• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne sütü mucizesi

nazlxixcan156

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
bir çok kez anlatıldığını ve çoğu kez dinlediğiniz bir konu yinede tüm annelere söylemek ve Hatırlatmak istiyorum anne sütü mucizedir.
anne sütü alan bebekler hastalıklara karşı korunur,dengeli kilo alırlar,mama gibi hazırlama gerektirmez vesaire vesaire
şunu önemle söylemek istiyorum:Bebeğinize sütünüzün yetmediğini düşünüp hemen ek gıda vermeyin anne sütünün yetersizliğini ancak kilo kaybı gösterir bebğinizi emzirdiğiniz halde ağlıyorsa bu sadece doymadığından değildir.bebekler kendilerini ağlayarak ifade ettiğinden başka bir sıkıntısıda olabilir en basiti kucaklanmak istiyordur.bebeğinize sütünüzün yetmediğini düşünüyorsanız haftada bir kilo takibi yapınız.kilo alımında durma ve gerileme varsa bir doktora yada bir sağlık kurumuna başvurarak ek gıdaya başlayınız.bu arada ilk 6 ay içinde anne sütü alan bebeklerin 500 ile 1000 gram alması normaldir.sadece anne sütü alan bebek 1000 gramdan fazla kilo alıyorsa buda normaldir.
Bir şey daha eklemek istiyorum:anne sütü alan bebeklerde kabızlık şikayeti pek görülmez ama olduğunda asla sütünüzü kesmeyiniz ve doktor tavsiyesi olmadan hiç bir şey kullanmayınız.anne sütü bebeğe tam anlamıyla yararlı olduğu için bebeğin vücudu bunu sonuna kadar kullanır bu yüzden kısa süreli kabızlık bebekte sıkıntı yaratmıyorsa normaldir.ancak 3 günü geçerse bir uzmana başvurmalısınız.bu konuyla ilgili sıkıntısı olanlar sorsun yardımcı olayım ben sağlıkçıyım sevgiler.....:emir_bebek:

merhaba.. benim 2 aylık bir oğlum var geceleri 60 cc mama veriyordum bazen içiyordu bazen içmiyordu aşısı için dr. gittiğimizde 800 gr almıştı dr. mamayı bırak dedi anne sütü alsın sadece dedi. oğlumlum kabızlık problemi yok ama kakasını 4-5 günde bir yapıyo bu normalmidir. yaptığında çok yapıyo maşallah.
birde anne sütünü daha da arttırmak için ne önerirsin. şimdiden teşekkür ederim...

merhaba.. benim 2 aylık bir oğlum var geceleri 60 cc mama veriyordum bazen içiyordu bazen içmiyordu aşısı için dr. gittiğimizde 800 gr almıştı dr. mamayı bırak dedi anne sütü alsın sadece dedi. oğlumlum kabızlık problemi yok ama kakasını 4-5 günde bir yapıyo bu normalmidir. yaptığında çok yapıyo maşallah.
birde anne sütünü daha da arttırmak için ne önerirsin. şimdiden teşekkür ederim...

öncelikle anne sütünü artımak için beslenmene çok dikkat etmelisin:bol bol sıvı almalısın(su,süt.ayran.meyva suyu...)hergün mutlaka taze sebze ve meyve yemelisin.ayrıca kendinde kabızlık yapmayacak lifli gıdaları bol bol tüket çünkü sütünden bebeğe geçecektir.birde eczanelerden bulabileceğin anne sütünü artıran,ve senin günde 3 kez içebileceğin bir bitki çayı var:Humana still tea.deneyenlerin çoğu memnun.bebeğinin kilo alması bence çok iyi durumda.geceleri mama yerine emzirmeyi dene ve mutlaka emzirdikten sonra gazını çıkar uyusa bile omzunda bir süre pışpışla onu.bu şekilde doyuyor ve rahat uyuyorsa mamaya gerek yoktur.unutmaki her bebek tosuncuk olmak zorunda değil.anne sütü alan bir bebeğin ayda 500 ile 1000 gram alması normaldir.eğer mama vermek zorunda kalırsan kabızlık yapmaması için mamanın içine 1 çay kaşığı saf zeytinyağı koyabilirsin.bebeğinin gözlerinden öpüyorum.bu arada ben ebeyim bebek beslenmesi ve anne sütü hakkında extra çeşitli eğitimlere katıldım daha yardımcı olabileceğim bir şeyler varsa her zaman sor zaman buldukça burdan yardımcı olmaya çalışırım..sevgiler

