Malzemeler :
- Yaklaşık 19 tane 4mm’lik küp boncuk.(Merkezlere koymak için)
- Yaklaşık 38 tane 4mm’lik yuvarlak boncuk.
- 11.0′lık kum boncuklar.
- 12′lik iğne.
- Uzun bir ip. Bu çalışma bayağı ip gerektiriyor. Çalışma bitmeden ip bitebilir dikkatli olun.
İlk olarak 6 tane kum boncuğu ipe geçirip bağlıyoruz. İpin kuyruk kısmını yeterli uzunlukta bırakın ki sonunda klips için yer kalsın.
Adım 2 :
6 kum boncuğu bağladıktan sonra tekrar iğne yardımıyla geriye dönüp 3 kum boncuktan geçirip iğnemizi çıkartıyoruz.
Adım 3 :
9 kum boncuğu iğnemize geçiriyoruz. Önceden bağlamış olduğumuz 6 kum boncuğun şekildeki gibi 2 kum boncuktan geçiriyoruz.
Adım 4 :
Şekildeki gibi 2 kum boncuktan iğneyi geçirdikten sonra Merkez boncuğu(ortada büyük olanı) geçiriyoruz. Sonra da şekildeki gibi üstteki 2 kum boncuktan iğneyi geçirin.
Adım 5 :
Şekilde görüldüğü gibi Merkez boncuğun her bir yanında 3’er tane kum boncuk olacak şekilde ayarlayın.
Adım 6 :
3 tane kum boncuğunu iğneye takın. Şekildeki gibi diğer 3 kum boncuğun arasından geçirip çıkartın.
Adım 7 :
İpimizi gergin tutarak son eklenen 3 kum boncuktan aşağıya doğru şekilde görüldüğü gibi geçiriniz. Bu şekilde istediğiniz uzunluğa göre Adım-3 ile Adım-7 arasındakileri tekrar ediniz.
Adım 8 :
Sona geldiğinizde 5 kum boncuğu iğnemize geçiriyoruz. Papatyanın yandaki 3 kum boncuğundan yukardan aşağıya doğru iğnemizi geçirip çıkartıyoruz. Böylece klips için yerimizi ayarlamış olduk.
Adım 9 :
Bu sefer yanda kalan 3 kum boncuktan iğnemizi aşağıdan yukarıya doğru geçiriyoruz. Sonra yukarıda kalan 3 kum boncuktan iğnemizi yine geçiriyoruz.
Adım 10 :
Geçirmiş olduğunuz 3 kum boncuktan sonra 3 veya 4 mmlik yuvarlak boncuğumuzu geçirip yanındaki 3 kum boncuktan çıkartıyoruz. Her bir papatyamızın aralarını bu şekilde tamamlıyoruz.
Adım 11 :
Şekilde görüldüğü gibi yuvarlak boncukların tepeceklerini 5′li kum boncukla saracağız.
Adım 12 :
5′li tepeceğin şekildeki tümseğini yapmak için ilk 2 kum boncuktan iğneyi geçirin. 3üncü kum boncuğu atlayın ve son iki kum boncuktan iğneyi geçirin. Bu şekilde kırmızı çizgiyi takip ederek devam edin.
adanzyekadin.com
Son düzenleme: