Anlayan arkadaşlar şu değerlere bir bakabilir mi?

ladylilly

Guru
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2012
131
39
298
Merhaba arkadaşlar tiroid şüphelerim sonucu kan testi yaptırdım. Değerler şu şekilde:

TSH: 6.09
T3: 5.13
T4: 9.06

Bilen arkadaşlar yorumlarsa çok memnun kalırım.

Merhaba arkadaşlar tiroid şüphelerim sonucu kan testi yaptırdım. Değerler şu şekilde:

Canım değerlerin yüksek çıkmış referans aralıkları nedir peki mutlaka genel cerrahi doktoruna görün .

Canım merhaba geçmiş olsun.
T3 özel referans değeri: 1.96 - 4.36 arasında olması gerekiyor.
T4 özel referans değeri: 0.72 - 1.56 arasında olması gerekirken özellikle T4 çok yükselmiş bu da demek oluyor ki tiroid bezlerin çok az çalışıyor ama iki bezden biri yani T4 neredeyse durma noktasında
TSH özel referans değeri: 0.27 - 4.2 arasında seyretmeli
Senin değerlerin normalin çok üzerinde ve TSH hormonu az üretiliyor ve bu hipotroidi olmuşsun demek. Kilo artışın var mı bilemiyorum. Ayrıca bu değerlere göre kesinlikle ve kesinlikle tiroid bezlerine renkli dobler ultrason ile nodül olup olmadığı bakılmalı nodüller iltihaplanırsa haşimato olursun. Üzerinde dur ihmal etme tekrar geçmiş olsun

Yorumunuz için teşekkür ederim. Evet son bi kaç yıl içinde kilo almaya başladım. Ne yaparsam yapayım gram veremedim. Saç dökülmem çoktu bu şikayetlerim üzerine doktora gittim. Ve kan testinde bu değerler çıktı. Genel cerrahi endokrinolojiye yönlendirdi. Elle muayene sonucu bi kitleye rastlanmadı ultrason için gün aldım. Bir de TPO diye bir test varmış sanırım ona baktırmam tavsiye edildi. Tekrar çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Bu belirtiler bende vardı ben haşimato hastası olduğumu öğrendim anti tg normal çıktı ama anti tpo yüksekti antikor vardı ultrasonla bakıldı troid görüldü ama sizin t3 t4 ve tsh da yüksek mutlaka anti tg anti tpo ve ultrason değerlendirilmeli.
Doktorun size ilaç yazmış olması gerek yazmadı mı?

Bugün ultrasonla bakıldı herhangi bir kist ya da nodül görülmedi. Ben ultrason ve endokrin için devlet hastanesinden randevu almıştım 1 ay sonrasına verdiler o Yüzden özelde çektirdim ultrasonu. Radyolog sonuca tiroidit olabilir diye Yazmış. Devleti beklemicem yarın da özelde tpo baktırcam. Ben de haşimotodan şüpheleniyorum. Doktorlara gidemediğim için ilaç da verilmedi. Endokrin randevum 28 ine verildi. Ben daha doktor istemeden testleri yaptırmış olacağımdan o zaman ilaç verebilir diye düşünüyorum.
Sizin şikayetleriniz neydi?

Az kalmış aslında randevunuza aşırı halsizlik yorgunluk hep uyku hali eklem ağrısı unutkanlık 2 yılda 15 kilo aldım 55 kiloydum 70 kiloya kadar çıktı.
Genel cerrahiye gidiyorum bende doktorum oldukça bilgili ve ilgili gereken tüm testleri bir gün içinde yaptırdı ve hemen ilacın dozunu yükseltti .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…