esinticiğim kabızlığın sebebi mamadır bu arada.mama firmaları her ne kadar bebekler için için en iyisini yapmaya çalışsada anne sütü gibisini yapamıyorlar.mamada kabızlık gibi sindirim sistemine etkili sıkıntılar yaşanabiliyor.ayrıca probiyotik falan içerdiği bağışıklığı güçlendirdiği de söylenen mamalar var ne kadar yapsalarda anne sütü gibi olmaz.umarım bebeğine bolca anne sütü verbilirsin sevgiler....:emir_bebek:

verdiğin cevaplar için çoook teşekkür ederim ama ben yine sana soru soracağım...
emzirirken hangi bitki çaylarını içebiliriz.? çayı emzirdiğim için fazla içmiyorum kahveyi ise hamile kaldığımdan beri tüketmiyorum humananın çayını içiyorum fakat hem çok pahalı hem bir hafta içerisinde bitiyor. insan dinlenirken sıcak birşeyler içmek istiyor senin tavsiyen nedir.

bende oglumu emziriyorum.ama bazen ellerini agzina goturup yaladigi icin ac kaldigini dusuyorum.dun sadece bir defa mama verdim zorla tabi.iki cesit mama denedim oglum ikisini de begenmedi ayrica biberon ve emzik de almiyor.(emzik alsa ellerini yalamaz)esim de seviniyor tabi bu duruma.gogsumu cok seviyor.uzun uzun emdikten sonra kafasini gogsume dayayip uyuyor.aslinda sutum yeterli ama oglum istahli ya da ben oyle dusunuyorum.benim de size bir sorum olacak herkes az yadigim icin sutumun az oldugunu bu yuzden bebegin ac kaldiigini soyluyorlar ozellikle annem ve kaynanam.sut yapacak yiyecekler nelerdir ben de bunu merakettim bana yardimci olursaniz sevirim.iki gundur burda yaziyorum ama cevap veren kimse olmuyor.suyu cok iciyorum bu yeterli olmaz mi?

bol yeşillik tüketin bence. ben marulun ve maydanozun çok faydasını gördüm. bi de internette havuç da iyi gelir diyor. bu sefer onu da deneyeceğim. tabii bu arada proteinleri, vitaminleri de unutmamak gerek. bulgur da iyi süt yapıyor ama çok yiyince de kilo yapıyor..
hangi bitki çayı içeyim diye soran arkadaş bence rezeneyi dene. hem çocuk da rahatlar. hem de sıcak bir şeyler içimiş olursun.

verdiğin cevaplar için çoook teşekkür ederim ama ben yine sana soru soracağım...
emzirirken hangi bitki çaylarını içebiliriz.? çayı emzirdiğim için fazla içmiyorum kahveyi ise hamile kaldığımdan beri tüketmiyorum humananın çayını içiyorum fakat hem çok pahalı hem bir hafta içerisinde bitiyor. insan dinlenirken sıcak birşeyler içmek istiyor senin tavsiyen nedir.
kahveyi abartmadan günde 1 fincan içebilirsin bunun dışında yeşilçay (özellikle tavsiye ederim antioksidan özelliği var ayrıca alışınca tadı fena değil)ıhlamur,rezene,papatya,kuşburnu,nane çayı gibi bitkileri abatmadan rahatlıkla içebilirsin
birde şu humana bitki çayının içindeki otlardan aktardan kendin alıp çay yapabilirsin bir arkadaşım deniyordu ama sonucu bilmiyorum sevgiler canım

bende ilk oğluma 6 ay su bile vermedim hep emzirdim ama geceleri çok sık uyanıyordu ilk doğduğunda yarım saatte bir şimdi yine hamileyim yine öylemi olucak?bazıları gece mama veriyorlarmış tok tuttuğu için o kadar uyanmıyormuş öyle olursada sütüm azalırmı acaba?

