kanla bakılan genetik testlerin yanılma payı var evet bu sitede yurtdışına gönderilen nifty vs.. testlerinde yanılma gördüm hatta bırakın kanı amniyosentezde bile yanılma olabiliyor geçen genetikte çalışan arkadaşım anlattı ankarada yapılan amniyosentezde dawn sendromu tanısı konulmuş bebeğe ve kadın aldırmayı kabullenmemiş sağlıklı bir bebeği olmuş, tam terside olabilirdi tabi, ama şunu düşünüyorum Allahın verdiği canı - ben bunu kabul etmiyorum sağlıklı istiyorum...deyip gebeliği sonlandırmak, Allahın verdiği canı sonlandırabilmek ki, canı allahtan başka almak kimsenin hakkı değil, nerden biliyorsunuz sağlklı dediğiniz bebeğin yada sağlıklı doğan bebeğin sonraki hayatında sakat olmayacağı, sakın bana çok kolay konuşuyorsun demeyin benimde şuan karnımdaki bebeğe cvs testi sonrası trizomi 18 teşhisi konuldu şu an 6 aylık, 3 ayı dolmadan cvs ile bu teşhis kondu ve ben sonlandırmamayı seçtim Rabbime sığınıyorum, onun verdiği canı almak haddim değil. bu arada down sendromu ile ilgili mim kemal ökenin hayat hikayesini mutlaka okuyun izleyin, türkiyenin en genç prf. olma ünvanına sahip mim kemal ökenin down sendromlu bebeğinin öyküsünü mutlaka okuyun.