Bebek Beslenmesi anne sutu icmeyen 12 aylik bebekler icin geceleri hangi sutu kullaniyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

minikadacik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2009
84
0
bebegim 11 aylik. 5 aydir bebelac kullaniyorum. aptamili denedik ama bebege sevdiremedim. 1 ay sonra inek sutune gecsek mi, yoksa bebelac junior'a mi gecmeli kafam karismis durumda. devam sutlerine devam etmek gercekten daha mi uygun reklamlarinda yansitildigi gibi? UHT keci sutleri var, bir taraftan Pinar'in, Nestle'nin, Dost'un devam sutleri var. siz hangisini onerirsiniz? gunluk sutler ihtiyacini karsilar mi, yoksa illa ozel mineral destekli bebek sutlerinden mi vermek gerek? ya da keci sutu?

canım benim bebekte devam mamalrını sevmedi ben 7 aydan sonra şu anda 10 aylık pınar ilk adımlar sütünü kullanmaya başladım 6 12 ay arası ondan sonrada 12 ay sonrası için sütü var onun içine bisküvi atıp içir hemde boyu uzar süte geç bence benim kız çok uzadı..

saol cnm. nette biraz arastirma yaptim ama edindigim bilgilerle daha da kafam karisti. keci sutu verilecekse folik asit destegi gerekiyormus. amerika avustralya ve ingiltere'de burada soylenilenin aksine 1 yas itibariyle formul sutler degil normal inek sutleri oneriliyor. organiklik konusunda genelde tartismalar. dogallik acisindan ozellikle gunluk sutlerin daha saglikli oldugunu soyleyen doktorlar var. bu pinar'in devam sutleri de organik sutleri de UHT sut. cekincelerim de o yuzden. gerci bi suredir hepsini deniyorum ben: kahvaltilara karistiriyorum, muhallebisini sutten yapiyorum biraz sulandirarak ama direk olarak hic vermeye cesaret edemedim. doktor da inek sutu icin bekle demisti ama pinar'in sutunu sormadim. o da inek sutu degil mi? 11 aylik oldu gerci belki farketmez ama.. bastan gunluk sute gecerim diyordum ama kan damlasini da birak dedi doktorumuz 9. aydan beri o yuzden gunluk sute gecme konusunda da cekinceliyim simdi. organik sutler icin de ayni durum soz konusu. bebelac'i da az icmeye basladi bizim kiz. onceden 180-hatta bazen 210 luk iciyordu gecede iki kez. simdi 100'u gecmiyor. bu paket bitsin de baslasam mi acaba pinar sute? biskuvileri gece sutune mi koyuyosun? curuk yapmaz mi sekerli olunca sut?

formul devam sütleri daha yarayıcı ve doyurucu.bebeğin sevmiyor anladığım kadarıyla onu ,pınarın devam sütünü,junıor sütü yada inek sütünü deneyebilirsin.hangisini severse onunla devam etmen en güzeli.:92:

canım benım kızım 13 aylık bende cok kararsız kaldım daha doktora gıdıp sorma fırsatım olmadı ama bende inek sutune geçmek ıstıyorum ama hala geçicem.benim korkum kabız,kansızlık olması inek sutu bunları yapıyormus kabızlık bebekken cok cektı yıne ceksın ıstemıyorum yoksa coktan gecmıstım.

canım benim kızımda 13 aylık 1 ay önce bende inek sütüne geçtim okadar yaradıki kızıma hem boyu uzadı hemde yanakları daha çok şişti 250 ml süte 5 tane bebe biskivisi katıp ılıtıp veriyorum çok da seviyooo kızımın şıan boyu 82 cm kilosu 12 :nazar:

canım benim kızımda 13 aylık 1 ay önce bende inek sütüne geçtim okadar yaradıki kızıma hem boyu uzadı hemde yanakları daha çok şişti 250 ml süte 5 tane bebe biskivisi katıp ılıtıp veriyorum çok da seviyooo kızımın şıan boyu 82 cm kilosu 12 :nazar:

peki su ile karıstırıyormusun yoksa direk inek sütümü verıyorsun?

