Anne-Babalar dikkat! MEB'den flaş uyarı!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
MEB'den çok önemli uyarı
MEB yetkilileri, velileri, çocuklarının takdir ve teşekkür belgelerini sosyal medya üzerinden paylaşırken dikkatli olmaları konusunda uyardı
Sitene Ekle

Milli eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri, velilere, çocuklarının takdir ve teşekkür belgelerini sosyal medya üzerinden paylaşırken dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, okulların tatile girmesi ve öğrencilerin karne almasının ardından, bazı aileler takdir ve teşekkür belgelerinin fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladı.

Bu belgeler üzerinde çocukların kimlik bilgileri ile bununla bağlantılı kişisel bilgilerinin bulunduğunu dile getiren yetkililer, ART niyetli kişilerin bunları, öğrenci ve velilere zarar verecek şekilde kullanabileceğini ifade etti.

Bakanlık yetkilileri, öğrenci ve velilerin, bu durumu göz önünde bulundurarak, karne ve başarı belgelerini sosyal medyada paylaşırken daha dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

http://www.milliyet.com.tr/meb-den-cok-onemli-uyari-gundem-2185116/

boğaziçine giden iki yiyenimiz var annesi hiçbir zaman çocuklarının başarısından söz etmezdi boğaziçi işletmeyi kazandıklarında bu kadar başarılımıydı dedik ailece
başarılı olduğukları içinmi ailesi böyleydi
veya ailesi böyle olduğu için mi başarılıydılar ben dahada bu ikilemdeyim

öyle diyosunuzda oğlum geçende pek kimsenin alamadığı bi belge almıştı, (takdir belgesinden söz etmiyorum) ne güzel oğlum bunu face de paylaşmalısın dedim, yok ya hava atıyor derler dedi, halbuki ben paylaşmak istiyorum, mutluluklar paylaşılmak için değil mi, ama paylaşamıyorum dedi. Haklısın dedim ne diyeyim ben de paylaşmadım hatta burda bile paylaşmadım yanlış anlaşılma olmasın diye, halbuki yıllardır kk eğitimde takılırım, buna ne diyosunuz?

ben olsam paylaşırım diyeceğim ama benim oğlum da bir sınavda okul 2. olduğu halde paylaşmadım gerçi yanlış anlaşılmaya takılmam çok ama nazardan korkarım ben de chess..

Halk arasında bir laf vardır .
Kocasını ve evladını övenin yüzü kara çıkar diye.

Övmemek lazım ,mütevazı olmak lazım,bizim çocuklarımızın başarısı anne babayı ,kendisini ve öğretmenini ilgilendirir.
Övünmek ayıptır zaten.
Ben bana sormadan kimseye kızım çok başarılı demem.
Görgüsüzlük gibi gelir bana .

ee canım bu mantıkla kupalar madalyalar sergilenmesin, haberleri yapılmasın mesela, o zaman bu müsabakalarında hiç olmaması lazım, ben mutluluğumu paylaşmak isterdim mesela görgüsüzlüğümden değil sevincimden ama paylaşmadım, insanlar yanlış anlar diye, benim bi arkadaşım çocuğum madalya aldı dese, ben mutlu olurum onlar adına aklıma kötü bişey gelmez mesela
zaten bu konuda o kadar pıstım ki, sorsalarda herhangi bir konuda, çocuğumun başarısını ezikliyorum, aman şöyle böyle idare eder, eh işte falan diyorum

valla bizim millete mütevazi olmayacaksınız arkadaşlar, gerçek sanıp hadlerini aşıyorlar.. ha olmayanı da uydurmayacaksın ama olanı söyleyeceksin.. yoksa benim başıma gelen olay gibi olaylar yaşarsınız..

liseye giderken Edebiyat dersim çok ama çok iyiydi, ama kim sorsa aman hava yapıyorlar demesinler diye fena değil derdim.. bir gün akrabamızdan biri 2 dönem üst üste Edebiyat dersinden ikmale kalan kızını gösterip "office'ciğim, eger Edebiyattan kötüysen Tuba seni çalıştırsın" demişti

bizim millet isim takmaya bayılır zaten, başarılı olduğunu söylersin görgüsüz der, başarısız olduğunu söylersin tembel der.. o yüzden ne iseniz onu söyleyin valla kızlar, kimin ne dediği çok da tın

Başarı zaten kendini gösteren bir şeydir.
Ekstradan yayın yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Ben çocuğumla gurur duyarım ,onu onore ederim,sevildiğini hissettiririm ama yayın yapmam.
Sorarlarsa söylerim .
Bu da benim fikrim.

Herşeyin abartısı zarar, mütevaziliğin bile.
Boşuna dememişler " fazla mütevazi olma gerçek sanarlar"

valla amerikan kültüründe yaşıyoruz, zaman kişisel reklam ve kişisel parlatma devri, çokta mütevazi olmama konusuna katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…