• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Anne sütü ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

fittanne

MasterFit
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
4.818
22.938
308
Kızlar oğlum göğsümden çok emmiyor erken doğum biberona alıştı hastanede bende sağıp veriyorum.. Şimdilik ihtiyacı çok yok diye sağdığım yetiyor fakat ileri günlerde ihtiyacı artacak sütüm yetecek mi bilmiyorum..
3 saatte bir sağıyorum.. Süt saklama poşetlerinde 100-150 ml arası yazıyor anca Oray'a kadar doluyor fazlası olmuyor..
Ben oğlum Küvezdeyken hastanedeki kadınlar maşallah süt saklama poşetlerinin ağzına kadar dolu getiriyorlardı maşallah :D yani benim sütüm mü az onlar mı geç sağıp süt biriktiriyor anlamadım gitti.. Kafam karıştı..
Birde diyelim buzdolabında sütüm var biberona koydum 5-10 ml az kaldı diğer süt poşetinden koysam aynı gün sağılmış olur mu ?

Öncelikle kendinizi başkalarıyla karşılaştırmayın. Her annenim sütü kendi bebeğine yeter. Benim kızım iki gün yoğun bakımda kaldı orada şırıngayla verdiler sütümü o yüzden memeye biraz zor alıştırabildim. Sağmak yetmez mutlaka bebeğin emmesi gerekiyor süt devamlılığı için. Meme ucunda reseptörler varmış mesela bebek hastalandığında falan anne sütü bu reseptörler sayesinde değişiyormuş. Yani bebeğin ağzı memeye değmeli. Biberondan kolay akıyor süt. Memeyi ağzına verdiğinizde akışı hızlandırmak için üstten pompa yapın siz de. Hastanesen çıkmadan önce hemşire bana 24 saat içinde sağdığın sütü aynı kapta saklayabilirsin demişti. Çok zor biberondan sonra memeye alıştırmak ama vazgeçmeyin nolur ne güzel sütünüz varmış. İnşallah bir an önce alışır.

Back