aaa süper :)
hayırlı olsun arkadaşım, sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah.
darısı başımıza nasipse.
bu arada, hamilelik beklerken, insan kendini çok dinliyor sanırım. neremde ne oldu, bi değişiklik var mı? bi belirti görüyor muyum kendimde diye sürekli kendiyle uğraşıyor insan :)
ben kızıma hamileyken, bazı belirtile saptamıştım. işim gücüm olmadığı için, her gün kendimi dinliyordum evde yapayalnız. Hatta o derece dinlemişim ki, tam tamına döllenmenin ne an olduğunu ve ne zaman rahmime düştüğünü bile biliyorum. içimdeki o mucizevi aktiviteyi anlatmaya imkan yok tabi ama, gerçekten kafayı takıp dinleyince, farketmek mümkün.
ÇOK ERKEN GEBELİK BELİRTİLERİ:
- döllenme gününden 3-4 gün sonra, kasıklarda hafif çekilmeler. (oturup kalkarken özellikle, kasıkta çekilme)
- döllenme gününden 1 hafta kadar sonra, göğüslerde hafif damarlanma.
- döllenme gününden 10 gün kadar sonra, göğüslerde irileşme ve damarlarda belirginleşme.
- döllenme gününden 10 gün sonra, kasıklarda ve karnın alt tarafında hafif sancımalar, kasıklarda belirgin çekilmeler.
- döllenmeden 1 hafta 10 gün sonra, akıntıda artış. 12-13 gün sonra akıntıda birden azalış. ve regl gününden 2-3 gün önce birden akıntıda artış. sulu ve kıvamsız akıntı. sürekli ıslaklık hissi.
- regl gününden 1-2 gün önce, karnın altında hafif sertleşme, kasıklarda çok belirgin ve zaman zaman rahatsızlık veren çekilmeler.
- regl gününde, kırmızıları görmemek :))
umuyorum, şüphesi olan veya nelerden şüphelenmesi gerektiğini bilemeyen arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.
VE ÖNEMLE BELİRTMEK İSTİYORUM;
ben de ilk hamileliğim için epeyce çabalamıştım. Okuduğum her şeyi yapmıştım falan filan....
ama ne zaman bu konudan ümidi kestik, ne zaman 'aman artık olmuyor bu iş, bi uzmana başvurmak lazım'' falan dye saldık kendimizi... rahatladık, çabalamayı kestik..... o zaman geldi bebeğim.
sadece zamana bırakmak lazım kızlar, psikolojik her şey (eğer tıbbi bi sıkıntı yoksa tabi). rahat olmak lazım, kafayı takmamak lazım. aktiviteyi iş olarak görmemek lazım.
hepimize kolay gelsin, hayırlısıyla alalım bebişlerimizi kucağımıza.
ben de bu ayı pas geçiyorum
mart itibari ile başlıyorum yeniden çalışmalara, ama kafayı takmadan.