• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Olanlar! Bebek Bezi Nasıl Değiştirilir Bana Bir Açıklar mısınız? :))

_eftelya_

Guru
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
2.712
1.152
373
Konuyu doğru başlığa mı açtım bilmiyorum ama tüm annelere sormak istediğim birşey var.Ben mi yanlış düşünüyorum anlamadım.Henüz evli değilim ama bebekleri/çocukları çok seviyorum ve çocuk sahibi olmadığım halde her türlü bakımını yapabileceğim konusunda kendime güveniyorum...

Konuya gelecek olursam yakın bir arkadaşım var ve çocukları sadece uzaktan sevmeyi tercih eder,gürültü yapsa,çok konuşsa,en ufak bir yaramazlık yapsa,çocuğa karşı tavırları değişir...

Apartmanımızda da birinin oğlu,2 yada 3 yaşındadır,bana çok düşkün.Sesini duyarım hep,benim adımı bas bas bağırıyor taa girişten.Annesi bir yerden dönerken evine çıkartamadan bize getirmek zorunda kalıyor.Çocuk altına yapmışsa da bizde değiştiriyor doğal olarak...

Bir süre önce yine bu şekilde geldi,altını değiştirecekti,benim arkadaş uzaklaştı odadan.Baktım gelmiyor,yanına gittim ne yapıyosun diye."Bu ne yaa,salonun ortasında bez mi değiştirilir.Banyo denen bişey var" dedi.Şaşırdım.Kadın bezi değiştirmeden önce temiz,altlık mı deniyor,adını bilmiyorum,ondan serip öyle değiştiriyor.Arkadaşımla nerdeyse kavga edecektik.Bugün yine aynı şekilde bir karşılaşmaları oldu,bana kızıyor oda sen nasıl müsade ediyosun diyerek.Hatta abarttık da.Dedim Allah korusun,çocuğum olunca senin evine gelmek mi!
O da böyle salonun ortasında değiştireceksen gelme zaten demez mi
:53:

Merak ediyorum,ben mi yanlışım bu konuda? Sizler nasıl değiştiriyorsunuz Allah aşkına :))

Hay Allahım ya kadına bak. Ben bulunduğum ortamda neresi müsaitse orda değiştiriyorum. çocuk arabasının içinde bile değiştirdiğim olur. bebek çantamda boş poşet koyarım ilk bulduğum çöpede atarım. Yalnız dikkat ettim şey altını değiştirdiğim yerde mümkünse kimse olmasın... İlla banyo gibi bir şartım yok. banyo müsait değilse gittiğimiz yerde napacağız ?

Hay Allahım ya kadına bak. Ben bulunduğum ortamda neresi müsaitse orda değiştiriyorum. çocuk arabasının içinde bile değiştirdiğim olur. bebek çantamda boş poşet koyarım ilk bulduğum çöpede atarım. Yalnız dikkat ettim şey altını değiştirdiğim yerde mümkünse kimse olmasın... İlla banyo gibi bir şartım yok. banyo müsait değilse gittiğimiz yerde napacağız ?

Hayır yani kadın özellikle altına yaptı,sizde bi değiştireyim diyerek getirmiyor çocuğu.Belki o kadar sevmesek,zaten kendide getirip bizim evde değiştirmez altını.Ben çevremde de öyle her altını değiştireceği zaman banyoya giden görmedim.Pis mi olunuyor yani hem altını değiştirince o şekilde,hemde izin verilince anlam veremedim.Ben bizimkilerde böyle şey görmedim diyor o da...

Hele seninde çocuğun olsun o zaman konuşuruz dedim ama çok sinirleniyorum böyle tavırlarına...

