Anne olmayı beceremedim, bunalımdayım.

invictus34

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2019
473
272
Merhaba yeni anneyim. Göğüs ucum ufak ve çıkıntısız (küçük çocuk göğsü gibi) olduğu için ilk dönem (1 hafta kadar) meme ucu çıkartıcıyla göğsümün ucunu iyice vakumla çıkartıp o şekilde emzirdim, göğsüm parçalanınca silikon göğüs koruyucular ile emzirmeyi denedim, bebeğim bu sefer o iğrenç plastikten emmeye alıştı. Bu arada yine göğsüm çok yara tabi, dün bebeğimin kusmuğunda kan parçaları çıktı, korkudan kalp krizi geçirecektim. Dr aradım meğer göğsümdeki çatlak ve yaralardan sebep kan emmiş, onu kusmuş. O kadar kötüyüm ki, gögüslerim zonkluyor, lansinoh hiçbir etki etmedi garmastan diye bir merhem kullanıyorum o da etkietmedi. Bir süre emzirmeyip sağdıklarımdan vereyim göğsüme de garmastanla bakım yapayım meme ucum İyileşsin öyle emzireyim yine dedim o zaman da göğsüm dolduğu ve sütü boşaltamadığı için sıtmalandım yatak döşek yattım. Bebeğim açlıktan ağlıyor göğüslerim zonkluyor ben diğer yanda ağlıyorum. Anne olmayı beceremedim gbi geliyor bunalımdayım resmen. Allah rızası için yardım edin ben ne yapayım...

Bi inssn bebeğinden başka kim için bu kadar sıkıntı çeker? Ya da bi insanın annesi dışında kim onun için bunlara katlanır? Anne olmak sadece sorunsuz bir göğüs ucu ve emzirmek değil. Elinizden geleni yapıyorsunuz zaten. En olmadı doktorunuzun da onayıyla mama takviyesine başlarsınız olur biter. 7 aydan bildiriyorum, çok güzel günler is loading ♥️

Bi inssn bebeğinden başka kim için bu kadar sıkıntı çeker? Ya da bi insanın annesi dışında kim onun için bunlara katlanır? Anne olmak sadece sorunsuz bir göğüs ucu ve emzirmek değil. Elinizden geleni yapıyorsunuz zaten. En olmadı doktorunuzun da onayıyla mama takviyesine başlarsınız olur biter. 7 aydan bildiriyorum, çok güzel günler is loading ♥️

İnşallah güzel günlere ben de sağlıklı bir psikolojiyle erişebilirim 🙏🏼

Bu göğüs ucu yaraları için anestol pomad önerdi doktorum. Silmeden emzirebilirsin dedi. Öyle de yaptım. Enzirsikten sonra sürdüm bir dahaki sefere kadar ağrı acı azaldı. Yalniz ikinci bebegim bu kremi sürdügümü daha 2 günlükken farkedip tükürmeye başlamıştı.

İnşallah güzel günlere ben de sağlıklı bir psikolojiyle erişebilirim 🙏🏼

Erişeceksiniz tabi ki. ♥️ Benim aşırı çatlamamıştı ama göğüs kremini ve kapak takmayı çok uzun süre bırakamadım, çok çok sızlıyordu. Kapak kullanın mutlaka ki göğüs uçlarınız kıyafetlere temas edip iyice tahriş olmasın. Gümüş kapakları da çok övüyorlar. İnşallah en yakın zamanda geçecek hepsi. Allah yardımcınız olsun. 🌸

Anne olmak, on yıllar sürecek bir macera. Bu işi becerip becerememenin de memeyle ve emzirmekle hiç alakası yok. Zira meme ucu yapımızı biz belirlemiyoruz. Annelik çok daha fazla şey içeriyor, siz de yolun başındasınız. Göğüs ucunuz çıkmışsa, acısa da o şekilde emzirmek en iyi yöntem bana göre. Lansinoh bende işe yaramıştı ama sizde yaramadıysa doktorunuzdan başka krem önermesini isteyin. Benim de göğüs uçlarım su toplamıştı emzirirken, artık acıdan dişlerimi sıkıp, kendimi kasmaktan sırılsıklam terliyordum. Emzirmeye devam ederseniz, iki üç güne geçiyor, belki kişiye göre biraz daha uzun sürer, bilmiyorum tabi. Şu aşamada bol bol emzirmek tek seçeneğiniz. Sütünüz olmasa mama diye bir şey var, mama verenlerin de anneliği eksilmiyor. Önce üstünüzdeki şu baskıdan kurtulmanız gerekiyor. Anne sütü çok önemli ama mutlu ve sakin bir anne olmak çok daha önemli.

