• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne sütü için alkolsüz bira ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi innuk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar ülkerin maltana sını denedim.. Gayet güzel süt yaptı bende :)) tadıda gayet güzell...
5 şişe almıştım keşke depolasaydım ...
Bilginiz olsun :))

Kızlar ülkerin maltana sını denedim.. Gayet güzel süt yaptı bende :)) tadıda gayet güzell...
5 şişe almıştım keşke depolasaydım ...
Bilginiz olsun :))

hnmlar.. alkolsüz biranın içine alkol konmuyor ama nasıl ki üzüm durdukça mayalanıp alkol oluyosa kendi kendine.bunlarda kendi yapısından dolayı alkölllü.bunu bi araştırın bnce.ayrıca aldığımız ve yaptığımız her meyve suyu da iki gün sonra mayalanmaya başlıyor.yani alkol üretiyo.ayrıca peygamber efendimizin yemeklerden önce meyve yiyin sonrasında hmn yemeyin die hadisi var bunun nedenni de tıpta araştırıldığında midede alkol yapması.

sagol canım ya bende alıp içmeyi düşünüyordum daha once hiç içmedim gerçi ama bir ümit aslında masallah sütüm yetiyor bebişin kılo alımı ıyı ama bıseyler yedıkce içdikce oluyor cok kılo almaya başladım bol suya talim rezeneye talim ozaman

rica ederim cnm ben 65 kg hamile kaldım 85 le goğuma gittim doğumdan 1 hafta sonra tartıldığımda 70 tim ama sonra lohusayım diye bana hebire yemek dayadılar midemde büyüdü herhalde bende habire yedim doymak bilmiyordum çıktım 75 kiloya ama şimdi allaha şükür 65 geri döndüm sen hiç takma kafana büyüdükçe seni emmeye devam ederse verirsin kilo ben çok zor kilo veririm ama nasıl olduda verdim anlayamadım emzirmenin faydalaı sanırım cnm rezene bende içiyordum arasıra . bebeğinle sağlıklı yaşamlar dilerim :emir_bebek:

hnmlar.. alkolsüz biranın içine alkol konmuyor ama nasıl ki üzüm durdukça mayalanıp alkol oluyosa kendi kendine.bunlarda kendi yapısından dolayı alkölllü.bunu bi araştırın bnce.ayrıca aldığımız ve yaptığımız her meyve suyu da iki gün sonra mayalanmaya başlıyor.yani alkol üretiyo.ayrıca peygamber efendimizin yemeklerden önce meyve yiyin sonrasında hmn yemeyin die hadisi var bunun nedenni de tıpta araştırıldığında midede alkol yapması.

Canım bu konuda sana katılmıyorum maalesef. Midede alkol üretir diye bişe yok. Evet bunlar mayalanan içecekler ama alkol üretmesi söz konusu değil. Zaten alkol üretilirken 40 tane işlemden geçiyor damıtılıyor. Mayalanmak ile alkol tamamen farklı şeyler. Senin dediğin mantıkta o zaman biraya da, şaraba da, hatta rakıya da ekstra alkol koymazlardı. Hatta evlerde meyve suyu, pekmez, sirke kullanınca az da olsa kafayı bulurduk dimi... Bunlar mayalandırılmış içecek. Tıpkı boza gibi,Şalgam suyu gibi hatta Ekmek gibi... İşin dini kısmını hiç girme istersen çünkü burası yeri değil...

Selamlar
benim doktorumda fayrouz içmemi önerdi oda malt içecekmiş. Vita maltida yeni deniyorum ama tadı feci yahu :S

arkadaşlar ben vita malt içtim doğum yaptığım zaman sütüm arttı evet ama bebeğim çok kusmaya başladı fışkırır şekilde hemde sebep o mu,acaba bebeğime dokundu mu bilemiyorum..bende içmeyi bıraktım şimdi bebeğim 2 aylık oldu tekrar denemeyi düşünüyorum bakalım umarım kusmaz...

bişey sormak istiyorum bu malt içeceğini bende kullanıyorum ama günde 1 defa içiyorum acaba 2ye çıkartsam daha etkili olur mu deneyen var mı

alkolsuz bıra denıyo,eşim bana gıdıp efesın alkolsuz bırasından almış.o da işe yarar mı acaba?

Merhaba kızlar. Benim 45 günlük bir bebeğim var ve sadece anne sütü ile besleniyor. Alkolsüz biralarda maltanadan bahsedilmiş ben bi tek onu deneme şansı buldum. Ananas aromalısını sadece süt için değil normalde de içilecek çok harika bi içecek tadı enfes. Humananın st çayı da var aslında ama o o kadar şekerli geliyor ki midemi bulandırıyor aldığımdan beri pek kullanmadım. maltanaları Yengem getrmişti iki kutu şimdi eşime aratıyorum hangi marketlerde bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Bir de sütünüzn iyi gelip kesilmemesi için ara sağım yapın. Örneğin normalde 2 3 st arası emzrme yapıosunuz ama bazı zamnlr bebğnz 5 6 st uyuyo nasılsa o uyuyo diye sütnz çekmeden bırakmayın mutlka iki göğsnzden de sağım yapın merak etmyn uyanana kadar yerine yenisi tazesi gelecektr:) ben sezaryenle doğum yaptm 2 3 gün mama ilaveli besledm bebeğmi snra hç mama vermicem bakalım çeke çeke gtrcek mi dedim ve mamayı kesiş o kesiş oldu...

