Anlik unutkanliklar acaba alzaimer miyim ben????

en iyisi simdilik aile hekimligine gitmek...
yoksa diger doktirlari bekleyemem..

Gecmis olsun zor bi durum bendede cok asiri olmamak kaydiyla oluyor ama son zamanlarda terimleri kisi adlarini cok fazla unutuyorum ihmal etmemek gerektiginj biliyorum ama ihmal ediyorum siz kesinlikle ihmal etmeyin sizib durumunuzun onceligi nörolojidir b vitamini eksikligine bagli bir durum olabilir yasadiginiz agir travmalarla alakali bir durum olabilir bizlerin verecegi cevaplar degil

Bende bir keresinde bu korkuyla diktora gitmistim ama 50 oncesinde alzaimer olmaz dedi ama sosyoloji okuyan bi arkadasimda 40 ta gorulmeye basliyor dedi oyle yada boyle ihmak edilecek bir durum degil

Bence önce nörolojiye gidip bir beyin MR ı çektirmek lazım ki herhangi bir hasar var mı diye. Darbe gördüyseniz hafıza merkezine denk gelebilir. Geçici unutkanlıklar herkeste olur da anlattıklarınız normal değil gibi.
Geçmiş olsun.

Beyniniz çok yorgunsa (yani hem duygusal hem mantıksal maddi manevi bir çok sorun bu na nedendir) anlık unutmalar olabiliyor. Bazen olmamıs seyi olmus gibi yasamak yada rüyanızda gördüğünüz seyi aslında gercek hayatta yasamıssın sanmak beyninizin size bir sinyalidir. Beyniniz artık S.O.S veriyor, sizden yardım istiyor. Bu olaydan kurtulmanızın bir çok yolu var ve en etkili yolu ise iyi bir meditasyondan geçer. Ki bunu da uzman biriyle yapmalısınız. Bir bardağa haddinden fazla su koyarsanız taşar. Sakinleşip dünyevi sıkıntıları kafanızdan atma vakti artık

Selam canim. 15-16 yas civarinda strese bagli bazi problemler yasamaya basladim. Adimi sorsalar dusunuyordum o derece. Iyi bir psikiyatrist bulduk. Muayene etti sagolsun. Ilac yazip gondermedi ve konusup hayatimla ilgili yonlendirmelerde bulundu Sonraki iki sene icinde tamamen toparlandim. Bu sure zarfinda iki farkli psikologdan destek de aldim. Biraz arastirmani ve iyi bir psikiyatrist bulup danismani siddetle oneririm. Onun alanindan farkli bir durumsa da seni yonlendirir. Gerekirse farkli bir sehire de gidebilirsin. Dogru teshis cok cok cok onemli. Teshis dogru olduktan sonra tedavi bir sekilde hallolur. Bir de sana tavsiyem sifir seker tuketmen.

Düzeldiyse ne güzel.Ben düzelemedim.Böyle kaldı nalet.

Önce psikiyatri ye gidilir psikiyatris psikoloğa yönlendirir prosedür bu.doktora da anlatın gerekiyorsa ilaç kullanın tedavi olun normal bir unutkanlık gibi gözükmüyor

keske benimde karsima iyi bir psiyatri veya psikolog ciksa..
maalesef yok burda ya..
cikolatayi cokmseviyorim bu aralar yiyorum oyle fazla degil ama..
aslinda ben karamsar biriyim butun sorun burda buna cozum bulsam bazi seyleri az da olsa yerine oturtacam..
bir arkadasim aramasa cevap yazmasa hemn beni sevmiyor mu falan diye kendi kendime sikintiya giriyorum..

Bulundugun sehirdeki veya yakin sehirdeki doktorlari arastir. Yakin sehirlere de bakabilirsin. Bir kere teshis koysaniz gerisi rahat. Stresini azaltacak teknikler dene canim. Kizinla yuruyus olabilir, dans edebilirsin. Derin nefes al. Bol su ic. Dus da rahatlatir.

fikirlerin icin cok tesekkur ederim..
bunlari deneyecem..

Bence büyütülecek birşey değil, muhtemelen tedavi edilebilir bir durum. Beyin travma sonrası kensini korumak için saçmalayabiliyor, siz de korku içinde daha da kafanızı karıştırıyorsunuz. Doktora gidin ve korkmayın, geçeceğine inanın, tedavi olun. geçecek.

Bunlara melisa çayı, puzzle yapmak, kedi-köpek sevmek eklemek istiyorum ..
melisa çayi ne ise yariyor canim ..
puzzle yapmayi nedense pek sevmiyorum..
ama hayvanlari severim..
akvaryumum var bir tanecik baligim.var..
ve ellerimle diktigim mor meneksem var ..
onlari cok severim ben..
aslinda hayattan zevk almasini bilirim ama su karamsarligim.beni cogu zaman uzuyor iste...

Bence yasadigin travmalar yuzunden bu yasadiklarin kendini sorgulama nrden boyleyim neden oyleyin deme bende ilk esimden ayrildiktan sonra ayni senin gibiydim cok unutkan olmustum bu gayet normal zamanla acilarin hafifleyince normale donuceksin sakin kendini uzme cik dolas arkadaslarinla sohept et kendini dusuncreye vurma oyle doktorlara faanda gitme bosu bosuna onlar ilac yazmaktan baska bisrey yapmaz

Genetikte bu tarz durumlar yoksa ,Sanmam ağır psikolojik sorunlarimn var bu durum seni dengesizlestirmis. Bulmaca hafiza oyunlari vs oyna duzrlicektir .Kadina vuran erkeklerin elleri kirilsin insallah. Deliye donduruyorlar kadinlari...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…