- 10 Mart 2022
- 29
- 9
- 40
-
- Konu Sahibi umudum8593
Aminn insallah cok sagolunHayırlısıyla sağlıklı bir şekilde ikisinide kucağınıza alın sizde inşallah
Size de cok gecmis olsun adiniza cok sevindim darisi bizim basimizaHer iki hamileliğimde de bebeklerde oldu. Hatta ilkinde benim de bobregimde genişleme olmuştu. İkisi de doğumdan sonra düzeldi . Erkek bebekler de sık goruldugunu söylemişti doktorum .
cok geçmiş olsun ,Annemler de oyle soyluyor bu 3. Aytintili oncekiler hep temizdi. Cok sagolun icime su serpildi bir nebze de olsa zaten 2 kez dogum basladin25. Haftada ilaclarla durdurdular 5 gun yattim hastanede ciktim evde yatiyorum doktordan doktora cikiyorum cok tesekkur ederim zamaninizi ayirip teselli ettiginiz icin
Ah o perinatologlar,Perinatologlar genelde çok kötü konuşuyor. Ben sırf bu yüzden gitmedim. Tüp bebek tedavimi yapan doktorla devam ettim. Kötü konuşulduğu zaman resmen etkileniyor insan ve olmayacak şeyi bile olduruyor gibi geliyor. Benim doktorum hep iyimser oldu. Nitekim onun ekmeğini yiyip 37+5'te doğum yaptım.
bugün izlediğim dr.kagan bey videosunda genişlemenin doğum sonrasi geçtiği ; tikanmanin da sünnetle halledildiğini söylüyordu.He bide mesane girisinde mi ne daralma varmis galiba idrar cikis yerinde o tarz bisey dediler
Ah o perinatologlar,
her gittiğimde firca yiyorum.
tansiyonumu 13 görünce kardiyolojiye yonlendirdi.
aclik sekerim 90 görünce hemen seker takibine baslatti. aclik sekerimde problem yok fakat tokluk sekerim yüksek cikti.
fazla kilo almisim diyete yönlendirdi.
bir o yana bir buyana gitmekten helak oldum.
en son Nift test yaptirdigim halde genetiğe gitmediğim icin yesil alanimi iptal etmekle tehdit bile etti.
Beni düşünüyor diye kendimi avutuyorum : )
Masallah,Farka bak benim tokluk şekerim de yüksek çıkmıştı doktorun tek dediği kızartma, tatlı, hamur işi gibi şeylere dikkat et. Akdeniz tipi beslen
Hiç ilaç kullanmadım hiç başka doktora yönlendirilmedim ama sıkı takip edildim.Bebeklerde sağlıklı gününde ve çok iyi kilolarla doğdular.
Yok hayir o farkli bisey onunla alakasi yokmuscok geçmiş olsun ,
Erken doğum başlama sebebi böbreklerin büyümesi mi ?
benim en son 25+4 te kontrole gittiğimde sağ 7.5mm sol 4.8mm. cikti. takipliyiz.Yok hayir o farkli bisey onunla alakasi yokmuş
Yaptınızmı doğum acaba bebeğiniz nasıl şuan? Bende 21 haftalık hamileyim aynı durum var bizdedebenim en son 25+4 te kontrole gittiğimde sağ 7.5mm sol 4.8mm. cikti. takipliyiz.
size ölçü falan verildi mi su anki durumunuz nedir ?
Bu durumu yasayanlar inşallah saglikla doğum yapariz.
