• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Anne Sütü Meselesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Busraan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2021
399
252
53
30
Merhaba Anneler sizlere sorum şu yeni anneyim henüz bebeğim 10 günlük sezaryen olduğum için sütüm geç geldi ve şırınga ile mama verdik yetmedi sarılık oldu hem mama hem süt verdik dün doktor mamayı bırak sık sık emzir dedi ama sütüm yetiyor mu bilmiyorum sürekli emmek istiyor biberona alıştı ondan mı çiş de yapıyor.... yardımınıza ihtiyacım var 😞😞😞

Bendende tavsiye sariligi geçtiyse sürekli emzirin sağmayin. Sariligi devam.ediyorsa önce emzir ardindan 30cc mama ver 2 saatte bi beslenmesi gerek gece bile .doktorun demiştir zaten
Sut icin bulgur pilavi ye bol bol su iç emdikçe çoğalacaktir.
Haa cogalmiyorsa da yapacak bisey yok sen herseyi dene sonra tabiki ac kalıcak degil yavrucak ona göre devamsutuyle devam edersin
Endişelenme rahat ol ;)

Bendende tavsiye sariligi geçtiyse sürekli emzirin sağmayin. Sariligi devam.ediyorsa önce emzir ardindan 30cc mama ver 2 saatte bi beslenmesi gerek gece bile .doktorun demiştir zaten
Haa cogalmiyorsa da yapacak bisey yok sen herseyi dene sonra tabiki ac kalıcak degil yavrucak ona göre devamsutuyle devam edersin
Endişelenme rahat ol :KK66:
Sarılık geçti doktor da onay verdi şimdi mamayı azalttım kendime ağırlık verince diyorum doymuyor mu acaba ...kafamda deli sorular 🙈

Merhaba Anneler sizlere sorum şu yeni anneyim henüz bebeğim 10 günlük sezaryen olduğum için sütüm geç geldi ve şırınga ile mama verdik yetmedi sarılık oldu hem mama hem süt verdik dün doktor mamayı bırak sık sık emzir dedi ama sütüm yetiyor mu bilmiyorum sürekli emmek istiyor biberona alıştı ondan mı çiş de yapıyor.... yardımınıza ihtiyacım var 😞😞😞
Benimde sütüm çok çok az gelmişti. Sarılık oldu hastanede yattık. Doktorum 8 çocuk annesi. Bana mutlaka beslenmesi lazım, olmuyosa olmuyodur rahat ol dedi. Mama ver mutlaka dedi. Ancak mamayı, hazır tut yanında önce meme ver emzir memeyi çeker çekmez mamayo ver dedi. Hep öyle yaptım ve hep önce emzirip, sonra mama veridiğim, için emmeden mamayı, istemiyordu ve böylece mama yiyor diye emmeyi bırakmadı. Tahin helvası sütümü çok artırdı çok işe yaradı. Tahün helvası, bol bol su içmek ve sık sık emzirmek herşeyi çözüyor allahın izniyle

Sarılık geçti doktor da onay verdi şimdi mamayı azalttım kendime ağırlık verince diyorum doymuyor mu acaba ...kafamda deli sorular 🙈
Doyuyordur emiyorsa. Emmeyi birakip yaygara koparmiyorsa sıkınti yoktur. Sagma saginca insan psikoljik etkileniyor yetersiz diye. Bebek ister zaten acsa. Vermeyi denediginde istemezse almaz. Cok net oldu ama etraftaki kimseyi dinleme. Sadece bol bol emzir. Gunde 5 6 kez cisli bez doydugu anlamina geliyor diyolar. Ve ortalama gunde 30 gr almissa doymus demektir. Cok aklinda soru isareti kalirsa arada bir saglik o aginda tarttirabilirsin.

