Teşekkürler canım bu ovulasyon testi nasıl ve ne zaman yapılıyor burdan okudum ama anlamadım açıkçası çok karışık bi test gibi geldicanim meraba bende 5 aydir istiyorum herango bi dusuk yafa kimyasal yasamadim bu yuzden esime randevu aldim o kontrole gidecek kurlerle ilgili cok sey okudum denedim ama pisman oldum bilincsizce dememem bence sagliksiz hormonlarin degerini yukseltebiliyor yada dusurebiliyor bunlarda hamilelige engel olmasa bile zorlastiriyor ben tsh icin ilac kullaniyorum onvelikle hormon testi yaptirabilirsin rahim filmini doktor ne zaman onerir bilmem ama tikaniklik vs gibi seyler var mi diye bakiliyor kist falan olustugu zaman. benim kendim icin yaptigim bi kac seyi yaziyim tabiki vaktini bekliyor ama yapilacak cok bi seyde yok zaten esim genelde balli cerez yer bu icinde findik fistik bal olan bi cerez kavanozu var ondan keciboynuzu ozu aldim spermlere ii geliyormus hereketliligine falan tabi sorun varsa bunlarda ise yaramaz henuz domtora gitmedigimiz icin sadece deniyoruz senin icin onerecegim tek sey ovulasyon testi alip yumurtlama gunlerini degerlendirmen baska bi sey yapmanin cokta bi faydasi yok mesela sunu biliyorum vajinani asla suyla sabunla yikamamalisin ph degeridusuyor ve asidik.yapi spermi olduruyor sicak suyla sende esinde dus almamalisin iliskiden sonra dus almamalisin siradan ama onemli yinede kesinlikle kayganlastirici gibi tukurmek gibi seyler iliski sirasinda asla olmamali aklima bunlar geldigebe kalabildigin icin en kisa zamanda yeniden olur insallah sadece bol dua et hayirlisini dile dusuk tsh den olabilir ben bunu bi tanidigimdan gordugum icin soyluyorum ilk dusukte genelde bi sey yapmiyorlar arkadasimin tshsi cok dusuktu doktor bebegi bu degerle nasil dusurmedin diye sasiemisti sende tamamen farkli bi sey olabilir uzun yazdim ama aklima geldikce ekledim insallah isine yarar
yok canim cok basit banada ilk once arkadasim al dedi ugrasamam dedim simdi test olmadan kafam karisiyorTeşekkürler canım bu ovulasyon testi nasıl ve ne zaman yapılıyor burdan okudum ama anlamadım açıkçası çok karışık bi test gibi geldi
Adetten sonra ne zaman yapılabilir ve sıvı almamak şart mı . Bu testte yumurtanın çatladığı günü bilmem gerekiyor doğru anladım değil mi ?yok canim cok basit banada ilk once arkadasim al dedi ugrasamam dedim simdi test olmadan kafam karisiyorgebelik testlerini biliyorsundur aynisi. tek yapman gereken oglen 12 ile 4 arasinda yapicaksin 1 saat oncede sivi almazsan yeter. ayni gebelikteki.gibi c ve t cizgileri var yumurtlama donemi gelince t cizgisi ve c cizgisi ayni anda koyulasiyor o gunleri degerlendiriyorsun ertesi gun testi tekrarliyorsun yine koyuysa yumurtlama devam ediyor demektir eger t cizgisi siliklestiyse yumurtan catlamis dollenmeye hazir anlamina gelir o gunude degerlendiriyosun. anlatirken karmasik geliyor bir gun bile yapsan anlarsin nasil oldugunu. burdaki herkeste yardimci olur yonlendirir bende yardimci olurum her zaman giriyorum zaten buraya sen kullanmaya baslayinca anlarsin eczanelerde pahali ama instagramda bir gebenin gunlugunden satin alabilirsin istersen.
Eşim hiç doktora gitmedi ben gitmiştim onda da doktor bekleyelim dedi sadece. Aslında dediğiniz bi bakıma doğru umutlandırıyor ama insan ne olursa denemek istiyor .Az önce doktordan geldim rahim filmi için en uygun zamanın regl bitimi olduğunu söyledi. Biz 8. ayımızdayız ve doktor istersek aşılama yapabileceğini söyledi. Aşılamadan önce de mutlaka rahim filmi çektirmelisin dedi. Başka ne durumlarda rahim filmi isteniyor bilmiyorum.
Eğer eşin şimdiye kadar hiç doktora gitmediyse bence artık bir muayene olabilir.
