• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi anne sütü ile yoğurt

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nony

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
51
0
46
İzmir
kızlar anne sütü ile yoğurt yapmak istiyorum. bi kere denedim ama olmadı çok sıvı oldu. tutturabilen var mı?

25-30 kere denedim, her seferinde farklı maya ve sıcaklık kombinasyonlarıyla...
imkanı yok tutmuyor, yağı üstte toplanıyor zaten. ekşimiş süt oluyor çıkıyor.

ben de doktoruma sordum bugüne kadar hiç tutturabilen anne duymadım dedi. herhalde pes edicem.

anne sütüyle yoğurt yaparken,süt anne sütü olurken yoğurtun mayası inek sütünden yapılan yoğurttanmı oluyor? yoksa başka bişeymi
????

evde yapılan yoğurt zaten biraz cıvık olur katkı maddeleri olmadığı için anne sütüyle yapmanın hiç imkanı yok dediğiniz gibi cıvık olur biz günlük sek sütten yapıyoruz doktorumuz öle tavsiye etti çokta güzel oluyor tam bebekler için

benim bebişim daha küçük ek gıdaya geçmedim ama bir göğsümü emzirirken diğeri boşalıyor bende fırsat bu fırsat diye yoğurt denemeleri yaptım ama şuana kadar tutturamadım :9: burdan okuduklarıma görede tutturamıcam sanırım. olsun nasıl olsa akıyo ben yinedenerim tutarsada yazarım :16:

benim bebişim daha küçük ek gıdaya geçmedim ama bir göğsümü emzirirken diğeri boşalıyor bende fırsat bu fırsat diye yoğurt denemeleri yaptım ama şuana kadar tutturamadım :9: burdan okuduklarıma görede tutturamıcam sanırım. olsun nasıl olsa akıyo ben yinedenerim tutarsada yazarım :16:

bence boşuna harcama sütlerini. ne kadar doğru bilmiyorum ama anne sütü ısıtılınca değerleri kayboluyor diye duymuştum, yani yoğurdun bir anlamı olmuyormuş. hazır sütün var sakla onları ilerde lazım olur mutlaka. yolculuğa çıkınca, emziremediğin yerlerde kullanırsın. Allah korusun rahatsızlanırsın bir iki gün emziremeyecek duruma düşersin elinin altında olsun.

bence boşuna harcama sütlerini. ne kadar doğru bilmiyorum ama anne sütü ısıtılınca değerleri kayboluyor diye duymuştum, yani yoğurdun bir anlamı olmuyormuş. hazır sütün var sakla onları ilerde lazım olur mutlaka. yolculuğa çıkınca, emziremediğin yerlerde kullanırsın. Allah korusun rahatsızlanırsın bir iki gün emziremeyecek duruma düşersin elinin altında olsun.

ne yazıkki benim kızım biberonu ağzına sürmüyo oyüzden sütümü bırakıp biyere bile gidemiyorum.(kaşığıda istemiyor) ben zaten anne sütünü benmari usülü ısıtıyodum olmuyo yoğurt falan pes ettim :9: ilersi iiçin sütümü saklamaya karar verdim burdan yazanlardan okudum buzlukta saklıyolarmış sanırım neyin içine koyup nekadar süreli saklıyorsunuz? ek gıdaya geçince belki biberona ve kaşığa alışır :)

ne yazıkki benim kızım biberonu ağzına sürmüyo oyüzden sütümü bırakıp biyere bile gidemiyorum.(kaşığıda istemiyor) ben zaten anne sütünü benmari usülü ısıtıyodum olmuyo yoğurt falan pes ettim :9: ilersi iiçin sütümü saklamaya karar verdim burdan yazanlardan okudum buzlukta saklıyolarmış sanırım neyin içine koyup nekadar süreli saklıyorsunuz? ek gıdaya geçince belki biberona ve kaşığa alışır :)

süt saklama poşetleri var onları kullanabilirsin, yanlış hatırlamıyorsam 6 ay saklanabiliyor. üzerlerine tarihleri de yazarsın ileride yardım olur sana.

Back