• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olamamak

Lotus28

Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2021
74
74
18
30
Öncelikle merhaba herkese...evliliğimin 5. Ayında anne olmamın ne kadar zor olduğunu öğrendim. Eşim inmemiş testis ameliyatından sonra azosperm olmuş. Ben bunu araştırmaya başladım 1 hafta gece gündüz araştırdım. Eşimin haberi bile yoktu durumlardan. En geç 1 yaşına kadar olacağı ameliyatı 12 yaşında olmuş. Anlayamadığım bi şekilde doktoru ailesine kısırlık gibi bi durumun olacağından bahsetmemiş. Bana söylenen bunlar. Araştırmalarım sonucu eşime anlattım o inanamadı gitti test yaptı ve dediklerim doğru çıktı. Bu azospermle savaşımızın başlangıcıydı. Eşimin ailesi biliyor sadece onlarda bu durumu bilmediklerini söyledi... 2 yıl oldu bulmadığım doktor kalmadı. En son iyi bi doktora gittik ilaçlar kullandı. Yurtdışında yaşıyoruz bu arada sperm sayısı 0 iken verdiği ilaçlar ve benim evde yaptığım şeyler sonucu 2 milyon 400 e kadar çıktı doktorumuz gelin donduralım bir daha böyle göremeyebiliriz sonucu evet az da olsa normal yolla olma şansınız var ama bunu riske atmayın dedi defalarca bende söyledim. Eşim normal yolla olabilir sözünü duyunca herşeyden vazgeçti gidip dondurmadı... ve dün sonucu aldık 0 çıktı. Hala kendimde değilim sürekli ağlıyorum yataktan bile çıkmak istemiyorum. Ben bunca zamandır bir kere bile üzülür diye konusunu bile açmadım elimden ne geliyorsa yaptım doktorlarını bile ben buldum. O kadar kızgınım,kırgınım ki ona. Artık dün ben çabalarken sen durdun ne yapıcam edicem bunu kabullenicem bir daha da çocuk düşünmicem sen ne yaparsan yap dedim şuan muhatap bile olmuyorum. hayaller kurdurdu deseydi ki ben mücadele edemem sende etme. Şimdi nasıl baş edicem? Bu boğazımda ki ne zaman geçicek? Kalbim acıyor nasıl durdurabilirim... tek bildiğim artık hiç gücümün kalmadığı...

Durumunuza üzülmenizi anlıyorum
Eşinize de büyük ihtimalle fırsatı teptiği için kızgınsınız

Aynı hatayı kendim de yaptım zamanında
Bazen olmayan şeyler o kadar gündemimiz oluyor ki asıl durumu gözden kaçırıyoruz
Sanki eşimizle sadece çocuk sahibi olmak için evlenmişiz gibi bi kafaya girebiliyoruz
Eşinizle normalde iyiyseniz buna odaklanmaya çalışın
Tekrar bir şans varsa onu araştırın
Umarım en kısa zamanda evlat sahibi olabilirsiniz

Aynı doktora bir kez daha gitseniz bi şans daha olabilir belki
bende yurt dışında yasıyorum benimde 3 yıldır çocugum olmuyor burda çok doktora gittim ama hep yanlış haplar kullanmısım türkiyedeki doktorlar daha bilgili oluyor Bence birde türkiyede görünün derim

Back