• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne karninda down sendromu?

merve1995

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2013
2
1
86
34
Konya
arkadaslar ablam 35 yasinda ve suan 7 aylik hamile her Test yapildi doktorlar %99.99 bebegin down sendromlu oldugunu söyledi
Anne karnindan alinan sudanda ayni sonuc cikti ve degisik testlerdende
Bir umut??????
Hamileyken bebegi down sendromlu oldugu söylenipte dünyaya saglikli gelen anneler var mi ??????

Ben de kizima hamileyken doktor down sendromlu olma riski var dedi yani testler de oyle cikmisti anne karnindan su almamiz getek dedi git eve dusun gel dedi ben cok dusundum ve suyu almayi kabul etmedim cok sukur bebegim gayet saglikli dogdu umarim ablaninkide oyle olur sllahtan umut kesilmez cok gecmis olsun

Su alınan test kesin sonuç veriyor diye biliyorum. Çok zor bir karar çok zor.

Su alinan test kesin sonuc verse de cok zor bir karar ablan icin..Acikcasi eger her sekilde kabulumdur diye dusunseydi sanirim detayli test yaptirmazdi.Ama allah yardimcisi olsun cok zor karar vermesi.Ben ne yapardim diye dusundum ama karar veremezdim sanirim o da bir can tasiyor suanda arti 1 kromozumu olsa da.

Ayrica simdi gordum 7 aylik olmus elbette ki allaha siginip doguracak..

Keşke daha erken fark edilebilseymiş çok üzüldüm Allah dağına göre kar verirmiş geçmiş olsun

Benimde 112de 1 ihtimal downlu olma ihtimali vardı ben su falan aldırmadım ılk bebegım ve Allah verdiyse kabulumdur dedım dogurana kadar cok zor gunler yasadım ama saglıklı bır evladım oldu o testler ihtimal olasılık testleri canm ornegın senın arabayla trafiği cikip kaza yapma durumun gıbı bence ablan bol dua sukur etsin su alınırsa %98 kesın sonuc

Testler doğru sonuç verir diye biliyorum. Üzülmeyin lütfen. Seçilmiş bir meleğin seçilmiş annesi olmuş ablanız. Yolu açık, Allah yardımcısı olsun.

Amniyotik sıvı testi çok yüksek oranda doğru sonuç verir.
Bence umut etmeyi bırakın, ablanızın kafasına da bu fikri empoze etmeyin.
Ailece bu duruma adapte olmaya başlayın.
Doktor önerileri ile hayatınızın nasıl olacağına, bundan sonra ne gibi şeylerle karşılacağınıza, nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair hazırlıklar yapın.
Büyüyene kadar değil, her yaşında bir meleğe eşlik etmenin güzelliklerini anlatın.

Amniyosentezin çok büyük ihtimalle kesine yakın sonuç verdiğini biliyorum niçin bu kadar geç kaldı test yaptırma konusunda? 7 aylık bebek tabiki aldıramaz Allahtan umut kesilmez ama ablanızın duruma alışmasını sağlamanız iyi olur down sendromu ile ilgili bakımı eğitimi vs gibi konularda araştırma yapması da iyi olur

arkadaslar ablam 35 yasinda ve suan 7 aylik hamile her Test yapildi doktorlar %99.99 bebegin down sendromlu oldugunu söyledi
Bir umut??????
Hamileyken bebegi down sendromlu oldugu söylenipte dünyaya saglikli gelen anneler var mi ??????
Merhabalar ayni durumu yasiyorum su an bebegim 4 aylik doktorum ense kalilnliginda cok ufak bir farkla bizi fetal dna ( kanda bebegin dna'sina bakilan test sonuc %99 ) yonlendirdi yaptirdik sonuc maalesef down sendromu :(( sonrasinda mutlaka amniyo sentez istiyorlar %100 nerdeyse sonuc degismicek ama yaptirmak zorunlu Tam tersi durumlar yasanir mi bilmiyorum ama bile bile bebegimin bu kadar zorlugu yasamasina imza atamam :((( Allahtan hayirlisi ablaniz icinde .. 1 ay gecmis sanirim sonuc ne oldu paylasirmisiniz

Bir umut??????

