Anne karnında bebeğiniz az kilo mu alıyor ?

Steva

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
99
16
48
Antalya
Merhaba hanımlar.. 35+3 günlük hamileyim. Bebeğim 2 kg gözüküyor. Ancak haftasına göre 2400 gr falan olması gerekiyor. Doktorum az kilo almasına bir sebep söylemedi. Sadece kontrolleri sıklaştırdı. Beslenme ile de alakası olmadığını söyledi. Ben yine de muz ceviz bal gibi yiyeceklere ağırlık vermeye başladım. Var mı benim gibi bebeğinin kilosu geriden gelen hamile anne adayları ?

Benim bebeğimin kilosu iyiydi ben de hiçbir sağlıksız şey yemiyordum. Balık, muz, cevi fındık pekmez et yani tüm sağlıklı şeyleri yiyordum. Ama 38+1de 2,500 doğdu yavrum. Yani ultrason ölçümleri her zaman doğru değildir. +500 ya da -500dür. Çok kasmayın kendinizi/ sağlıklı olsun yeter.

İçimi rahatlattın canım teşekkür ederim. Bende sağlığını düşünüyorum hep. Seninki gibi hikayelerde dinledim ama işte insan daha da duymak rahatlamak istiyor. İnşallah kilosu normal doğar bebeğim. 2500 ve üstü için normal diyorlar zaten. Şimdi senin bebeğin nasıl ?

Doguma 1 hafta kala gittigimde 2800 gr 38+3 de dogum yaptım 3165 gr dogdu
Muz ve bulgur bebege kilo aldırır muzu sık yemeyin kabızlık daha zor ama bulgur yiyebilirsinz :) saglıkla gelsin bebiş

Takvime kaydediyorum şimdi sizin için baktım 35.haftada 2200 gr kzıım 38.haftada dogum yapmama ragmen 3165.gr dogduysa sende normal dogum yaparsan bebegn gayet iyi bir kiloda dogar hiç takma saglıklı olsunda gerisi hiç önemli degil

Ben 37 de 2700 doğurdum bebeğimi, ki usg de 3 kilo görünüyordu.
2 gün içinde 2400 e düştü, hala minyon zayıf bir erkektir.
Çocuğun yapısı bu, her bebek tosuncuk olacak diye bir kaide yok.
Ama 33 de sanırım 1900 görünüyordu ve o 3 hafta deli gibi yemek yedim de 800 gram aldı.
Her gün 3 yumurta 1 litre süt, 2 muz yedim.
Yemek porsiyonlarımı 2 ye çıkardım.
Çok sıvı tükettim, sürekli ağzım doluydu öyle diyeyim.
10ar hurma yemeye de başlamıştım.

Hadi ya.. siz baya baya yemişsiniz maşallah bende arttırdım iki gündür yemek olayını. Hurma ve sütü bende arttırayım. Doktorum beslenmeni arttırsanda değişmez gibisinden konuşuyor ama ben denemeye değer diyorum. Kilo alsamda veririm sonra hiç önemli değil.

Benim bebeğim zayıf doğdu ama sanırım yediğim tüm faydalı besinler sağlığına ve zekasına yaramış. Maşallah o kadar hareketliydi ki köveze falan zaten hiç girmedi. Çok şükür 3 aylık olacağız ama gelişimi akranlarından ilerde hem kilo boy olarak hem de zeka olarak, her şeyi çok daha çabuk kavrıyor :)

Benim doktorum da aynısını söyledi ama içim içimi yedi.
8 ayda 9 kilo almıştım ve bebek gelişmiyor diye üzüntüden kilo bile verdim.
Sonra işte ağzımı açıp bir daha kapatmayımca kilo aldı çok şükür.
Yapmasaydım küveze girerdi.
Ben doğum kilolarımo veremedim aynen duruyor, çünkü 5 ay sonra yeniden hamile kaldım.
Ama ikinci bebeğim hep iriydi hala öyle.
Sizin bebeğiniz de minnoş ama yine de yiyin derim.

Maşallah nazar değmesin. Doğupta kucağımıza alana kadar böyle evhamlarla geçecek galiba. Kilosu az da olsa tek dileğim sağlıklı olması

Bende bu konuda doktorumu dinlemicem işe yarayabilecek ne varsa yicem artık.. küveze alınmayacak kadar kilo aldırabilsem ve tabiki en önemlisi sağlıklı olsa inşallah

Hergün iki bardak süt iki yumurta,balık et tavuk bol protein ağırlıklı beslendim 49 kilo 1.58 boyunda minnacık bi kadın olarak 16 kg alarak 65 ile doğuma girdim,39.haftada da son ultrason kontrolümde 4100 gr oldugunu söylediler,3750 gr doğdu,kilosu iyi oldugu için kolay bakıldı,o zaman doktorum hamur işi sana protein bebeğe kilo aldırır demişti ki öyle de oldu

Ben henüz o zamana kadar tecrübelenmedim ama eltim şöyle bir şey anlatmıştı. :) Bir zaman çok gezmiş fıldır fıldır hiç eve girmemiş, sonraki kontrolde bebek öncekine göre 200 gr zayıflamış çıkmış. Sonrasında evde yatmaya dinlenmeye başlamış bebek kilo almış ve normal kilosunda doğmuş. Bilemedim belki bu da doğru olabilir.

Tecrube ile sabit hem dr um da dogru yoldasın deyip onaylamıştı bol bol karpuz yeyin size değil bebeğe kilo yapiyor deneyin bi zararı yok

Bende burda durayım daha biz 10+3 ama bilinçlenmek iyidr

Bebege kilo aldirmak istiyorsaniz protein agirlikli beslenmeniz gerek.

Sut yumurta peynir et tavuk balik.

Son aylarsa bulgur yemeyin size gaz yapar. Dogum sonrasi sikinti olur.

Karpuz da yemeyin bebege gaz yapar dogunca gazla dogar minnos.

hiç alakası yok gerçekten
ben de sağlıklı beslendim hep, vitaminleri de hiç aksatmadım hamileyken
ultrasonda 3.300 görünüyordu ertesi gün 3 kg ile doğdu bebeğim
boşuna kilo almayın ben 19 kg aldim ve hala 6 kg fazlam var hamilelikten gelen, emzirirken vermek çok daha zor
inanın bebegin sağlıklı doğması en büyük artısı olacak, kilosu değil
neler neler görüyoruz duyuyoruz
stres yapmayın rahat geçirin bu dönemi

bunun da doğru olduğunu düşünmüyorum
iş dolayısıyla 6.5 aylık hamileyken şehir dışına gittim biraz da gezdim
bebeğim en çok o dönemde kilo aldı 2 haftada 500 gr filan
bebek vücudumuzdan besleniyor dışarıdan yediklerimizle değil ancak vücudumuza iyi bakmamız için de dengeli beslenmemiz gerekiyor
vitaminleri hem hamilelikte hem de doğumdan sonra aksatmayin
birkaç arkadaşımda dişlerde problem ve bazı vitamin değerlerinde eksiklik, dolayısıyla halsizlik başağrısı gibi durumlar ortaya çıktı. çünkü bebekler stoklarımızı eritiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…