Ya anne düşünmeyecekte bebeğinin hijyenini kim düşünecek başka. Başına gelmeyen bilemez. bebeğin için ne duurmlara giriyorsun ah ah

Ya anne düşünmeyecekte bebeğinin hijyenini kim düşünecek başka. Başına gelmeyen bilemez. bebeğin için ne duurmlara giriyorsun ah ah

Valla anne değilim ama birçok çocukla ilgilendim,kuzenlerimin çocukları yeni doğduğunda kendi çocuklarına dokunamadılar,ben değiştirdim altlarını.Hele bir tanesini ben doğurmadım ama sanki benim kızım.Herşeyiyle ilgilendim.Birde şaşırıyor bu çocuklar sana nasıl düşkün böyle diye.Eee,onlarda anlıyor kimlerin sevip kimlerin sevmediğini diyorum bende.Arkadaşım hiç birşeyim olmadığı halde o çocukla nasıl ilgilendiğimi görünce diyor benim gözüm arkada kalmaz,sana bırakırım diyor.Ama yoooooookkkk,anne olduğunda gerçekten çok merak ediyorum onun halini...

İnsan kınadığı şeyi yaşamadan ölmezmiş...... Ben çok gördüm asla yapmam deyipte yapanları

bende merak ediyorum acikcasi
benim de cok yakin bi arkadasim banyoda degistirdigini soylemisti.Benim cevremde de musait olan herhangi bir odada alt degistiriyorlar.
Onemli olan altina mutlaka ortu vs sermek ve kirli olan bezin, degistirilen yer ile temasini onlemek.
Zaten bebek odasi takimlarinda alt degistirme masasigibi seyler oluyor, onlari da haliyle banyoya degil bebegin odasina koyuyoruz.
Tabi herkesin dusuncesi farkli olabilir,gittigim yer bu durumda hassas ise bende banyoda degistiririm.

Bizim eve biri geldiğinde benim odada bebeğin altı değiştirilir banyomuz çok ufak çünkü.
Ya da ablamlara gittiğimizde salonda bebeğinin altını da değiştirdiği olmuştur.
Önemli olan altına örtü vs.sermek.

Sahi şimdi aklıma geldi birine misafir gittik kadının biri çocuğun altına hiçbirşey sermedi.
Ev sahibinin de gıkı çıkmadı.

Ben o arkadaşın ne evine giderim ne de evime sokarım.
Birşey söyleyecekse bile böyle kaab söylenmez.
Kendince çok titiz ama konuşmada böyle titiz olamamış..
Terbiyesiz.

benimde bir oğlum var
gittiğim yerlerde neresi müsait ise orada altını değiştiririm
mesela herkes salonda oturuosa rica ederim oturma odasına yada çocuk odasına geçerim
ne kendi evimde nede başkasının evinde banyoda değiştirmedim hiç
ayrıca herkesin banyosunda alt açma ünitesimi var benim kendi evimde bile yokken bunu başkasından nasıl beklerim
arkadaşınız abartmış bence
etrafta kimse olmasın yeterli benim için
alt açma bezini sererim güzelce yere 2 dak hallederim yanımda poşette bulunur herzaman
bazı insanlar çöplerine attırmaz ben mesela istemem çöpüme kakalı bir bezi ayrı poşetle kapının önüne koyarım sonra atmak için
gün boyu kokar yoksa

benimde bir oğlum var
gittiğim yerlerde neresi müsait ise orada altını değiştiririm
mesela herkes salonda oturuosa rica ederim oturma odasına yada çocuk odasına geçerim
ne kendi evimde nede başkasının evinde banyoda değiştirmedim hiç
ayrıca herkesin banyosunda alt açma ünitesimi var benim kendi evimde bile yokken bunu başkasından nasıl beklerim
arkadaşınız abartmış bence
etrafta kimse olmasın yeterli benim için
alt açma bezini sererim güzelce yere 2 dak hallederim yanımda poşette bulunur herzaman
bazı insanlar çöplerine attırmaz ben mesela istemem çöpüme kakalı bir bezi ayrı poşetle kapının önüne koyarım sonra atmak için
gün boyu kokar yoksa

Muhtemelen kendi çevresindekilerinde öyle banyoda bez değiştirme ünitesi falan yoktur.Eminimde hatta olmayacağına.Ama her seferinde banyoda bez nasıl değiştirilir yaa,bunu aklım almadı işte :))