ne guzel uzamis boyu masallah:nazar: normal inek sutu derken su kutu sutlerden mi UHT olanlarindan mi veriyorsun? yoksa gunluk sut mu? bagisiklik sistemi icin yogurt kefir versem, kuru uzum pekmez kuru meyveleri de muhallebilerine karistirsam belki o zaman inek sutu versem de kansizlik kabizlik olmaz gibi geliyor. belki de denemek lazim. keci sutu vermekten vazgectim. bebelaclara da devam etmemeye karar verdim. inek sutune gecicem bi sekilde ama simdi pinar cocuk sutu ile gunluk sut arasinda kaldim. organik sut versem de digerleri organik olmadikatn sonra ne anlami var gibime geliyor.
bu arada verilecek sutlerin tam yagli olmasi gerekiyormus mutlaka. sutteki yaga ihtiyaci varmis bebislerin. sulandirma 1 yasindan once yapilmali ama sonrasinda yapilamamali bu mantiga gore eger tam yagli olmasi gerekiyorsa sutun.

ne guzel uzamis boyu masallah:nazar: normal inek sutu derken su kutu sutlerden mi UHT olanlarindan mi veriyorsun? yoksa gunluk sut mu? bagisiklik sistemi icin yogurt kefir versem, kuru uzum pekmez kuru meyveleri de muhallebilerine karistirsam belki o zaman inek sutu versem de kansizlik kabizlik olmaz gibi geliyor. belki de denemek lazim. keci sutu vermekten vazgectim. bebelaclara da devam etmemeye karar verdim. inek sutune gecicem bi sekilde ama simdi pinar cocuk sutu ile gunluk sut arasinda kaldim. organik sut versem de digerleri organik olmadikatn sonra ne anlami var gibime geliyor.
bu arada verilecek sutlerin tam yagli olmasi gerekiyormus mutlaka. sutteki yaga ihtiyaci varmis bebislerin. sulandirma 1 yasindan once yapilmali ama sonrasinda yapilamamali bu mantiga gore eger tam yagli olmasi gerekiyorsa sutun.

merhaba benim kızımda 14 aylık. 1 yaşını doldurur doldurmaz inek sütüne geçtim. başta pınarın çocuk sütlerinden aldım. ama sonra doktorumuzun tavsiyesi,çevremden ve internetten araştırmalarım sonucu şişe (SEK marka en iyisi) süte geçtim. hiç problem olmadı çok şükür,kabızlık v.s. bisküvide koymuyorum sütün tadını alsın alışsın diye....

oğlum bir hafta sonra 1 yaşına giriyor.yaklaşık 5 aydır keçi sütü içiriyorum.yaşını doldurduktan sonra da inek sütü yerine keçi sütüne devam edeceğim. ayrıca yoğurdunu da bu sütle mayalıyorum.formül süt tavsiye etmiyorum.inek sütü de iyi değil. keçi sütünde inek sütünden çok daha fazla kalsiyum var ve anne sütüne en yakın süt. demir takviyesi için sabahları aç karna pekmez verip , öğlen ve akşam yemeklerine kıyma katıyorum.

Son düzenleme:
Ben de 1-2 haftadır süte geçtim. Şimdiye kadar katı gıda+ anne sütü almıştı ama bu hafta işe başlayacağım için süte alıştırmam gerekiyordu. Ben de araştırmalarım sonucu keçi sütü, pınar organik süt, pınar devam sütü ve dimes'in çiftlik yolu sütlerini dönüşümlü kullanıyorum. Sebeplerine gelince; bu süt işini iyi bilen birinden duyduğum kadarıyla piyasadaki en iyi uht süt pınar organik ve dimesmiş. Yani en sağlıklı koşullarda üretilenler bunlarmış. Keçi sütünü de hem her zaman bulamıyorum hem de tek yönlü beslenmesin diye arada veriyorum. Pınar devam sütünü de içinde çocuklara özel vitaminler olduğundan ve pınara çok güvendiğimden alıyorum. Bir gıda mühendisi arkadaşım Pınarın fabrikasında çalışmıştı ve gönül rahatlığıyla ürünlerini kullanabileceğimi söylemişti. Ama en ağırlıkta organik olanını kullanıyorum. Sebze meyvesini de olabildiğince organik alıyorum Nazillide bir çiftlikten. Duymuşsunuzdur belki Pınar Kaftancıoğlu diye bir bayanın çiftliği var, kargoyla gönderiyor. Süper şeyler üretiyor. Onu da şiddetle tavsiye ederim...

X