bir aylık olduk sarılığımız çok şükür geçti sütüm geliyor 3 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama yetersiz geliyor mama takviyesi mecbur yapıyorum. Ama anne sütünü arttıp mamayı bırakmak istiyorum tecrübeleri olan varsa benle paylaşırsanız sevinirim tecrübem yok çok fazla bu konuda
3 saatte bir değil daha sık emzir her istediğinde emzir. Emzirdikçe sütün artar yemene dikkat et rezene çayı bol bolsu iç ben sabahları pekmezi yumurta yerdim iyi süt yapardı 3 öğün yemeğini ye daha çok sıvı şeyler tüket ve daha sık emzi
Tekrar sarılığı artmaz demi çünkü baya kötüydük yoğun bakıma girdik ondan korkumda var aslında3 saatte bir değil daha sık emzir her istediğinde emzir. Emzirdikçe sütün artar yemene dikkat et rezene çayı bol bolsu iç ben sabahları pekmezi yumurta yerdim iyi süt yapardı 3 öğün yemeğini ye daha çok sıvı şeyler tüket ve daha sık emzir
Tekrar sarılığı artmaz demi biz sarıliktan ve enfeksiyon dan dolayı yoğun bakımda yattık ondan dolayı korkum var dediklerinizi uygulayacağım cevabınız için teşekkür ederim3 saatte bir değil daha sık emzir her istediğinde emzir. Emzirdikçe sütün artar yemene dikkat et rezene çayı bol bolsu iç ben sabahları pekmezi yumurta yerdim iyi süt yapardı 3 öğün yemeğini ye daha çok sıvı şeyler tüket ve daha sık emzir
Emzirmek için saat mi tutuyorsunuz acaba ben mi yanlış anladım bilmiyorum. Keza bebek her istediğinde veya ağlayıp sızlanmasa da emzirmek gerekiyor. Sütü artırmanın en iyi yolu bol su içip güzel beslenmek ve de en önemlisi bol bol emzirmektir.
Bir emzirme danışmanından destek alın. Mamayı yavaş yavaş azaltıp emzirmeyi de o ölçüde artırmanız lazım. Yoksa bebeği mamayla doyurup yanında 3 saatte bir emzirme ile sütünüzün artması zor. 3 saatte bir emzirdiğinize göre süt üretilir. Nasıl ayarlayacağınızı bilemiyorsanız sizin için bir emzirme danışmanı faydalı olabilir.Hastanede benim sütümün yetersizliğinden dolayı mama takviyesi başladı mama takviyesi yapınca bebek daha erken acıkmıyor o yüzden öyle oluyor daha erken meme tutmuyor mama verince
Teşekkür ederim öyle olucak bu gidişle herhaldeBir emzirme danışmanından destek alın. Mamayı yavaş yavaş azaltıp emzirmeyi de o ölçüde artırmanız lazım. Yoksa bebeği mamayla doyurup yanında 3 saatte bir emzirme ile sütünüzün artması zor. 3 saatte bir emzirdiğinize göre süt üretilir. Nasıl ayarlayacağınızı bilemiyorsanız sizin için bir emzirme danışmanı faydalı olabilir.