Titizlikse eğer bu dediği,ki dedi zaten,ben manyak derecesinde titizim diye.Arkadaşım sağ kolunu kullanamıyor,küçükken kaza geçirmiş.Onun evine gittiğimde de ben yemek falan yiyemiyorum mesela.Çok titiz olduğunu söylüyor ama bulaşık yıkarken mesela ben kalkıp yıkayasım geliyor.(Anlatmak istediğimi tam olarak anlatamadım galiba ama neyse :)) ) Ben böyle düşündüğüm için suçlu hissediyorum kendimi ama...

Şaka gibi gerçekten de...Çoğu insanın banyosu alt değiştirmek için müsait değil ki..Çocuğu taşa ya da fayansa mı koyup altını değiştireceğiz yani...
Şaşıyorum böyle insanlara...Oldu olacak yenidoğanı klozete oturtmamızı da talep etsinler bari :)))

Benim de bir arkadaşıma "aaa bebeğin altını lavabonda mı yıkıyorsun" deyip kınayan olmuştu da ne kızmıştım..
Neymiş efendim lavaboda el yüz yıkanıyormuş aynı yerde bebeğin poposu yıkanır mıymış..Bunu diyen hiç düşünmüyor o küçücük bebekle duşakabinin içinde nasıl sadece alt yıkanır!!!

Valla ben kızımın altını evyem de büyük musluk başımda yüksek olduğundan hep rahatça lavaboda yıkadım hatta 6 aylık olana dek günlük duşunu bile orada yaptırdım..Çok da rahat ettim belim ağrımadı eğilicem diye :))
Yaptırdıktan sonra bi cifleyiverirsin olur biter yani di mi :))

ikiz kizlarim ve simdide bir oglum oldu eger kaka yaptilarsa hep yikadigim icin banyoda degistiriyorum altlarini tabii zahmetli oluyor biraz.birde hos olmayan bir koku oldugu icin banyoyu kullaniyorum.ama cis yaptiysa kimsenin olmadigi herhangi bir yerde degistirebilirim.her gittigim evdede boyle yaptim.banyosu musait olmayanlarin gosterdigi yerde degistiriyorum.

herkesin farklı konularda başkalarına saçma gelen ama o kişiye doğru gelen takıntıları vardır.bende bugüne kadar hiç banyoda değişirmedin banyoda değişirenide görmedim duymadım.Belki onun etrafındakiler banyoda değitiriyordur bilemeyiz onuda yargılayamayız.Çocuğu olduu zaman tekrar sorarsın arkadaşına banyo olayını insanın tüm düşünceleri değişiyor asla yapmam denilenler yapılıyor...

Arkadaşın ne tuhaf bir insan öyle yaa..
Ben evimde canım nerde isaterse orda değiştiririm altını çocuğumun altınada hiççç bişe sermem..
Dışarda da böyle manyak olma ihtimali olan insanların evinde asla çocuğuma bişe yedirmem, altınıda orda açmam, hatta bu kadar rahat hissetmediğim birinin evinede gitmem olur biter görüşmeyi veririm. Benim için sihirli kelimeler vardır ev sahibi bana o güveni verirse ne ala vermezse bir daha asla gitmem evine..

ah be canım banyoda nasıl değiştirceksinki çocuğun bezini yeremi yatırcaksın nasıl yapçaksın ayakta değiştirsen benim oğlanı baz alarak konuşuyorum bezini çıkarırken daha çıplak kaçar e yere yatırcam desen neden banyoda yerde yatırıp da değiştirceksin çocuğun altını misafirliğe gittiğin yerde neresi uygunsa orda değiştirirsin ben gittiğim yerde soruyorum nerde açayım altını diye gidip değişiyorum allahtan kimse git banyoda değiştir demedi :60::60:

yolculuk yaparken ne yapacağız,otobuste banyo var mı pardon sofor bey ben burada deıstıremem bebısımın altını ha ha

Back