Asla kendini yetersiz hissetme hepimiz bu dönemlerden geçiyoruz. Ayvanın çekirdekleerini çıkar üstüüi geçecek su koy bi kaba ağzınıda kapat ve serin karanlık bi yerde beklet bi kaç saat sonra jel gibi olacak onu göğsünün ucuna ve kahverengi bölgeye sür.İnşallah iyileşeceksin. Emzirmeye devam et ve kendine güven.Hepimiz bu dönemlerden geçiyoruz.❤ Olmuyorsada olmayabilir. Hiçbir şey bebeğin ve senin mutluluğu ve huzurundan önemli değil.

Neden böyle düşünüyorsun kuzum
Benimde yara oldu göğüslerim canımdan can gidiyordu emeceği zaman
Silikon uç kullandım. Anne olmayı beceremedim demek yerine emzirebildiğim için acayip sevindim.
yaklaşık 1 ay kullandım. O ara yaralarım da geçti.
Şuan güzelce emziriyorum.
Seninde böyle olacak emin ol.
Sıkıntılı zamanlar geçecek. Biz 55 günlük olduk bugün düzene giriyor herşey
Hiç canını sıkma 😍

Çektiğin acıyı çok çok iyi anlıyorum.. yalnız değilsin hepimiz aynı süreçten geçtik, kötü düşünme sütün varmış elhamdülillah. Sana göğüs yarasından çok acı çekmiş bir anne olarak tek tavsiyem göğsüne karbonatlı su sür ve emzirmeye devam et inan emzirdikce iyileşiyor. Ağrıyor deme emzir zaten ilk 2 dakikadan sonra ağrımıyor. En fazla 3-4 güne iyileşecek. Bebeğinle çok çok güzel günler seni bekliyor ona odaklan güzel anne :) Rabbim anali babali büyümeyi nasip etsin

Bende tek işe yarayan gümüş kapak olmuştu, neredeyse kopan göğüs ucumda akşama ağrıyı azaltmıştı.

Sen bebegin için en iyisini düşünür yaparsın önce bu kafadan bir çık. Göğüs ucun için ise krem olarak doktoruna sor ama mutlaka ve mutlaka göğüs kalkanı kullan derim. Aventin vardı şimdi başka bir markanın da var biraz daha ucuz, en azından emzirme aralarında göğsün hava alsın yaraların çabuk iyilessin. Belki bi emzirme bi mama yapabilirsin ben öyle yapmıştım göğsüm hızlıca geçsin biraz dinlensin diye, ama iki mama öğünü üst-üste yapma ki yine göğsün dolup mastit olmayasın. Nasılsa şu ara 2saatte 1 emxirmiyorsundur, araya 1 mama girecek 4saatte 1 olacak gibi... hangisinin sana iyi geleceğini düşünüyorsan öyle devam et, unutma sen iyiysen bebeğin iyi :)
Epiduralsiz normal doğum yaptım ama göğüsten çekmediğim kalmadı; geç emzirebildim, mastit oldum, süt kabarcığı oldum defalarca ve inan normal doğumu emzirmeye tercih ederim dediğim çok oldu :KK49: geçiyor ki çok uzaktan bildirmiyorum, 3ay... ki yine ara ara olacak bu tarz şeyler, daha dişleri çıkacak diye korkutuyor bir de çevrem :işsiz:
Yaşanıp bitecek herşey, sen moralini bozma :)

Geçmiş olsun en doğal çözümle aştım ben bu sorunu sizede söyleyeyim belki işe yarar..

Kremler iyileştirmeyi geciktiryor sürekli yumusattigi için kabuk bağlamıyor yaralar onun içinde sürekli tazeleniyor.. Sen her emzirmeden sonra göğüs uçlarını yıka veya ıslak bir mendili iyice durula onunla sil sildikten sonrada biraz açık bırak 5 dakika kadar hava alsın ve kurusun.. gör bak hem rahatlatır hemde iyilestirir..