Teşekkür ederim dediklerinizi uygulayacağım inşallah mamayı bırakıcammamayı azaltıp daha çok emzirmelisiniz
emzirmediğiniz zamanlarda da sağım yaparsanız sütünüz artar
Bence 3 saat aralık çok.Merhaba arkadaşlar ben 34 haftalık doğum yaptım bebeğimin sarılığı çok artmıştı prematüre olduğu için çene kaslarının çok gelişmediğinden bahsetti doktor ondan dolayı sarılığı aşırı yükseldiğinden bahsetti. Baya fototerapi aldı. Şuan bir aylık olduk sarılığımız çok şükür geçti sütüm geliyor 3 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama yetersiz geliyor mama takviyesi mecbur yapıyorum. Ama anne sütünü arttıp mamayı bırakmak istiyorum tecrübeleri olan varsa benle paylaşırsanız sevinirim tecrübem yok çok fazla bu konuda
Hastanede benim sütümün yetersizliğinden dolayı mama takviyesi başladı mama takviyesi yapınca bebek daha erken acıkmıyor o yüzden öyle oluyor daha erken meme tutmuyor mama verince
Teşekkür ederim dediklerinizin hepsini uygulamaya çalışıcam. Ama korkum kaşıkla falan verirken tekrar eskisi gibi sarılığı artar mı bir aylık olduk ama hala korkuyorum yoğun bakıma girdik sarılık ve enfeksiyondan kaynaklıÖnce meme sonra mama. Mamayı kaşıkla ya da şırınga ile verebilirsiniz, biberona alışmaması gerekiyor. Alışırsa meme reddi yapar. Bol yeşillik, bol protein , az karbonhidrat, bol su, bol dinlenme ve bol emzirme yapmalısınız. 3 saatte 1 çok uzun aralık. Bebeğim 11 aylık, yeni yeni 3-4 saatte bir emziriyorum. Hep istediği zaman verdim. Yenidoğanken mememden indirmezdim hiç. Bir de her emme sonrası mutlaka sağım yapmalısınız ki memeye daha çok süt üret mesajı gitsin. Ne kadar emzirirseniz emzirin memeyi tam boşaltmaz ve sağım yapmazsanız etkili sonuç alamazsınız.
Teşekkür ederim dediklerinizin hepsini uygulamaya çalışıcam. Ama korkum kaşıkla falan verirken tekrar eskisi gibi sarılığı artar mı bir aylık olduk ama hala korkuyorum yoğun bakıma girdik sarılık ve enfeksiyondan kaynaklı
Doğru diyorsunuz gerçekten çok teşekkür ederim ilginiz için cevap verdoğiniz için bu günden itibaren deniycem dedikleriniziNeden artsın? Siz gene aynı miktar mama vereceksiniz ki. İsterseniz emzirme destek sistemi de kurabilirsiniz. O daha rahat olur belki.
Üç saat uzun. Bir buçuk iki saate düşürün onu. Bol su için. Üzüm iyi bir süt artırıcıdır meyvesi kurusu veya kompostosu çok işe yarar tükettiğimde mama vermeye gerek olmadığı sütümün pekala yettiği günler oldu. Dinlenmek çok önemli çocuk uyuduğunda siz de uyuyun dinlenin. Hatta sütü artırmak için her istediğinde de verebilirsiniz. Çünkü süt arz talep meselesidir bebek daha fazla talep ederse vücut daha fazla üretir. Beslenmeyi ihmal etmeyin bol eu için o kadar güzel gelecek ki. Ve negatif duygulardan kaçının. Stres moral bozukluğu filan da sütü etkiler. Bebeğe odaklanın kimseyi umursamayın. Ve gerektiğinde mama vermek sarılık olmasından iyi olabilir. Biberona alıştırmayın. Kaşıkla verebilirsiniz aynı ölçüde mamayı.
Teşekkür ederim dediklerinizi teker teker uygulayacağım inşallah benimde sütüm artar şimdilik 30-40 CC anca çıkıyor oda bir öğün çıksa ikinci öğün biraz daha az geliyor elimden ne geliyorsa fazlasını yapıcam ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederimÜç saat uzun. Bir buçuk iki saate düşürün onu. Bol su için. Üzüm iyi bir süt artırıcıdır meyvesi kurusu veya kompostosu çok işe yarar tükettiğimde mama vermeye gerek olmadığı sütümün pekala yettiği günler oldu. Dinlenmek çok önemli çocuk uyuduğunda siz de uyuyun dinlenin. Hatta sütü artırmak için her istediğinde de verebilirsiniz. Çünkü süt arz talep meselesidir bebek daha fazla talep ederse vücut daha fazla üretir. Beslenmeyi ihmal etmeyin bol eu için o kadar güzel gelecek ki. Ve negatif duygulardan kaçının. Stres moral bozukluğu filan da sütü etkiler. Bebeğe odaklanın kimseyi umursamayın. Ve gerektiğinde mama vermek sarılık olmasından iyi olabilir. Biberona alıştırmayın. Kaşıkla verebilirsiniz aynı ölçüde mamayı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?