Bebek Beslenmesi anne sütüne şeker katılır mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

selennur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2009
91
0
86
40
İstanbul
kızlar lütfen bana da yardımcı olurmusunuz çalışan bir anneyim kızımı 4 aylık bırakmak zorunda kaldım iş yerinde sütümü sağıyorum
biberonla vermeyi deniyoruz biberonla almıyo süttü
yani benim sütümü biberonla alması için ne yapabilirim.
pastorize süt ve su karışımını tatlandırıp biberonla verdiğimde alıyor.

sutunu neden almiyor bilemiyorum ama sutun varsa israrci olmani tavsiye ederim.Pastorize sut 1 yasindan once bebeklere onerilmiyor,eger durumunuz elveriyorsa devam sutlerinden yani formul mamalrdan almanizi tavsiye ederim(illa alternatif ariyorsaniz elbette).Bir sure benim bebegim de benim sutumu biberondan istemedi,ben ilk once bir miktar formul mamayi veriyordum,tam kuvvetli cektigi sirada da caktirmadan agzindan o biberonu cikartip anne sutuyle dolu olani veriyordum.Cogunlukla ise yariyordu,bir sure sonra da formul sutu istemez oldu,anne sutunu istahla iciyordu.Demem o ki,gecici bir donemdir anne sutunu almamasi,o yuzden sagmayi kesmeyin,ve israrla anne sutunu ziyan etmeden vermeye calisin,saglicakla.

bu arada anne sutune seker katarsaniz bos kalori vermis olur ve bebeginizin almasi gerektiginden daha az gida almasina sebep olursunuz,seker katmayin sutunuze

benim bildiğim kadarıyla sağ ve sol memeden farklı tatta süt çıkıyor
oğlumda ben yaşamıştım o tatlı olanı seçti ve devamlı sol memeden emdi
(tabi aynaya bakınca büyük moral bozukluğum oldu ama geçti şimdi)
belki sen tatları karıştırdın diye isteksiz olabilir
normalde her iki memeden emiyorsa sorun yokturda tek memeden emiyorsa dediğim gibi olabilir
bu arada sütüne şeker katma

ilginiz için teşekkür ederim her iki mememdende emiyor normalde
o konuda bi sorun yok ama uğraştıracak yani biraz. çalışan bir anne olarak biberonla alması her ikimiz içinde kolay olacağını düşünüyorum bu yüzden bu konu üzerinde ısrarcı olmaya devam etmem gerektiğini farkına vardım.
formül mamalardanda aldım bizimki biberona karşı çünkü onunda tadı yok anna sütü gibi onada fazla nazlanıyo.
bunun dışında ek gıda konusunda ne yapmam gerek bunda bana yardımcı olurmusunuz. tavsiyelerinize açığım:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…