• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Anne Sütü Nasıl Artırılr?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

AdayAnneyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
456
4
68
- Yurtdışı
Merhaba anneler,

10 gün oluyor dogum yapali ve dogum sonrasi 4 gün sonra gelen sütümün gitmesinden korkuyorum, ilk geldigi günler gögüslerim $i$mi$ ve sertelmi$ti hatta agri oluyordu yatarken bile ta$ var gibiydi üzerimde yan yatamiyordum üzerine bebi$ime süt verirken bi taraftan ovuyordum iyi geliyor diye duymu$tum.

$imdilerde ise o $i$kinlik felan kalmadi... yum$adi gögsüm ve korkmaya ba$ladim.
Anne sütüne önem veren biriyim ve yapabildigimce uzun zamanlar vermek istiyorum fakat neler yememiz lazim içmemiz lazim ki anne sütünü koruyalim artiralim?

Fikirlerinizi payla$irsaniz sevinirim. Te$ekkürler.

canımbenimde 8 gün oldu doğum yapalı kuru börülce humana, still tea , rezene ve kayısı suyu içiyorum işe yarıyo gibi deneyebilirsin.

Kuru börülce (haşladığın börülceyi zeytinyağında kavrulmuş soğanla nar ekişili veya limonlu ılık salata yaparsan hem tadı muhteşem oluyor hem de soğanın süt yapıcı özelliğinden de faydalanmış oluyorsun), bol bol bol bol su (günde 3 litre), tahin helvası benim işime yarayan gıdalar olmuştu. Humana süt çayı ve rezene de içtim.
Ama en önemli şey moral ve uyku. Sakın hiçbirşeye canını sıkma. Dünya yıkılsa bu dönemde umrunda olmasın. Evin altı üstüne gelse de bırak bebeğin her uyuduğunda sen de uyu dinlen. Sık sık da ılık duş al. Ama en önemlisi moral ve sütün geleceğine inanmak.
Ben de senin gibiydim, arada mama verince ağlıyordum bebeğime yetemiyorum diye. Şimdi işe başladım tek seferde 150 ml süt sağıyorum.
Yani herşey yoluna girecek, yaşarken buna inanmak zor belki ama daha çok yeni yaşamış biri olarak bana güven lütfen.
Sevgiler..

cnm kesinlikle bol bol dinlen uyu bol bol su iç ve kesinlikle mutlu huzurlu ol mutluluk kadar sütü artıran hiç birsey yok en azından bende ve çevremde öyle oluyor.....

Cevaplar için te$ekkürler kizlar,

bahsettiklerinizi burada yapmaya çali$acagim.:34:

bir de bu yiyeceklerden içeceklerden bazilarinin bebege gaz yapcagi söylenildigi için resmen bir diyet yemegi yer gibi bi haldeyim kendimi tamamen baharattan ondan bundan uzakla$tirdim. Normal ak$am yemegi bile yemiyorum tek yedigim sicak yemek adina çorba ve patates püresi oluyor.
Onun di$inda hep ekmek arasi peynir, bal, yag bunlari tüketmeye ba$ladim.

Salatalik ve domatesin gaz yaptigi dogrumudur?

ılık sıvı tüketmek(ıhlamur, yeşil çay, ayva kompostosu)çaylara tarçın da koyabilirsin o da artırıyor
dinlenmek, uyumak
tahin pekmez, tahin helvası
ceviz
soğan, pırasa
alkolsüz malt içeceği çok artırıyor şaşırıyor insan, maltana diye kipalarda satılıyor alkolsüz bira gibi
1. 2. aylarda geceleri de sık emzirmek gerekiyor hem çocuk da öyle istiyor hem de gece emzirdikçe süt daha çok artıyor

bi de ilk günlerdeki sertlik sonradan olmuyor endişelenme o ilk defa süt kanallarının dolmasıyla oluşan bi durum galiba sonra daha yumuşak oluyor göğüslerin

bebeğin hayırlı olsun bol sütlü günler

anne sütünü arttıran tek şey mutluluk mutlu olun ayrıca ilk aylar kararsızlık olur sonra düzelir devamlı emzirin

Göğüsteki şişlik gelen sütün tamamını bebeğinin tüketememesi. Bir içişte en fazla 40 ml içebiliyordur o. :emir_bebek:
Sütü arttırmak için bir sürü yiyecek söylemiş arkadaşlar. Onları uygulayabilirsin. Ama her besin herkeste işe yaramayabilir. Panik yapma. Bol su iç ama suyu zorla içersen bir işe yaramaz. Susaman lazım. Seni susatacak şeyler ye. Tahin helvası işe yarayabilir. Bende kırmızı et de süt yapıyor . Bilmem sen de yapar mı ama dene. Hem sütünün kalitesini de arttırır. Armut da işe yaramıştı bende.
İlk zamanlar ben de gaz yapacak diye hiç birşey yiyemiyordum. Sonradan yavaş yavaş yemeye başladım ki alakası yokmuş beslenmemle. Kurufasulye, nohut , bulgur, mercimek hepsini yedim, yiyorum. Tahılların daiyi süt yaptığını okumuştum.
Galiba herşey süt yapıyor :52: Önemli olan doğru ve dengeli beslenmek.
Bol sütlü günler.
Ha bir de bir düzene oturt ve bol bol emzir.

Son düzenleme:
ben bol bol rezene içtim benim de sütüm tam olarak 3.gün gelmişti
su,rezene,helva,kayısı suyu,az şekerli komposto yap (kuru erik,kayısı,kuru üzüm)kıvırcık
(maydonoz ve nane yeme)bal ve kaymağın da süt artırdığını duydum,sütlaç da yiyebilirsin sütlü tatlılar da süt yapıyor

Back