Premature Bebekler Anne sütü ve formul mama

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

cemre1108

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
2.598
1.415
35
Herkeze iyi aksamlar 45 gunluk bebegim var sütümü sagarak veriyorum tutamiyo gogsumu ama son bi kac gundur sutum doyurmuyo 1 saat gecmiyoki aglayarak uyaniyo besleniyo yine ayni sütümün icine formül mama katip versem acaba olmaz mi

Sütün içine nasıl olur bilemedim. Niye suya kaymak istemiyorsunuz. Mamalar zaten şekerli biraz sütle iyice yoğun olup rahatsız edebilir

Sutumude alsın istiyorum sadece 1 olcu filan koysam ne bilim saat basi sagiyorum ama artik doyacagi kadar cikmiyo bile

Sütün içine katmak yerine bir öğün mama verin ? O sırada tekrar süt birikir sizde de sağarsınız 🙄 hiç duymadım anne sütüne mama karıştırmayı

Anne sütüne mama karışmaz.
Her şeyin bir kuralı kaidesi var, mama suya yapılır içeriği süttür zaten.

Ve ayrıca sütüm doyurmuyor değil, bebeğiniz başka sebeple de ağlıyor olabilir.
Şuan doyduğunu anlayacak kadar da bilinçli değil, siz 2 saatte bir düzenli sağın, kilo takibini yapın.
Eğer yeterli beslenme (çiş sayısı kilo artışı) sağlanamıyorsa zaten günde 2 3 kere mama ile desteklenir beslenmesi.

Sütümü verince saat basi uyanip sut istiyo ama mama verince bi kac saat uyuyo bu sebeple sutum doyurmuyo diye düşünüyorum prematüre dogdu bu zamana kadar sute protein kattim sade süt alinca doymuyo diye tahmin ediyorum alismis olsa gerek

Benimde prematüre doğan 40 günlük bebeklerim var. Sütüm yetmiyor sağdığım sütü biriktirip bir öğün süt verirsem diğer öğün mama veriyorum. İkisini birbirine karıştırmıyorum

Mama icen bebek saat basi acikmasi normalmi sizce
tabiki normal,kimi bebek çok iatahlidir kimi bebek istahsizdir. Mesala benim oğlum ok istahsizdi bi kere emseydi artık saatle3ce süt istemez beni emmezdi.Bence yemesi yememesinden bin kat daha iyi çünkü çok üzücü bi konu
Sute mama katilrmi diye sormussuniz, evet ben katiyordum oglum kilo aalmatinca ilk aylar gunde bir 8ko jere yapıyordum.sonrasinda sütun doğallığını bozmamak adına bir daha ypmad8m.ama katmak isterseniz de hiç sıkıntı yok.

Mama icen bebek saat basi acikmasi normalmi sizce
Hayır, değil.
Yeteri kadar almıyordur.
Bir biberona 150 180 cc mama yapın ve içirin.
Be kadarını İçerse mide kapasitesi odur.
Bundan sonra öyle verir, 2 saate çıkarırsınız.
Şuan 1 buçuk aylık civarı ise 90 120 içmeli.
Biraz daha büyüdüğünde daha fazla içecek ve 3 saate çıkacak süre.

Sorun şüki cok fazla gazi var icemiyo damla kullaniyorum fayda etmiyo mamada comformile gectik ama ne zaman etki eder bilmiyorum icelmek istese bile sanci gelince birakiyo

X