Ben hiç kür uygulamadım. Bir kere bal-tarçın-çörekotu karışımı yemeye kalktım onda da 4. günde bıraktım. Açıkçası kürler bence riskli. İyi de gelebilir ama bilmeden yapılan yanlış kür sağlam olanı da bozabilir. Üstelik her gün kürle uğraşmak, hem stres hem de gereksiz bir umut da yaratıyor. Tabi boş boş beklememiş olmak da kimine iyi geliyor.
programlar otomatik sen hangi adet gununu girersen ona gore tahmini bi gun verir. ben cok cay kahve meyve suyu surekli bi sivi almadigim icin bende hic sorun olmadi cok sivi tuketirsen yumurtlama varsada silik cikar ama bi bardak bi su ictin diyelim bi yarim saat sonra yaparsan da oyle cok etkilemez. yumurtlama zatem 1 gun vaya 2 gun olgumlasiyor o gunlerde cizgiler koyu oluyor sonra catliyor o catladi an siliklesmeye basliyor o siliklestigi gunden sonra 2 gun 3 gun daha degerlendiriyorsun ama siliklesmeyi gordukten sonra test yapmaya devam etmene gerek kalmiyor.Adetten sonra ne zaman yapılabilir ve sıvı almamak şart mı . Bu testte yumurtanın çatladığı günü bilmem gerekiyor doğru anladım değil mi ?
Günlüğüm diye programlar var bilirsin adet tarihlerine göre o yumurtlama gününü belirliyor ona bakıyodum ama arada tarihte sıkıntı oluyor önce yada sonra olabiliyor pek güvenilir değil gibi.
Adetten kaç gün sonra yapmalıyım ? Ona göre başlayımprogramlar otomatik sen hangi adet gununu girersen ona gore tahmini bi gun verir. ben cok cay kahve meyve suyu surekli bi sivi almadigim icin bende hic sorun olmadi cok sivi tuketirsen yumurtlama varsada silik cikar ama bi bardak bi su ictin diyelim bi yarim saat sonra yaparsan da oyle cok etkilemez. yumurtlama zatem 1 gun vaya 2 gun olgumlasiyor o gunlerde cizgiler koyu oluyor sonra catliyor o catladi an siliklesmeye basliyor o siliklestigi gunden sonra 2 gun 3 gun daha degerlendiriyorsun ama siliklesmeyi gordukten sonra test yapmaya devam etmene gerek kalmiyor.
adetin kac gun suruyor ? eger dongu araligin kisaysa adet bitsin 1 2 gun gecsin 3. gune basla kacirmamis olursun eger 30 31 gunde falan adet oluyorsan 5. 6 gunden baslayabilirsin ama benm tavsiyem ilk ay gununu kesfetmek adina hemen baslayabilirsin.Adetten kaç gün sonra yapmalıyım ? Ona göre başlayım
Tamam canım bu ay öğrenme olur en azından . Muhtemelen yapamazsam daha doğrusu anlamazsam size sorarımadetin kac gun suruyor ? eger dongu araligin kisaysa adet bitsin 1 2 gun gecsin 3. gune basla kacirmamis olursun eger 30 31 gunde falan adet oluyorsan 5. 6 gunden baslayabilirsin ama benm tavsiyem ilk ay gununu kesfetmek adina hemen baslayabilirsin.
tamam canim topiklerde var zaten birileri mutlaka yonlendirirTamam canım bu ay öğrenme olur en azından . Muhtemelen yapamazsam daha doğrusu anlamazsam size sorarım
Merhaba arkadaşlarÖncelikle Rabbim bize ve isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı , sıhhatli , hayırlı evlatlar nasip etsin inşaAllah
Ben 27 yaşındayım ve 1 senelik evliyim . 8 ay önce bi düşük geçirdim ondan sonra henüz bir gebelik yok . Düşüğüm neden oldu inanın doktorlar hiç bir açıklama yapmadı . Bende polikistik overde var ama adetlerim çok düzensiz değil ve gebelik istediğim için doktor ilaç vermedi . Bekleyelim görelim dedi .
Burdan okuduklarıma göre farklı şeyler deneyenler var . Benim size sormak istediğim şunlar ; incir kürü , soğan kürü , havuç kürü , keçiboynuzu pekmezi falan bilmediğim ama sizin deneyip gebe kalmanızı kolaylaştıran yöntemleriniz nelerdir bunları bizimle paylaşabilir misiniz ? Rahim filmi diye bişey duydum bu ne zaman çekiliyor , eşimle doktora gitmek için beklemeli miyim ?
Beslenmemde nelere dikkat etmeliyim nelerden uzak durmalıyım ? ... Aklınıza faydalı olabilecek ne geliyorsa paylaşabilir misiniz işte .