bende oglumu emziriyorum.ama bazen ellerini agzina goturup yaladigi icin ac kaldigini dusuyorum.dun sadece bir defa mama verdim zorla tabi.iki cesit mama denedim oglum ikisini de begenmedi ayrica biberon ve emzik de almiyor.(emzik alsa ellerini yalamaz)esim de seviniyor tabi bu duruma.gogsumu cok seviyor.uzun uzun emdikten sonra kafasini gogsume dayayip uyuyor.aslinda sutum yeterli ama oglum istahli ya da ben oyle dusunuyorum.benim de size bir sorum olacak herkes az yadigim icin sutumun az oldugunu bu yuzden bebegin ac kaldiigini soyluyorlar ozellikle annem ve kaynanam.sut yapacak yiyecekler nelerdir ben de bunu merakettim bana yardimci olursaniz sevirim.iki gundur burda yaziyorum ama cevap veren kimse olmuyor.suyu cok iciyorum bu yeterli olmaz mi?

merhaba canım öncelikle bebişin ellerini yalaması seni korkutmasın bebeklerde emme reflexi 1 bazen daha da uzun süren ve doğuştan olan bir özelliktir.ayrıca bebekler kendi vücutlarını tanımaya ellerinden başlarlar ellerini sadece aç kaldığını ağzına sokmuyordur bu onun için bir oyun olabilir.bebeğini mamaları beğenmediği için tebrik ediyorum senin göğsünden ve sütünden iyisi olmadığına o karar vermiş zaten aferim oğluna.biberon ve emzik için de zorlama bence ara ara emzik vermeyi tekrar deneyebilirsin emzik parmağını emmesinden iyidir çünkü parmağını emen bebişlerde damaklarda şekil bozukluğu olabilior.emziği uykusunda vermeyi deneyerek alıştırabilirsin.gelelim süt yapan besinlere:öncelikle bol sıvı;su süt ayran yoğurt meyva suyu komposto vs..;bol bol sebze meyve kuru baklagiller;kuru fasülye ve mercimek(folik asitten de zengindir haftada bir yemeye çalış) bulgur süt yapar doğrudur soğan da süt yapar bu arada helva ve sütlü tatlıları da deneyebilirsin.sütün çoğalsın diye çok yemen gerekmez dengeli beslenmen az az ve sık sık yemen daha doğru ayrıca balık az yağlı et ve tavuk da yemelisin sütün kalitesi senin beslenmenle ilgili bu arada.sadece suyu çok içmekle olmaz tabi,suyu çok içerken dengeli de beslenmelisin.kilo almayı kafana takma çok yemek değil dengeli yemek önemli.hazır havalar da güzelken bebişinle yürüyüşler de iyi gelir kalorileri yakarsın.bebişinde açık havada güneşten bol bol D vitamini alır aynı zamanda
son olarak bebeğinin aç kaldığını düşündüren nedir?yeterli kilo alıyorsa endişelenmene gerek yok sevgiler canım umarım yardımcı olabilmişimdir...

bende ilk oğluma 6 ay su bile vermedim hep emzirdim ama geceleri çok sık uyanıyordu ilk doğduğunda yarım saatte bir şimdi yine hamileyim yine öylemi olucak?bazıları gece mama veriyorlarmış tok tuttuğu için o kadar uyanmıyormuş öyle olursada sütüm azalırmı acaba?

