Biliyorum nasıl bir şey olduğunu. Bizde babamızla yaşadık benzer şeyler. Ama anneniz ilaç kullanıyorsa eğer takip edebilir, doktora tekrar gidip ilacı değiştirmesini sağlayabilirsiniz. Çok zor bir şey bahsettiğim biliyorum ama seviyor gibi yaparsanız; arada onu överek, seni seviyorum diyerek, başkalarına(kardeşlere, arkadaslara karşı savunup överek), ona ne kadar güzelsin diyerek vs bir değişim yakalayabilirsiniz. Şiddet gören birisine bunları söylemek belki saçma ama bir denemekte fayda var belki? 1 hafta en azından denemeye çalışabilirsiniz, ufacık bile olsa bir şey göreceksiniz mutlaka. En azından başka türlüsünün mümkün olduğunu ona göstermek, umut vermek, tedavisi için cabalamasini sağlamak için. Kendiniz için değilse bile kardeşlerinizin geleceği için bile denemeye değer.
Bence de isteyerek yapmıyor. Kim bilir neler yaşadı, kafasında neler dönüyor bilemiyoruz ki?
Ben Anne babanın ne olursa olsun sevilmesi gerektiğini falan düşünenlerden değilim. Kötüyse kötüdür! Ama sizin konu biraz farklı, kadın hasta belli ki ve eğer bir çare varsa, o şansı kaybetmemek lazım.
Bu hem sizin ileride bir gün ebeveyn olursanız, kendiniz için yapacağınız en önemli hareket olacak. Oto kontrolünüzü sağlamak, bunu öğrenmek çok önemli.
Ama ne olursa olsun bir şiddet olayında, aynı şekilde karşılık vermek yerine adli mercilere başvurun. Buna kimsenin, hiç bir koşulda hakkı yok.