Anksiyte/ antidepresan kullanan arkadaşlar lütfen bakın?

Bir ilacin etkisinin gorulmesi 6 ayi bulabilmektedir.yan etkiler de zamanla gecmektedir.grip gibi ulser gibi ruh ta sinir sistemi de hastalanir.hormonlar guzel calismaz.bunca dr.okuyor yillarca ve kimya farmakoloji bilimi bosuna yok.bu hastaliklarda da ilac kullanilmali tabiki.malesef ilaca bu kadar karsi olunmasini anlayamiyorum.

canım ben 7-8 aydır paxera kullanıyorum.İlk 1 ay kabus gibiydi.Antidepresanlar ilk 1 ay seni daha kötü yapar 1 aydan sonra iyileştiğini hissetmeye başlarsın.Yan etkiler yavaşça kaybolur.Şu an ne durumdasın bilemiyorum.Ben anksiyete bozukluğu,panik atak,depresyon teşhisi aldım.Hayatımı bu hastalık öncesi ve sonrası olarak ikiye ayırıyorum artık.Gerçekten çok zor.Daha fazla ilerlememesi için mutlaka antidepresan kullanmalısın.Ben epeyce geç kaldım.Korkmadan kullan yakında iyi olacaksın.

Antidepresan kullanmaya başlamştm bıraktm. Okulum var ve beni çok etkiledi ilaçlar. Ne yapacağımı şaşrdm. Sizin ne durumda şuan

Antidepresan kullanmaya başlamştm bıraktm. Okulum var ve beni çok etkiledi ilaçlar. Ne yapacağımı şaşrdm. Sizin ne durumda şuan
Ben çok şükür iyi hissediyorum şimdi.Hatta bir ara iyiyim düzeldim deyip ilacın dozunu düşürdüm fakat yine kötü hissetmeye başlayınca aynı doza tekrar çıktım.Ben çok ağır ataklar yaşıyordum ilk hastalandığımda ama ilaç sayesinde yaşamıyorum onları artık.Fakat ilacı kullanmaya ilk başladığım ay aşırı zordu.İlaç tüm sıkıntılarımı daha da arttırmıştı.Korkunç sıkıntılar,yerinde duramama,panik ataklar yaşattı bana ilk bir ay ama ne zaman doktora gitsem ya da benim gibi birileriyle konuşsam bana bunun zamanla geçeceğini ve ancak bu ilaç sayesinde tedavi olabileceğimi hatırlattılar.Nitekim yaklaşık 1-1,5 ay sonra çok iyi hissetmeye başladım.Tabii o süreci okulda atlatmak epey zor.Bunun kararı tamamen sana bağlı.İlaçsızken ne kadar kötü hissediyorsun,sorunsuz devam edebiliyor musun günlük yaşamına ne bileyim hergün okula gidebiliyor musun mesela gibi gibi...Ben 4 gün işe gitsem 5. gün apar topar hastaneye koşuyordum mesela ya da işe gidemiyrdum

Bu arada şimdi tekrar okudum çıldırma hissi,titreme şikayetiyle acile gittim doktor bu ilaç böyle yapmaz dedi demişsin.Aynen de yapıyor bende de yaptı.Psikiyatr bazı kişilerde böyle olabildiğini ve bu kişilerde çok küçük dozlarla başlanması gerektiğini söyledi.Ben 10 mg la başlamıştım mesela.Bizim gibi hastaların 2,5 mg la filan başlaması gerekiyormuş.Benim 2 arkadaşım daha var kullanan onlarda hiç böyle bişey yapmamış mesela ama işte yine aynı şey bünye meselesi.

Bu arada şimdi tekrar okudum çıldırma hissi,titreme şikayetiyle acile gittim doktor bu ilaç böyle yapmaz dedi demişsin.Aynen de yapıyor bende de yaptı.Psikiyatr bazı kişilerde böyle olabildiğini ve bu kişilerde çok küçük dozlarla başlanması gerektiğini söyledi.Ben 10 mg la başlamıştım mesela.Bizim gibi hastaların 2,5 mg la filan başlaması gerekiyormuş.Benim 2 arkadaşım daha var kullanan onlarda hiç böyle bişey yapmamış mesela ama işte yine aynı şey bünye meselesi.

Haklısın benim bünyem baya zayıf sanırım. İlaçsız terapi ile çözülebilir mi acaba psikolog ile onu denemek istiyorum ben. Çünkü ataktan ziyade bnde farklı şeyler var sürekli karamsarlık kapalı alanda kalamama sınava girdiğimde daralma hayat garip geliuo mesela. Bilemiyorum ne yapacağımı şaşrmş haldeym

huzursuz bacak sendromu diye birşey varmış o sebepten uykuya dalamıyorum diye desyrel 50 mg yazdı fakat içtiğim halde hiçbir işe yaramıyor saat 11 de içtim hala ayaktayım çok uykum var ama dalamıyorum :KK43: doktor işe yaramazsa çift içebilirsin demişti ama antidepresan tarzı bir ilaç olduğu için annem zarar vereceğini düşünüyor.. Kullananlar yardımcı olsun ne olur çift kullananlar oldu mu içsem zararı dokunur mu yazın yalvarırım...

X