Anksiyte/ antidepresan kullanan arkadaşlar lütfen bakın?

Ebruli8991

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2015
157
87
Nasıl anlatacağını bilmiyorum ama lütfen okuyun. Hayatım bir ay öncesine kadar gayet normal gidiyordu tabiki problemler vardı ama beni bu denli etkilediklerinin farkında değilmişim meğer. Önce basımda yanma hissi ile başladı. Geçer dedm geçmedi nörolojiye gttim tomografi çekildm bişe çıkmadı psikiyatri ye yönlendirdi Paxera verdi. Bende şöyle bir durum var bir aydır kendimi bambaşka biri gibi hissediyorum. Normalde cıvıl cıvıl olan ben gülmeyi unuttum. Hayat durdu sanki. Herşey karmakarışık nasıl yaşadığımı bilmiyorum. Herşey garip geliyor. İlaca da önyargılıyım. Kullananlar bu durumu yaşamış olanlar yorum yazsın lütfen. Allahım her derde deva versin tüm hastalara şifa:KK43:

Paxera bende kullandim ama bana hic iyi gelmedi. Tabi bu iyi ilac olmadigini gostermez ama şoyle bir durum var antidepresanlarda doktorda demistir belki. Ilk kullanmaya basladiginda alisma suresine kadar ki bu 1 aydir deniyor genelde boyle halsizlik vs yapiyormus. Ben 1 ay kullandim hatta yaninda laroxly kullaniyordum uyku prblemim oldgu icin ama bana ikiside fayda saglamadi. Biraktim ve psikytrimi degistirdim. 4 aydir uyku icin desyrel, antidepresan olarakta zedprex kullaniyorum. Cok iyi geldi bunlar. Eger sikayetin varsa doktoruna mutlaka danis canim ilac degisikligi yapabilir.

Ya ben bugün ilk kez kullandım bu ilacı yarım içtim hatta mahvoldum yaa az önce acilden geldim. Uyku sersemlik yaptı uyuyodm bi anda ayağa kaldırdı titreme değişk düşnceler geldi çıldrıuorm sandm neden böle oluyoki. Acildeki dr bu ilaç böle yapmaz yarım içmişsn zaten ddi;( ne yapacağımı şaşrmş vaziyetteym

Ya ben bugün ilk kez kullandım bu ilacı yarım içtim hatta mahvoldum yaa az önce acilden geldim. Uyku sersemlik yaptı uyuyodm bi anda ayağa kaldırdı titreme değişk düşnceler geldi çıldrıuorm sandm neden böle oluyoki. Acildeki dr bu ilaç böle yapmaz yarım içmişsn zaten ddi;( ne yapacağımı şaşrmş vaziyetteym
ya ben ilk kullandıgımda 1 adet iciyodum yarım ıcmıyordum. hatta bıkac kere 2 tane içtiğimde oldu. ama bende hiç öyle seyler olmadı uyku hali v.s her antidepresan kullanınca olabilir ama diğer seylerı yasamadım. doktorunla gorusmelısın bence. ilaç değişikliği yapar büyük ihtimalle.

Bi kez de secita diye bi ilaç kulladm o da aynı şeyi yapmıştı anlayamıyorum yaa :KK43:
Bi kez içmeyle bu hale geliyorum. Dr gideyim en iyisi tekrardan

birde sende içtikten sonra titreme yapmış mesela bende 6 ay önce yasadıgım biseyden sonra ellerimde titremeler oluyordu tamamen sinirlerimin bozulmasından dolayı. mesela kullanmaya basladıktan snra titremelerim kesiliyordu. suanda 2 gun ust uste kullnmadıgım zamnalar oldu denemk için kendımı ve tamaen gitmiş o ellerimin titremesı olmuyor ama devam edıyorum tabi ilaca. bana ıyı geldı acıkcası ama zedprex kullanıyorum o ıyı geldı. özellikle son 1 aydır. zaten pskytrmda ıyı gelmesı ıcın 2 3 ay kullanmak gereklı demıstı.

Bende niye böyle bir etki yapıuo acaba yaa anlayamıyorum. Çok mu zayıf bünyem acaba

10mg ve yarısını içtim
aa baya düşükmüş yalnız. benım antidepresanım 20 mg. yan ilacımda 50 mg ve tam içiyorum bırını sabah birini yatmadan önce.
tabi kısıden kısıye degısır bunlar. bence doktorunla görusmelısın tekrardan yan etkılerı var hepsinin ama acillik yapacak derecede mi bilemıyorm yasamadıgım ıcın. mesela bendekı yan etkisi konsantrasyonum bozuldu hıcbı sekılde bıseye konsantre alamıyorum ders fln calısamıyorum. onun dısında etkılerı ıyı.

