• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyetem geri geldi

kadinsakxx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2009
81
0
116
51
4 Yıl önce gece yarısı eşimin epilepsi nöbeti geçirmesi sonucu uykudan uyanmamla büyük bir korku yaşadım. Eşim ilk kez nöbet geçirmişti ve ben o durumun epilepsi olduğunu bilmiyordum. Eşimin çok yüksek sesle bağırmasıyla uyandım. Kasılma ağızda köpürme durumlarını görünce eşimi ölüyor zannettim.
O geceyi hastane de geçirince epilepsi olduğunu da öğrenmiş oldum.
Öyle büyük bir korku yaşamam sonucu eşime bu zor durumunda destek olacağım yer de geceleri uyuyamaz, sabahlara kadar nöbet tutar oldum. Tabi uykusuzluk ve yaşadığımız o travma sonucu psikolojim bozuldu. Bir hafta o şekilde idare ettikten sonra psikoloğa gittim. Anksiyete bozukluğu olduğunu söyledi doktor ve bana geceleri uyuyabilmem için sadece gece kullanmak amaçlı bir ilaç verdi. İlaç sayesinde korkuyla da olsa uyuyup kalıyordum. 3 ay kadar ilaca devam ettikten sonra benim ilaca ihtiyacım yok diyerek yavaş yavaş ilacı bıraktım. Bu arada da bol bol dua ediyordum korkularımın geçmesi için.
Eşimin epilepsi nöbetinin doktor tarafından ilaçla kontrol altına alınması ve bir daha nöbet olmaması sonucu zamanla bu dertten kurtulmuştum.
Ama 3 gün önce eşim yine gece yarısı tekrar nöbet geçirdi. Benim anksiyete rahatsızlığımda geri geldi. 3 Gündür yine uyuyamıyorum. Eşime belli etmemek içinde yatakta yatıyorum ama uyanık şekilde ve sürekli dua eder vaziyetteyim.
Benim hastalığımın tek sebebi bu nöbetler aslında. Normal de böyle bir rahatsızlığım yok. Epilepsi hakkında onca araştırma yaptım, her türlü bilgiyi öğrendim. Korkulması gereken bişi olmadığını biliyorum ama elimde değil yine korkuyorum.
Eşimde nöbet sonrası psikolojik olarak çöküntü de. İçinin daraldığını, bunaldığını söylüyor. uyku uyumakta çok zorlanıyor. Kimseyle konuşmak, bir yere gitmek, hiç bir şey yapmak istemiyor. Psikoloğa gidelim diyorum onu da istemiyor.
Hem kendi adıma hem eşim adına çaresiz kaldım. Ne yapacağımı bilemez durumdayım. Sizlerden bizim için dua etmenizi rica ediyorum.

4 Yıl önce gece yarısı eşimin epilepsi nöbeti geçirmesi sonucu uykudan uyanmamla büyük bir korku yaşadım. Eşim ilk kez nöbet geçirmişti ve ben o durumun epilepsi olduğunu bilmiyordum. Eşimin çok yüksek sesle bağırmasıyla uyandım. Kasılma ağızda köpürme durumlarını görünce eşimi ölüyor zannettim.
O geceyi hastane de geçirince epilepsi olduğunu da öğrenmiş oldum.
Öyle büyük bir korku yaşamam sonucu eşime bu zor durumunda destek olacağım yer de geceleri uyuyamaz, sabahlara kadar nöbet tutar oldum. Tabi uykusuzluk ve yaşadığımız o travma sonucu psikolojim bozuldu. Bir hafta o şekilde idare ettikten sonra psikoloğa gittim. Anksiyete bozukluğu olduğunu söyledi doktor ve bana geceleri uyuyabilmem için sadece gece kullanmak amaçlı bir ilaç verdi. İlaç sayesinde korkuyla da olsa uyuyup kalıyordum. 3 ay kadar ilaca devam ettikten sonra benim ilaca ihtiyacım yok diyerek yavaş yavaş ilacı bıraktım. Bu arada da bol bol dua ediyordum korkularımın geçmesi için.
Eşimin epilepsi nöbetinin doktor tarafından ilaçla kontrol altına alınması ve bir daha nöbet olmaması sonucu zamanla bu dertten kurtulmuştum.
Ama 3 gün önce eşim yine gece yarısı tekrar nöbet geçirdi. Benim anksiyete rahatsızlığımda geri geldi. 3 Gündür yine uyuyamıyorum. Eşime belli etmemek içinde yatakta yatıyorum ama uyanık şekilde ve sürekli dua eder vaziyetteyim.
Benim hastalığımın tek sebebi bu nöbetler aslında. Normal de böyle bir rahatsızlığım yok. Epilepsi hakkında onca araştırma yaptım, her türlü bilgiyi öğrendim. Korkulması gereken bişi olmadığını biliyorum ama elimde değil yine korkuyorum.
Eşimde nöbet sonrası psikolojik olarak çöküntü de. İçinin daraldığını, bunaldığını söylüyor. uyku uyumakta çok zorlanıyor. Kimseyle konuşmak, bir yere gitmek, hiç bir şey yapmak istemiyor. Psikoloğa gidelim diyorum onu da istemiyor.
Hem kendi adıma hem eşim adına çaresiz kaldım. Ne yapacağımı bilemez durumdayım. Sizlerden bizim için dua etmenizi rica ediyorum.

hayatta insanlaın başına her şey gelebilir biraz kendi kendiznize telkin verebilirseniz atlatacağınız ı umuyorum geçmiş olsun......

hayatta insanlaın başına her şey gelebilir biraz kendi kendiznize telkin verebilirseniz atlatacağınız ı umuyorum geçmiş olsun......