Merhaba sizin bebekleriniz dogdumu böbrek genişlemesi durumu nasıl oldu düzeldimi cevaplarsanız sevinirim21 haffalikken cekilen ayrintilu usg de ikiz bebeklerimden birinin bobreginde 4mm bir genisleme oldugu fakat onemli olmadigi tskip gerektigi soylendi. 27. Haftadayiz tekrar cekildi ve buyume devam etmis.Ya down sendromu ya da bkbrkle alakali bir sorun oldugu soylendj. 3 gundur dunyam basima yikildi varmi bu sekilde soylenip cocugu normal.dogan bu bilgiye cok ihtiyacim var. Sorun bobrekteyse bir operasyonla duzelecegi soylendi
Bebeğiniz dogdumu böbreği ile ilgili durum ne oldu bilgi verirseniz sevinirimErkek bebek 21. Haftada 4 du 27 haftafa 1e.5 oldu. Erken dogum olmazsa 31. Haftada bi daha bakalim dediler
Bebekleriniz dogdumu böbrek durumu nasıl noldu bilgi verirseniz sevinirim benimde bu bilgiye çok ihtiyacım var21 haffalikken cekilen ayrintilu usg de ikiz bebeklerimden birinin bobreginde 4mm bir genisleme oldugu fakat onemli olmadigi tskip gerektigi soylendi. 27. Haftadayiz tekrar cekildi ve buyume devam etmis.Ya down sendromu ya da bkbrkle alakali bir sorun oldugu soylendj. 3 gundur dunyam basima yikildi varmi bu sekilde soylenip cocugu normal.dogan bu bilgiye cok ihtiyacim var. Sorun bobrekteyse bir operasyonla duzelecegi soylendi
Yaptim evet.Yaptınızmı doğum acaba bebeğiniz nasıl şuan? Bende 21 haftalık hamileyim aynı durum var bizdede
Benim de düzeldi şükürler olsun. Kız bebek bekliyorumYaptim evet.
Perinatolog kontrolündeydim ileriki aylarda düzelmişti zaten. Diyetinize dikkat etmeniz en önemlisi
Erkek bebek mi bekliyorsunuz ?
Saglikla kucaginiza alin inşallahBenim de düzeldi şükürler olsun. Kız bebek bekliyorum
Amin inşallahSaglikla kucaginiza alin inşallah
Merhaba benim bebeğim de 2aylık 19mm genişleme ,3aylık 30mm olmış parankim incelmeye başlamış denildi yarın sintigrafi çektireceğim doktor muhtemelen ameliyat dedi süreç nasıl anlatır mısınız ağlaya ağlaya yazıyorum mesajları size ,bebeğim 3ay 5 günlük 7kg şuanmerhabalar, postunuzu tesadufen gordum ve belki yardimi olur diye size kendi deneyimimden bahsetmek istedim...benim sol tarafimda cift bobregim var, bu genetik bir durum ve bana da babamdan gecmis, ben 26 yasinda bobrek tasi dusurunce durum farkedildi, tabi zaman icinde sol tarafdaki bobrekler baya hasar gormustu ama sonrasinda hayatimi etkileyen hic bir sikinti yasamadim...28 yasinda ilk ogluma hamileyken 20. haftada onun sag tarafindaki bobreginde genisleme farkedildi, 1 ay sonraki kontrolde genislemenin devam ettigi gorulunce 26 . hafatda detayli ultrasona gonderildik ve onun da sag tarafinda cift bobregi oldugu, ikinci bobregin idrar kesesine baglandigi kanalda darlik oldugu icin bu sismenin oldugu, dogum sonrasi mudahale gerektigi ama bebek dogmadan nasil bir mudahale olmasi gerektigini bilemeyecklerini soylediler. Dogumdan sonra ultrason, sintigrafi, voiding...gibi bir suru tetkik yapildiktan sonra bebegin almasi gereken anestezi icin en 8 kg olmasi gerektigi, 8 kg'yu gecince ameliyat edilecegi soylendi, tam 4 aylikken capa tip fakultesi cocuk urolojisi bolumunde 2 saatlik bir operasyonla kanallar duzeltildi. Suan 13 yasinda bobrekleri ile ilgili hic bir sorunu yok, gayet saglikli bir cocuk...Sonrasinda ikiz erkek bebeklerim oldu, genetik bir sorun olmasina ragmen onlarda bu tarz bir problem yasadim.
ikiz gebelik zaten coook zorlu bir surec, ustune bir de boyle bir sorun cikmasi sizi eminim daha da zorluyordur ama unutmayin bunlar gececek, bir gun gelecek siz de baska bir anneye deneyimlerinizi anlatacaksiniz. ikiz hamileligimde de bir suru problem yasadim ama insallah saglikla onlari kucaginiza aldiginizda hepsini unutuvereceksiniz.
sizin durumunuz henuz netlesmeden kendi surecimizle, yasadiklarimizla ilgili detay vermedim ama eger ihiyaciniz olursa yine yazarim.