Anne sütü ve emzik bırakma

Havnuray

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2024
44
64
Merhaba anneler
Kızım 21 aylık. Emzirmeyi sonlandırmak istiyorum. Doğduğundan beri hiç mama kullanmadık, sadece anne sütü. Gündüzleri öğle uykusuna geçeceğinde bir kere ve geceleri emziriyorum. İştahı kesildi, yemeklerini güzel yemediği için ve gece her yarım saate uyandığı için emzirmeyi bitirelim istiyorum. Bir de emzik kullanıyoruz, bağımlı resmen. Konuşmasını engelliyor, bir sürü kelime biliyor ama çok sınırlı duyuyoruz. Emzik hep ağzında çünkü. Nasıl bir yol izlemeliyim, anne sütü ve emziği nasıl bıraktırayım ve aynı anda mı bırakmalı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bebeğinizi memeden kesme tüyoları diye bir yazı var. Burada: Bebek Beslenmesi - Bebeğinizi Memeden Kesmeye Yardımcı Tüyolar

Bence ikisini aynı anda kesmeyin. Uyanık kaldığı sürece emzik vermemeye çalışın. Uykuya geçerken kullanın sadece, sonrasında da emzik gitmiş gezmeye diye emziğini unutturmaya çalışın, bazıları balonla havaya yolluyor bazıları ucuna kötü tatlı bir şey sürüyor tiksindirmek için. Ama bence balon yöntemi daha mantıklı, bebeğiniz artık emzik ile bağ kurmuş o yüzden daha hafif bırakma daha iyi olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…