Selam ablanizin durumu nedir acaba ? Allahtan hayirlisi olsun

kanla bakılan genetik testlerin yanılma payı var evet bu sitede yurtdışına gönderilen nifty vs.. testlerinde yanılma gördüm hatta bırakın kanı amniyosentezde bile yanılma olabiliyor geçen genetikte çalışan arkadaşım anlattı ankarada yapılan amniyosentezde dawn sendromu tanısı konulmuş bebeğe ve kadın aldırmayı kabullenmemiş sağlıklı bir bebeği olmuş, tam terside olabilirdi tabi, ama şunu düşünüyorum Allahın verdiği canı - ben bunu kabul etmiyorum sağlıklı istiyorum...deyip gebeliği sonlandırmak, Allahın verdiği canı sonlandırabilmek ki, canı allahtan başka almak kimsenin hakkı değil, nerden biliyorsunuz sağlklı dediğiniz bebeğin yada sağlıklı doğan bebeğin sonraki hayatında sakat olmayacağı, sakın bana çok kolay konuşuyorsun demeyin benimde şuan karnımdaki bebeğe cvs testi sonrası trizomi 18 teşhisi konuldu şu an 6 aylık, 3 ayı dolmadan cvs ile bu teşhis kondu ve ben sonlandırmamayı seçtim Rabbime sığınıyorum, onun verdiği canı almak haddim değil. bu arada down sendromu ile ilgili mim kemal ökenin hayat hikayesini mutlaka okuyun izleyin, türkiyenin en genç prf. olma ünvanına sahip mim kemal ökenin down sendromlu bebeğinin öyküsünü mutlaka okuyun.

Bir umut??????
Merhaba su an bebegnizin sagligi nasil aceba

Nolur mesajımı görüp bana cevap verin sizinle aynı durumdayım 4,5ense kalınlığı ve ödem cvs onerıldı.cok kararsızım dünyam karardı .bebegıniz dünyaya gelmıs olmalı ,ne durumdasınız acaba ?

kanla bakılan genetik testlerin yanılma payı var evet bu sitede yurtdışına gönderilen nifty vs.. testlerinde yanılma gördüm hatta bırakın kanı amniyosentezde bile yanılma olabiliyor geçen genetikte çalışan arkadaşım anlattı ankarada yapılan amniyosentezde dawn sendromu tanısı konulmuş bebeğe ve kadın aldırmayı kabullenmemiş sağlıklı bir bebeği olmuş, tam terside olabilirdi tabi, ama şunu düşünüyorum Allahın verdiği canı - ben bunu kabul etmiyorum sağlıklı istiyorum...deyip gebeliği sonlandırmak, Allahın verdiği canı sonlandırabilmek ki, canı allahtan başka almak kimsenin hakkı değil, nerden biliyorsunuz sağlklı dediğiniz bebeğin yada sağlıklı doğan bebeğin sonraki hayatında sakat olmayacağı, sakın bana çok kolay konuşuyorsun demeyin benimde şuan karnımdaki bebeğe cvs testi sonrası trizomi 18 teşhisi konuldu şu an 6 aylık, 3 ayı dolmadan cvs ile bu teşhis kondu ve ben sonlandırmamayı seçtim Rabbime sığınıyorum, onun verdiği canı almak haddim değil. bu arada down sendromu ile ilgili mim kemal ökenin hayat hikayesini mutlaka okuyun izleyin, türkiyenin en genç prf. olma ünvanına sahip mim kemal ökenin down sendromlu bebeğinin öyküsünü mutlaka okuyun.
Siz bunu kabul ediyorsunuz diye herkes kabul etmek zorunda değil. Herkes aynı güce ve psikolojiye de sahip değil. Söylediğiniz kişi belki Allah'a inanmıyor bile olabilir. Kendi fikrinizi başkasına dramatik şekilde dayatıp belki aşamayacağı sorunlarda payınız olacak.

• Beğen
Reactions: Uva
Back