Doyuyordur emiyorsa. Emmeyi birakip yaygara koparmiyorsa sıkınti yoktur. Sagma saginca insan psikoljik etkileniyor yetersiz diye. Bebek ister zaten acsa. Vermeyi denediginde istemezse almaz. Cok net oldu ama etraftaki kimseyi dinleme. Sadece bol bol emzir. Gunde 5 6 kez cisli bez doydugu anlamina geliyor diyolar. Ve ortalama gunde 30 gr almissa doymus demektir. Cok aklinda soru isareti kalirsa arada bir saglik o aginda tarttirabilirsin.
Ayy teşekkür ederim Allah razı olsun

Daha 10 günlük bebe tabi ki sürekli emmek isteyecek çok normal.
mamayı ne kadar verdiniz bilmiyorum ama bir anda kesmeyin. yavaş yavaş azaltılarak bırakın.
ilk ay doyma kriteri kakalı bezlerdir. 24 saatte 3 kez 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa yapıyorsa doyuyor demektir. tek seferde de yapabilir.

izmir emzirme danışmanı kullanıcı adlı seda hanım'ın gönderilerini okuyabilirsiniz.

Sağım sütü arttıran temel unsurdur. Sağım yapın.

Endişelenme rahat ol :KK66:
Sağmak süt kanallarını açıyor bizzat deneyimledim sağmayın demek doğru değil
Epidural sezaryen olduğum için süt kanallarım tıkanıktı sütüm çok az geliyordu günde iki-üç kez sağım yaptım birkaç gün sütüm arttı yanlış yönlendirmeyin

Sağmak süt kanallarını açıyor bizzat deneyimledim sağmayın demek doğru değil
Epidural sezaryen olduğum için süt kanallarım tıkanıktı sütüm çok az geliyordu günde iki-üç kez sağım yaptım birkaç gün sütüm arttı yanlış yönlendirmeyin
Bana göre de sizin dediginiz yanliş yönlerdirme.. ben genel anestezi ile dogum yaptim daha gözumu açamadan sütüm geldi bebegim emdigi halde sarilik oldu sariligi gecene kadar mama takviyesiyle emdi. Eltim normal dogum yapti sütü gelmedi önce sonra az oldugu icin sagma makinesi falan aldi ama doktoru ona sağma demisti ordan biliyorum. tabi iddaa etmiyorum tavsiye sadece...bence kisiden kisiye degisiyor süt uretmek dogumun sekliyle alakasi yok galiba
Tek dogru bildigim bebek emdikçe coğaliyor süt sağdıkça degil ..tıkanıklık oldugu icin sagmak size iyi gelmis olabilir
Neden bu kadar uzun yazdim ben yaaa neyseee
Herkese saglikli mutlu gunler dilerim ;)

Doymuyor da olabilir memeniz şiş mi solgun şiş ise süt vardır emiyorsa yeter memeyle uyumaya alışık olan bebekler sürekli meme istiyor emzik kullanıyor musunuz bol bol su için eğer sütünüzün yağlı olması için tereyağı ve bal yiyin o zaman az da emse hemen doyar bırakır memeyi, bir de eğer yemeye çok vaktiniz yoksa süt artırıcı çay için küp şeklinde nette satılıyor onlardan alın hem sütü artırıyor hemde gaz olmasını engelliyor çok şükür ben çocuğumu o şekilde büyüttüm çok şükür şuan sağlığı da boyu da kilosu da çok iyi hamdolsun birde kaka rengi çok önemli ön süt denilen su kısmını çok icerse bebek kaka yeşil oluyor kaka renginden de anlayabilirsiniz önemli olan ön sütten sonra gelen kaliteli süt yani sulu değil köyü kısmı buna dikkat edin sağlıklı büyütmeler dilerim canım

Yenidoğan bebeğin emmekten başka bildiği birşey yok ki. Aç olduğu için değil, emme refleksi olduğu için sürekli emmek ister. Süt durumunuz ne durumda bilmiyorum ama laktamax diye bitkisel bir kapsül var. Sütü 3 günde inanılmaz arttırıyor tavsiye ederim.

Back