Merhaba kızlar. Benim 45 günlük bir bebeğim var ve sadece anne sütü ile besleniyor. Alkolsüz biralarda maltanadan bahsedilmiş ben bi tek onu deneme şansı buldum. Ananas aromalısını sadece süt için değil normalde de içilecek çok harika bi içecek tadı enfes. Humananın st çayı da var aslında ama o o kadar şekerli geliyor ki midemi bulandırıyor aldığımdan beri pek kullanmadım. maltanaları Yengem getrmişti iki kutu şimdi eşime aratıyorum hangi marketlerde bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
Bir de sütünüzn iyi gelip kesilmemesi için ara sağım yapın. Örneğin normalde 2 3 st arası emzrme yapıosunuz ama bazı zamnlr bebğnz 5 6 st uyuyo nasılsa o uyuyo diye sütnz çekmeden bırakmayın mutlka iki göğsnzden de sağım yapın merak etmyn uyanana kadar yerine yenisi tazesi gelecektr:) ben sezaryenle doğum yaptm 2 3 gün mama ilaveli besledm bebeğmi snra hç mama vermicem bakalım çeke çeke gtrcek mi dedim ve mamayı kesiş o kesiş oldu...

Ben hem alkolsüz birayı hem de maltanayı 1-1,5 yıl önce sütüm artsın diye haftada bir-iki kez kullanıyordum.
Her ikisini de migros'tan alıyordum. Maltana bir ara migroslarda bulunmaz oldu arkasından semtimizdeki marketlerden onur ve kilerde buldum.
Bizim mahallemizdeki büfe ve bakkalların bazılarında(özellikle alkollü içki satanlarda) da maltana satıldığını gördüm. Carefour'da da bulabilirsin diye düşünüyorum. Yalnız geçenlerde alkolsüz biranın pazardan çekildiği ile ilgili bir başlık gördüm diye hatırlıyorum ama okumadığım için detayları bilemiyorum... emzirmeyi bıraktığım için alkolsüz bira ile olan ilişkimi kestim de :)

Bir de süt arttırıcı malt içeceklerini eczaneler de satıyor ama fiyatları maltanaya göre oldukça fazla...

Son düzenleme:
maltana ile süt artırayım derken nerdeyse oğlum emmeyi tamamen bırakacaktı.maltana çok güzel meyveli gazoz gibi tadı var.ama ben içmeye başladıkça oğluma dokundu gazlı olması sanırım.memeye yaklaşamak bile istemıyordu.sonra bıraktım rahatladım.şimdi humana still tee içiyorum faydası oldu şükür.arada da vitamalt içtim .tadı çok agır .pekmez gibi ama işe yarıyor.vitamalt joker mağazalarında var.deneme yanılma yoluna gitmek gerekiyor birine iyi gelen diğerine gelmeyebiliyor

selam herkese.ben almanyada yasiyorum.burda nerde bulabilirim bilen varmi kizlar:26::26::26::26:

Efes Alkolsüz Bira yani malt içeceği çıkarmış. İçerik olarak hepsi aynı. Eczanede satılan ve markası farklı olanlar dahi olsa içeriği aynı. Hepsi arpa maltından yapılıyor. Efes i deneyen var mı? Tadı nasıl??

anne sütünü arttırmak için HURMA ve bol su tüketmeniz yeterli.. ramazanda alınan medine hurması denilen hurmalardan... hurmanın içinde yoğun miktarda oksitosin var bu hormon doğumu başlatan ve süt gelmesini sağlayan hormon.. gebelik sırasında tüketilmesi normal doğum yapacak olan bayanlar için çok önemli çünkü bu hormon doğum sancıllarınızı da azaltmakta.. aynı zamanda hurmada glukoz yok meyve şekeri fruktoz var eğer şeker hastasıysanız doktorunuza da danışarak (kan şekeri oranınız ve kullandğınız ilaç dozunu bilmediğimden) güvenle tüketebilirsiniz..

Son düzenleyen: Moderatör:
süt yaparmı bilmiyorum ..ama .eğer kilo probleminiz varsa malt içeceği kullanmayın kalorisi çok yüksek bir içecek ...

Kızlar alkolsüz bira anne sütünü arttırmada etkliymiş.. Araştırdım vitamalt ve Maltana die iki marka var.. Vitamaltın tadı sulandırılmış pekmez gibiymiş. Maltana ülkerin ananas şeftali armut aromalı diyo.. o daha mantıklı geldi.. Bunlardan herhangi birini denedinizmi? Nasıl gerçekten arttırıyormu sütü ?? Bitkiçayı içmekten gına geldi.. Farklı bişeyler içmek istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum...

dogumumdan ıtıbaren 9 ay maltana ve stıll tee ıctım cok faydasını gordum.kolı kolı bıtırdıgımı hatırlıyorum maltanayı =)) hele yazın kola gıbı seyler ıcmektense maltana daha ıyı gelıyor.ben cok faysadını gordum hala da ıcerım ara ara =) denemenızı tavsıye ederım =)

Back