yasemincim her bebek kardeşte olsa aynı olmaz hemen endişelenme.kesinlikle mama önemiyorum gece bir öğün bile mama yerine emsin daha iyi anne sütü de mama kadar tok tutar canım önemli olan doğru emzirmek:emzirirken her göğsünü en az 15 dakika vermelisin çünkü sütün ilk 10 dakika gelen kısmı su ve proteinden sonraki 5 dakika gelen kısmı da yağ açısından zengindir o yüzden 15 dakka bir göğsünü emzirmelisin eğer daha kısa süre emdiyse bir sonraki emzirmeye yarım kalan göğsünden devam edersen bebiş sütünün yağlı olan kısmını da alır ve doyar.eğer bir göğsünü 15 dakka emiyor ve doymuyorsa diğerine geçirmen gerek bu şekilde doğru emzirir birde beslenmene dikkat edersen mamaya gerek kalmaz günde bir öğün bile mama vermek sütünü azaltabilir ayrıca bebeklerin gece uyanması doğaldır.hem vücut saatleri bizim gibi geceyi gündüzü bilmez hemde sık beslenmeleri gerktiğini vücutları bilir.ne yapalım canlarımız için bir süre uykusuz geceler illaki yaşıyoruz...sevgiler...

teşekkürler güzel bilgiler vermişsin mama vermeyi düşünmüyorum zaten ilk oğlumuda sürekli emzirdiğim için sütüm bol bol yetti .ama gece 15 dk felan sürmüyoki hemen uyuyo :))) ozaman bir memeyi üst üste 2 kez vermek gerekiyor demi...sonra diğerine geçilmeli

teşekkürler güzel bilgiler vermişsin mama vermeyi düşünmüyorum zaten ilk oğlumuda sürekli emzirdiğim için sütüm bol bol yetti .ama gece 15 dk felan sürmüyoki hemen uyuyo :))) ozaman bir memeyi üst üste 2 kez vermek gerekiyor demi...sonra diğerine geçilmeli

evet canım aynen öyle eğer bir göğsünü 15 dakkadan az emip de bıraktıysa bir sonraki emzirmeye aynı göğsünden başlamalısın

Nazlicann156 Verdiigin Bilgiler Icin Cok Cok Tsk Ederim.sanirim Oglumun Doymama Sebebi Benim Yalnis Emzirmemmis.sik Sik Ama 5er Dk Emiyor.her Seferinde Oteki Gogusu Veriyordum.ama Yagli Kisima Ulasmasi Icin 10 Dkdan Fazla Emmesi Gerekiyormus.bebegimin Kilosu Normal Aslinda.ama Kaynanam Ve Annem Tombul Olsun Istiyorlar.bu Da Beni Bir Anlik Gaflete Dusurdu.neyseki Artik Daha Iyiyim.problem Yapmiyorum.cvp Yazan Herkese Tsk Ediyorum

ben anne sütünü 2 ay emmişim şimdi hamileyim inşallah yakında oğluşuma kavuşucam en çok korktuğum şey oğlumunda bena benzemesi ben çok çabuk hastalanıyordum bunuda anne sütünü az emmeme bağlıyorum onun için ben 1 yaşına kadar emzirmek istiyorum ama inşallah emer

arkadaşlar eğer bebek aynı emzirme süreci içinde 2 göğsünüzü birden alıyorsa bir dahaki emzirmeye son verdiğiniz göğsünüzden başlamanız gerekiyor. çünkü ilk açlıkla iyi emiyor ama ikinci göğsünüze geçince yavaş emiyor ve boşaltamıyor. bu yüzden yine aynı göğüsten başlamak gerekiyor... iyi emzirmeler..

ben anne sütünü 2 ay emmişim şimdi hamileyim inşallah yakında oğluşuma kavuşucam en çok korktuğum şey oğlumunda bena benzemesi ben çok çabuk hastalanıyordum bunuda anne sütünü az emmeme bağlıyorum onun için ben 1 yaşına kadar emzirmek istiyorum ama inşallah emer

canım merak etme bende bebekken çeşitli sebeplerden çok kısa bir süre emmişim kızımı ise işe başlayana kadar 6 ay dolu dolu emzirdim hiç de problem olmadı senin bebişin de emer merak etme :emir_bebek:sağlıkla bebeğine kavuşmanı dilerim..............

Back
X