Evet ben bir görüşeym doktorla tekrardan. Şu ara yaşadklarımı anlatacak kelime bulamıyorum zaten. Hayırlısı bakalm çok sağol yazdıkları için Alah şifa versn hepmze

Evet ben bir görüşeym doktorla tekrardan. Şu ara yaşadklarımı anlatacak kelime bulamıyorum zaten. Hayırlısı bakalm çok sağol yazdıkları için Alah şifa versn hepmze
amin canım. bence de en kısa zamanda konus sana iyi gelecek yazar umarım

hayatımın en büyük hatası ilaca ihtiyacım varken sırf antidepresan için olumsuz bakış açısı nedeniyle kullanmamam oldu..
aslında ilk ihtiyacım olduğunda kullansam bu kadar ilerlemeyecekti hastalığım..
bence ihtiyacınız varsa kullanın.. ilerleyince önüne geçmesi çok daha zor oluıyor

hayatımın en büyük hatası ilaca ihtiyacım varken sırf antidepresan için olumsuz bakış açısı nedeniyle kullanmamam oldu..
aslında ilk ihtiyacım olduğunda kullansam bu kadar ilerlemeyecekti hastalığım..
bence ihtiyacınız varsa kullanın.. ilerleyince önüne geçmesi çok daha zor oluıyor

Ya ben antidepresan ilaçlarını kullanamıyorum sorun orda:KK43: iki tane ayrı ilaç denedm bir tane alıyorm mahvediyor beni anlamadım ki. Acaba yanlış ilaç mı kullanıyorum diyorm çıkmazlardaym.

Geçmiş olsun canım.
Ben içtiğin ilacın 20 mg olanını kullandım ve daha değşik ilaçlarda kullandım.
kullandıklarımın bazıları bana yan etki yaptı bazıları yan etki yapmadı ama iyi de gelmedi.
Tek iyi gelen paxera 20 mg oldu 3 buçuk sene falan kullandım.
İşin ilginç tarafı ilaç içmek istemediğimi düşüne düşüne en sonunda bana iyi gelmemeye başladı yan etki yapmaya başladı.
Böylelikle ayrılmış olduk onunla.
Eğer sende ilaçlar hakkında olumsuz düşünüyorsan mutlaka yan etki yapıyor ilk içmen de bile...

Geçmiş olsun canım.
Ben içtiğin ilacın 20 mg olanını kullandım ve daha değşik ilaçlarda kullandım.
kullandıklarımın bazıları bana yan etki yaptı bazıları yan etki yapmadı ama iyi de gelmedi.
Tek iyi gelen paxera 20 mg oldu 3 buçuk sene falan kullandım.
İşin ilginç tarafı ilaç içmek istemediğimi düşüne düşüne en sonunda bana iyi gelmemeye başladı yan etki yapmaya başladı.
Böylelikle ayrılmış olduk onunla.
Eğer sende ilaçlar hakkında olumsuz düşünüyorsan mutlaka yan etki yapıyor ilk içmen de bile...

sağolasın canım.. inan artık ne olucaksa olsun deyip içtim Şifa Allahtan dedim. Zaten işin özü kullanmak istemiyorum ama mecbur olunca aldım ve çok değişik yan etkiler yaptı.. senin içtiklerinin yan etkisi nasıldı peki ?

sağolasın canım.. inan artık ne olucaksa olsun deyip içtim Şifa Allahtan dedim. Zaten işin özü kullanmak istemiyorum ama mecbur olunca aldım ve çok değişik yan etkiler yaptı.. senin içtiklerinin yan etkisi nasıldı peki ?

Canım yanma vardı başımdan sırtıma kadar acillere gidiyordum bunun için
tetikte bir şey olacakmış gibi bekliyordum normal anksiyetenin bin misli bir huzursuzluktu sebepsiz yere.
çarpıntı titreme dilimde kekemelik baş dönmesi gibi aklıma gelenler bunlar.
Ben yan etkilerinden korkmasam bazı dönemler çok ihtiyaç duyduğumda mutlaka alırdım ama alamıyorum.
zaten düzenli kullanmak gerekiyor ağrı kesici gibi değil maalesef.
Birde başta yan etki yapanlar 1 ay içinde ilaç vücuda alıştıkça azalıp yok oluyor.
Dayan 1 ay 1 buçuk ay canım biraz istersen.

Son düzenleme:
Hadi yaa dayan diyosun yani. Benim ilk başta yanma şikayeti ile başladı zaten sonra bu hale geldim. O zaman ben doktorla tekrardan görüşüp başlayaym ilaca dayanmak çok zor ama mecburuz sanırm. Şimdi kullanıyor musun ilacı. :KK43:

Ya ben antidepresan ilaçlarını kullanamıyorum sorun orda:KK43: iki tane ayrı ilaç denedm bir tane alıyorm mahvediyor beni anlamadım ki. Acaba yanlış ilaç mı kullanıyorum diyorm çıkmazlardaym.

bünyenize ağır geliyordur.. ben prozac kullandım.. ne uyku ne kilo ne agresiflik.. sadece olumlu yönde tedavi etti beni..
ilacı değiştirmesini isteyin doktorunuzdan belki size yaramadı ilaç

Hadi yaa dayan diyosun yani. Benim ilk başta yanma şikayeti ile başladı zaten sonra bu hale geldim. O zaman ben doktorla tekrardan görüşüp başlayaym ilaca dayanmak çok zor ama mecburuz sanırm. Şimdi kullanıyor musun ilacı. :KK43:
canım ben 7-8 aydır paxera kullanıyorum.İlk 1 ay kabus gibiydi.Antidepresanlar ilk 1 ay seni daha kötü yapar 1 aydan sonra iyileştiğini hissetmeye başlarsın.Yan etkiler yavaşça kaybolur.Şu an ne durumdasın bilemiyorum.Ben anksiyete bozukluğu,panik atak,depresyon teşhisi aldım.Hayatımı bu hastalık öncesi ve sonrası olarak ikiye ayırıyorum artık.Gerçekten çok zor.Daha fazla ilerlememesi için mutlaka antidepresan kullanmalısın.Ben epeyce geç kaldım.Korkmadan kullan yakında iyi olacaksın.

X