Doktorlar biraz zamana bırakıyor ama biliyoruz ki beklemesi çok zor Rabbim hepimize sabır versin inşaAllah
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim .
rahim filmi tuplerde tikaniklik varsa hic hamile kalamiyorsan cekiliyor. siz kalabilmissiniz. baska nedenle de cekiliyorsa ben bilmiyorum.. her kür herkese uymaz sorununuzu tespit edip uygulayin.. yumurtlamama mi catlamama mi hormonel mi Allah gonlunuze gore versin.Merhaba arkadaşlarÖncelikle Rabbim bize ve isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı , sıhhatli , hayırlı evlatlar nasip etsin inşaAllah
Ben 27 yaşındayım ve 1 senelik evliyim . 8 ay önce bi düşük geçirdim ondan sonra henüz bir gebelik yok . Düşüğüm neden oldu inanın doktorlar hiç bir açıklama yapmadı . Bende polikistik overde var ama adetlerim çok düzensiz değil ve gebelik istediğim için doktor ilaç vermedi . Bekleyelim görelim dedi .
Burdan okuduklarıma göre farklı şeyler deneyenler var . Benim size sormak istediğim şunlar ; incir kürü , soğan kürü , havuç kürü , keçiboynuzu pekmezi falan bilmediğim ama sizin deneyip gebe kalmanızı kolaylaştıran yöntemleriniz nelerdir bunları bizimle paylaşabilir misiniz ? Rahim filmi diye bişey duydum bu ne zaman çekiliyor , eşimle doktora gitmek için beklemeli miyim ?
Beslenmemde nelere dikkat etmeliyim nelerden uzak durmalıyım ? ... Aklınıza faydalı olabilecek ne geliyorsa paylaşabilir misiniz işte .
Doktorlar biraz zamana bırakıyor ama biliyoruz ki beklemesi çok zor Rabbim hepimize sabır versin inşaAllah
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim .
Doğru söylüyosunuz teşekkür ederimrahim filmi tuplerde tikaniklik varsa hic hamile kalamiyorsan cekiliyor. siz kalabilmissiniz. baska nedenle de cekiliyorsa ben bilmiyorum.. her kür herkese uymaz sorununuzu tespit edip uygulayin.. yumurtlamama mi catlamama mi hormonel mi Allah gonlunuze gore versin.
Canim ozele gitme durumun yoksa sert cik devlet hastanesindeki doktora sikayet etmekle tehdit et. Ve durumun yoksa bile en azindan kontrol amacli bir kere ozele git. Ozelde 1 kere para veriyosun 10 gun icinde tekrar kontrole gidebiliyosun. Ayrica devletteki butun kadin dogumlari dene belki iyi bi taneye denk gelirsinDoğru diyosunuz ama devlet hastanesindeki doktorlar bişey demiyor ki ☹
Hemen hemen çoğunu denedim canım ama inşaAllah denk gelirCanim ozele gitme durumun yoksa sert cik devlet hastanesindeki doktora sikayet etmekle tehdit et. Ve durumun yoksa bile en azindan kontrol amacli bir kere ozele git. Ozelde 1 kere para veriyosun 10 gun icinde tekrar kontrole gidebiliyosun. Ayrica devletteki butun kadin dogumlari dene belki iyi bi taneye denk gelirsin
Aşılama yumurta geliştirici ve çatlatıcı ilaçlarla yumurtlama sağlandıktan sonra tam gününde doktorun yıkanıp hazırlanmış spermi rahme bırakması işlemi. Bizim yapmaya çalıştığımız şeyin biraz daha kontrollüsü ve tabi zahmetlisi yani.Eşim hiç doktora gitmedi ben gitmiştim onda da doktor bekleyelim dedi sadece. Aslında dediğiniz bi bakıma doğru umutlandırıyor ama insan ne olursa denemek istiyor .
Yanlış anlamazsanız aşılama nedir sorabilir miyim ve de aşılamaya gerek kalmadan başka bi tedavi yok mu
Rabbim gönlünüze göre versin inşaAllahAşılama yumurta geliştirici ve çatlatıcı ilaçlarla yumurtlama sağlandıktan sonra tam gününde doktorun yıkanıp hazırlanmış spermi rahme bırakması işlemi. Bizim yapmaya çalıştığımız şeyin biraz daha kontrollüsü ve tabi zahmetlisi yani.
Elbetteki bu tek tedavi değil. Eğer belli bir sorun varsa bu tedavi edilip doğal yolla olması için çalışırsınız. Örneğin eşinde varikosel varsa ameliyat olur, yumurtan gelişip çatlamıyorsa ovulasyon takibi ve geliştirici ilaç verilebilir. Benim veya eşimin şu anda bilinen bir sorunu yok ve yaşım da 34 o yüzden aşılama eğer beklemek istemezsem benim için uygun bir seçenek gibi duruyor. Sizin için uygun olanı da ancak doktorunla tartışarak bulabilirsin.
Rahim filmi gebe kalanlara çekilmez diye bir şey yok bence. Hiç çektirmediysen çektirebilirsin diye düşünüyorum çünkü bir gebelik oluşsa bile tüplerinden biri kapalı olabilir ve bu da gebelik şansını yarıya indirir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?