Çok sağolun. Kendime sürekli telkin veriyorum. Korkmamak gerektiğinide biliyorum ama ne yaparsam yapayım bu sorunu aşamıyorum. İnsanların başıma öyle şeyler geliyor ki, benimki onların yanında belki ufacık kalır. Kimbilir belki de bu sıkıntım çocukluğumda yaşadığım bir korkunun eseri olarak benzer bir durum yaşadığımda beyinde tekrarlama yapıyor. Elimde olmadan karşı koyamıyor ve korkumu yenemez bir duruma geliyorum.
Rabbim benim gibi sıkıntı yaşayan ve her türlü sıkıntılarla boğuşan kullarının yardımcısı olsun.

Esin gitmesede sen git canim ama esinide ikna et ki ise yarasin .yasadiklariniz gercekten cok zor. Ki biz sadece okuyarak zor diyoruz eminim yasamak dahada zordur. Cocugunuz var mi peki ? Sormamin sebebi varsa enazindan cocugumuz icin bi doktora gidelim dersen gider belki. Bu arada 3 gun once tekrarladi demissin ya ilaclari falan birakmamistir demi ? Sizin icin dua edicem canim Allah ikinizede sifa ve sabir versin.

Çok geçmiş olsun Allah eşinizede acil şifalar versin..sizde panik atak olmus olablirsiniz uykusuzlugunuzum sebebi buda olablir cunku bende buna benzer bir saglik probleminden beri panik atak oldum

Son düzenleme:
Esin gitmesede sen git canim ama esinide ikna et ki ise yarasin .yasadiklariniz gercekten cok zor. Ki biz sadece okuyarak zor diyoruz eminim yasamak dahada zordur. Cocugunuz var mi peki ? Sormamin sebebi varsa enazindan cocugumuz icin bi doktora gidelim dersen gider belki. Bu arada 3 gun once tekrarladi demissin ya ilaclari falan birakmamistir demi ? Sizin icin dua edicem canim Allah ikinizede sifa ve sabir versin.

Amin, Allah razı olsun. İki çocuğumuz var biri 18, biri 8 yaşında. Eşimin psikoloğa gitmemesinin sebebi aslında sıkıntısı dışarı anlatamayan biri olması. Derdini anlatabileceğine inansa belki de kendiliğinden gitmek isteyecek.
Ben gideceğim inş en kısa zamanda psikoloğa yoksa bu durumu atlatamayacağım gibi görünüyor.
Eşim ilaçlarını düzenli kullanıyor ama ilaç dışında nöbeti tetikleyen başka etkenler denk geldi sanırım bu ara. İş yerinde uzun süredir işlerin çok yoğun olması sebebiyle aşırı yorgun geliyor eve. Bir de üstüne yatmadan önce bir kaç saat internete takılıyor. Araştırdığıma göre pc mönütörünün ışığı da nöbeti tetikliyormuş. Özellikle karanlıkta bilgisayara bakıldığında. Eşimde son günlerde karanlıkta bakmıştı bilgisayara. Bunu öğrendikten sonra bilgisayara bakma süresini kısıtladım. Ama yorgunluk ve uykusuzluk problemleri devam ettiği için nöbet riski hala yüksek.
Noroloji doktoruna gidip doktor tarafından içim rahatlatılmadıkça sanırım benim bu korkuyu atlatmam veya azalması mümkün değil gibi. Bir aksilik çıkmassa çarşamba noroloji uzmanına gideceğiz.

Çok geçmiş olsun Allah eşinizede acil şifalar versin..sizde panik atak olmus olablirsiniz uykusuzlugunuzum sebebi buda olablir cunku bende buna benzer bir saglik probleminden beri panik atak oldum

Amin çok sağolun, benimki panik atağa pek benzemiyor. panik atak daha farklı benim araştırmalarıma göre. Aslında ben uyuyamıyorum değil, uyumamak için yoğun çaba sarfediyorum. Uyursam eşim nöbet geçirecek ve ben uykuda yakalanacağım gibi geliyor. Gündüzleri ve gece uyanıkken daha iyiyim. Tabi geceleri uyanık olsamda nöbet geçirdiği saatler gecene kadar tetikte oluyorum. O saat geçtikten sonra yatıp uyuyabiliyorum.

Epilepsi tehlikeli bir hastalik degil ama insani psikolojik olarak gercekten çökerten bir hastalik insan surekli nobet gelicek korkusuyla cok kotu oluyo.bnmde köpeğim epilepsi hastasiydi insanlarda oldugu gbi hayvanlardada oluyo baska bi kopekle kavga ettigi sirada aniden bayildi korkudan.ve ozman yakalanmis bu hastaliga tipki insanda oldgu gbi aniden nöbet geliyodu bayilip kasiliyo agzindanda köpükler geliyodu yillarda o sekilde yasadi ilaclarla nöbetleri azaltmaya calisti veterineri.sizi cok cok iyi anliyorum bende sizin gbi geceleri uyuyamiyodum aniden biseyler olur bnm yardimci olamam diye.ki birde sizin eşiniz sözkonusu sizin ki cok cok daha zor Allah kolaylik versin.benim tavsiyem esiniz gelmese bile en azindan siz bir psikoloğa gidin en azindan size kafanizi rahatlatmaniz icin cözüm yollari gösterir cunku bu sekilde uyumayarak Allah korusun sizde zamanla sağliginizi kaybedersiniz ve esinize verimli olamazsiniz bence vakit kaybetmeden bi doktorla paylasin bu konuyu.tekrardan cok gecmis olsun sevgiler..

Back