Yetersiz beceriksiz bir anne degilsin. O anneler göğsüm sarkacak die emzirmeyen anneler. Sen her yolu deniosun. Düzelecek ben inanıyorum. Strese girme o yavrun senin mutluluğunu nasıl hissediyor biliyor musun. Mutlu ol oda mutlu olsun. Ve bence sen aslında cok iyi cok becerikli cok vicdanlı bir annesin 💕 Allah şifanı versin insallah.

Birebir aynisini yasadim ustelik butun cocuklarimda.Gogus ucum yok,bebeklerimi emzirirken ille bir kac gun yara olurdu.Oyle bir yaraydiki goguslerim degil kirmizi simsiyah komur gibi kararirdi uclari,sutyen bile takamazdim,goguslerim acikk ustune tulbentle boynumdan baglar oyle kapaturdim.Sonrasinda da plastik uclarla aglaya aglaya emzirirdim.Emzirmesem makinayla cektirsem sitma olur birde onun agrisiyla ugrasirdim.onerebilicegim tek sey onarici meme kremlerini devamli surun asla goguslerinizi islak tutmayin.O aciya dayanabildiginiz kadar dayanip emzirmeye devam edin,ben aglaya ciglik cigliga emzirirdim.birde back lying nursing denilen pozisyonpa emzirmek ciddi ciddi agriyi azaltiyor.resmini ekleyin bu sekilde emzirme nedense daha acisizdi mutlaka deneyin farki goreceksiniz.

Eklentiler

• DSC_0051.jpeg.jpg
    DSC_0051.jpeg.jpg
    11,4 KB · Görüntüleme: 100
Merhaba yeni anneyim. Göğüs ucum ufak ve çıkıntısız (küçük çocuk göğsü gibi) olduğu için ilk dönem (1 hafta kadar) meme ucu çıkartıcıyla göğsümün ucunu iyice vakumla çıkartıp o şekilde emzirdim, göğsüm parçalanınca silikon göğüs koruyucular ile emzirmeyi denedim, bebeğim bu sefer o iğrenç plastikten emmeye alıştı. Bu arada yine göğsüm çok yara tabi, dün bebeğimin kusmuğunda kan parçaları çıktı, korkudan kalp krizi geçirecektim. Dr aradım meğer göğsümdeki çatlak ve yaralardan sebep kan emmiş, onu kusmuş. O kadar kötüyüm ki, gögüslerim zonkluyor, lansinoh hiçbir etki etmedi garmastan diye bir merhem kullanıyorum o da etkietmedi. Bir süre emzirmeyip sağdıklarımdan vereyim göğsüme de garmastanla bakım yapayım meme ucum İyileşsin öyle emzireyim yine dedim o zaman da göğsüm dolduğu ve sütü boşaltamadığı için sıtmalandım yatak döşek yattım. Bebeğim açlıktan ağlıyor göğüslerim zonkluyor ben diğer yanda ağlıyorum. Anne olmayı beceremedim gbi geliyor bunalımdayım resmen. Allah rızası için yardım edin ben ne yapayım...
Merhabalar hem hayırlı olsun hem çok geçmiş olsun. Benim de oğlum emer emer yara yapar kan içer onu kusardı. Bunlar iyi gelmediyse ayvanın çekirdeklerini çıkarın suyun içine koyun bir gün dolapta bekletin. Jel kıvamına gelecek. Sürekli onu sürün. Çok iyi geliyor.
Mama verebilirsiniz ayrıca mama vermekten korkmayın. Milyonlarca anne mamayla besledi evladını. Salak salak toplum baskılarına kulaklarınızı tıkayın. Ahkam kesenlerden uzak durun. Bebeği ağlatmayın ne olur. Bu Arada emzirdikçe iyileşiyor yara. Emzirmeye gayret gösterin. Ama mamada öcü değil.
Siz kötü bir anne değilsiniz. Sadece canınız acıyor o kadar normal ki bu. Hem adaptasyon süreci hem inanılmaz büyük bir sorumluluk hem bedeninizdeki değişimler herşey herşey o kadar normal ki. Geçecek ama sabredin. 18 saat kalkmadan emzirdiğimi bilirim. ölüyoeum sanmıştım. Şimdi 13 aylık olmak üzereyiz. Ve ben oğlumun o sadece benim kucağımda durduğu istediğim gibi öpüp koklayabildiğim zamanlarını çok özledim 😍

X