Bebek Beslenmesi anne sütü dışında???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

celen35

bodruma da gittik beraber :)
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
6.431
2
156
ekim anaları bebişler henüz küçük ama merak ediyorum onlara anne sütü dışında başka bişe veriomusunuz?ben bebeğime günde yarım biberon rezene cayı(bebekler için satılandan) veriyorum.onu vermediğim günlerde su veriyorum.doktoruna söölemiyorum kızıcak çünküsengözlerimebaksanab ama napiim su vermezsemde ağzı dili kuruo gibi.rezeneyide gece uyutmadan önce veriorum içinde ki bütün gazı cıkarıp uyuyo..sizde durumlar nedir??yoksa bu naneyi tek benmi yiyorum:uhm:

ben de 2 gündür çörek otu çatı veriyorum sindirim sistemini çalıştırıyor vermem diyordum ama son çare buna başvurdum gazını rahat çıkarması için ve kakasını yapabilmesi için

canım ben gaz için nurse harveys veriyorum ama günde en fazla 2-3 tatlı kaşığı , işe yarıyor mu bilemiyorum çünkü benim zilli kızım kolik, neye ağladığını bilemiyorum .................. bir de mama verdiğim için su veriyorum , kaka sorunu olduğu için suyu bayağı bi ılık veriyorum yaklaşık 20 ml kadar içiyor seviyor kızım suyu ( geçen de komşumun ısrarı üzerine suya 1 çay kaşığı zeytinyağı kattım kakasını yapsın diye işe yaradı mı ne 3 gün yapmamıştı o gün akşam yaptı - vermeye devam etsem mi bilemiyorum )

ben de rezene çayı veriyorum ama çok az kızım pek sevmiyor gibi. kaşıkla veriyorum iki kere günde toplam yarım çay bardağı oluyordur. bir de akşamları rezene çayına milupanın gece çayından koymaya başladık son bir kaç gündür. çaresiz kaldık uyumuyor sıpa dün gece saat 3 te uyudu. bir de emzirmelerden sonra hazırda varsa bir kaç kaşık su veriyorum ağzını temizlediği için pamukçuk oluşmasını önlermiş.

bende milupanın rezenesiyle gece çayını karıştırıp sabah ve akşam olmak üzere 2 kere veriyorum bir işe yarıyorlarmı bilmiyorum ama ben kendim tatmin oluyorum:) su veremiyorum çünkü oğlum sevmniyor çok zor içiyor

vallahı ben mama ılk doğduğu gunlerde burnu tıkalı olduğu için yeterli emememişti ozaman vermiştim ara ara bırkacgun..
şimdi sadece anne sutu alıyor.
onun harıcınde verdıklerım:
-*su
*-ıhlamur(gunasırı verıyorum.)
-*nurse harvey's bıtkısel surubu(arada huysuzlandığında verıyorum.karaman kımyon ve dereotu yağı ıcerıyor,tavsıye ederim..)

baska da bişi vermıyorum..

ben hiç bişi vermiyorum anne sütünden başka kızımada vermemiştim ilk 6 ay..su bile ..
amma her bebeğin metobalizması farklı ben yinede doktora danışmadan vermeyin derim o rezeneleri falann:1hug:

ben hiç bişi vermiyorum anne sütünden başka kızımada vermemiştim ilk 6 ay..su bile ..
amma her bebeğin metobalizması farklı ben yinede doktora danışmadan vermeyin derim o rezeneleri falann:1hug:

keşke sütüm çok olsaydı da ben de vermeseydim canım , anne sütü alan bebeğin sindirimi çok daha rahat oluyor , mama vermeden önce günde 5-6 kez kaka yapardı bebişim şimdi 3 günde bir anca yapıyo

allah sana kolaylık versin hayatım ben 1 taneyi düşünüyorum kara kara nasıl büyütecem diye iki ayda 2 yaş kocattı beni zilli kızım

ulen sen deilmiydin kırk cıksın hemen 2. diye:uhm: ne işlülülülülülü hem destinaya bakma.o bu dünyadan deil:1ninca:

çakılım mama tabi vericen gülüm doymuyosa yetmiyosa başka çare yok ..resimdede pek tatlı özge hanım..Şenizhhee hani ikinciyi yapıyosun hemen nolduunaniknanik

kıs celen ne diyon sen bu dünyadan diil falan:dilcikar:hangi dünyadan oluyom ben şimdi kötü bişiy dedin kanımca ama neyse ben seni forumda yakalarımklava:

2. mi ben mi dedim ??????????????? yoooooooooooo kesinlikle iftiraaaaaaaa :)))

yok anacım kötü mötü deel.sen baska boyuttansın.herseyin üstesinden geliosun.bence sende extra motor var..a.s.

Son düzenleme:
Celencim yarım biberon biraz fazla veriyorsun canım ya..en fazla bi öğünde verilecek miktar 25 ml.doktorumuz demişti ve emzirdikten sonra ver dedi...günlük 100 ml. geçmesin ..ay kocama da bunları söylüyom o da bana milimetrik sapık diyo napim doktor ne derse bende onu harfiyen uyguluyom işte ...

ay pardon yaa ben miktarı yazmamısım.verdiim biberon küçük boy olanlardan.yani 100ün altında veriyorum rezeneyi.ve tabiki emdikten 30-40 dk sonra..

ben de su bile vermeme kararı alanlardanım.ama çok darda kalınca 3 kere muskat ufalamıştım süte emzirmeden önce.

bende anne sütü dışında milupa pre aptamil veriyorum...su da içiriyorum bide sabahları çay kaşığının ucuyla bal veriyo annem...doktor vitamin verdi bide onu kullanıyoruz hergün bi çay kaşığı...gazı içinde zinco gaz giderici damla verdi...10 - 15 bitkinin yağı var içinde günde 3 kere 4 damla onu kullanıyom..maşallah bez firmalarıyla anlaşmış gibi....:)bu arada kardeşimden yazmışım ben g_sezen...

25 ml ne kadar yapıyo ki ben korkumdan çay kaşığının ucuyla veriyorum rezeneyi.siz biberon fln diyosunuz? o bile hemen rahatlatıyo sonra yine oluyo gerçi ama iki gündür sabah akşam veriyorum.

bebeklere bal verilmesinin çok sakıncalı olduğunu okumuştum sezen:1no2:
www.kadinlarkulubu.com/bebek-amp-cocuk-hastaliklari/122906-bebeklere-bal-yerine-pekmez-yedirin.html

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…