• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne sutu alipta bebegi kabiz olanlar nolur bakinnn

duygu1980

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2014
31
5
16
44
Bebegim 3 ayina girmek uzere sadece meme emiyor sutum bol ama 3 gundur kaka yapmiyoooo inanin cok zor durumdayim surekli aglio memede susuyo sadece delirmek uzreyim yaaa

Bebegim 3 ayina girmek uzere sadece meme emiyor sutum bol ama 3 gundur kaka yapmiyoooo inanin cok zor durumdayim surekli aglio memede susuyo sadece delirmek uzreyim yaaa

canım öncelikle sakin olman lazım .Bebeğine süt verdiğin için sen de yediklerine dikkat etmelisin.KABIZ YAPAN YİYECEKLERDEN UZAK DUR .Bol bol kuru kayısı ye bol su iç yine yapamadıysa kulak çubuğuna zeytin yağına batır çok nazikçe bebeğin poposuna ama çok dikkatlice uyar fayda eder inşallah hepimiz yaşadık bunları merak etme düzelicek hoşçakal:42:

Sadece anne sütü alinca bu gibi durumlar cok sıkıntı oluyor işte bende yaşadım inan simdi ne yaptigimi hatırlamıyorum bile o durumlarda yalniz bir cay kasigindan az hakiki zeytin yagi icirebilirsin yinede google dan arat bebeginin aynina uyhunmu diye.

Canim ya muhtemel sutunden geciyordur. Senin kabizlign varmi yada tuvalet duzensizligin varsa once kendinin duzelmesi gerekiyor. Muz hemen kabiz yapar yeme hic. sutten bebisede gecer ilik sut ic hergun kabizlik varsa iyi gelir. Bebisi rahatlatmak icin siringayla (ignesiz tabi) zeytinyagindan birz cek bebisin arkasindan iceri enjekte et. Kulak pamugu aliskanlik yapiyor. icirincede bebislerin ici bulaniyor. Bu sekilde yag kisa surede geri cikiyor ve orayi yumusatiyor ben cok aglayinca bole yaptirdim. Ve karnina 5 dk kadar masaj yapiporum once oda cok iyi geliyor. Benim bebisimibde cok gazi oluyor dktor nurse surubunu verdi o cok iyi geldi simdi birt birt saliyor masallah. İstersen doktora gotur gaz problmi varsa zeytinyagi care deil malesef insallah kisa surer

Canim yok muz yemiom cikolatayida biraktim hergyn kaka yapan yawrum 3 gundur yapmio zorlanioda bol bol gaz cikariyo ama kaka yok 3 gundur esimde bende resmen kaka yapsin die napcagumizi sasirdik oglumda hic yasamadim bole seyler ama kizimda yasiyorum maalesef ne oldu birden anlamadim senun bebis nekadarlik kac gunde bi yapio

tabiki burada herkes kendince öneride bulunuyor daha iyi çözümler için....Öncelikle şunu bilmelisin ki, ben bu konuda dr umdan duyduklarımı sana aktaracağım....oğlum bebeklik dönemindeyken bu konuyla dr muzla konuşmuştuk... Anne sütü içen bir bebeğin suya bile ihtiyacı olmazmış...bebeğin en şanslı bebeklerden... çünkü dünyanın ve bilimin birebir oluşturamadığı en zengin doğal kaynağı anne sütünü alıyor... bu konuyla ilgil yazacaklarım daha bir sürü ama konumuz anne sütü değil kabızlık... Kabız teşhisi konulabilmesi için 7 gün boyunca hiç kaka yapmaması gerekiyor... şimdilik yazını gözöünde bulundurarak 3 gün geçtiğini görüyoruz.. 3 gün yapmadıysa kabız denilemiyor yani... üstelik vücuduna zeytinyağı yada ne bileyim kulak çubuğuyla dıştan müdahale oluşmakta olan metabolizmayı değiştiriyor... kısacası akışına bırak... anne sütüne devam... 7. gündede yapmazsa en basitinden aile hekimine danış... sevgilerle...........

Ewet canim bebegimin kendi dr una goturdum kabiz olmus dedi muayene etti nurse harvey s onerdi bakalim ne olacak fitil vermedi insallah rahatlar yawrum :(((

Sizin günde en az üç litre su ve iki fincan rezene icmeniz ve ekmeği çok yiyorsaniz azaltmaniz lazim.Bunlari surekli yapin bebeginiz allahin izniyle kabiz olmaz.Benimde bebegim var çok şükür kabiz olmadi.felsefem az ye cok sıvı tüket.allah sifa versin

Yok canim ya ben asiri su icince odem oluyor vucudumda humana iciyorum ama benim yediklerimle alakasi yokmus dr dedi bebis buyume atagindaymis yani 5 gune kadar yapar dedi bakalim ilacta verdi ise yarayacakmi gorecez walla oglumda ne gaz nede kaka sorunu yasamadim ama kizimda yasiyrym e tabi her cocukta bir olmuyor napalim :((

Back