Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhabalar..Bende aynı durumdayım.Hamilelik planlıyamıyorum bile 3 yıldır ilaç kullanıyorum.Kendi kendine malesef geçmiyo ben çok direnmiştim.Anksiyete nasıl yenilir?? Hamilelik planlıyorum korkularım kaygılarım bitmiyor.
Doktora sordunuzmu?Merhabalar..Bende aynı durumdayım.Hamilelik planlıyamıyorum bile 3 yıldır ilaç kullanıyorum.Kendi kendine malesef geçmiyo ben çok direnmiştim.
Hamilelik konusunu mu? İlaçları kullanırken sakıncalıymış hamile kalmak , eğer onu sorduysanızDoktora sordunuzmu?
Evet ilacı sordumHamilelik konusunu mu? İlaçları kullanırken sakıncalıymış hamile kalmak , eğer onu sorduysanız
Doktorunuzla konuştunuz mu kullanırken ilaç hamileliğe ne diyor? Ben ilaç kullanırkem hamıle kalıcam sanırımMerhabalar..Bende aynı durumdayım.Hamilelik planlıyamıyorum bile 3 yıldır ilaç kullanıyorum.Kendi kendine malesef geçmiyo ben çok direnmiştim.
Hamilelikte ilk 3 ay ilaç kullanılmıyo sonra başlayabilirsinizDoktorunuzla konuştunuz mu kullanırken ilaç hamileliğe ne diyor? Ben ilaç kullanırkem hamıle kalıcam sanırım
Hamileliğimi öğrenene kadar psikiyatr doktorum lustral e onay verdiHamilelikte ilk 3 ay ilaç kullanılmıyo sonra başlayabilirsiniz
Benim kullandıklarım biraz ağır ilaçlar ve eğer hamile kalırsan hemen bırakmalısın demişti.Sanırım ilk üç aydan sonra düşük dozda verebiliriyolar ama tam emin değilim tabi bi çok doktora göre de değişebiliyodur bu durum. Ben bu riski göze alamam yani hamilelik başlı başına bir sorumluluk ve ben tadavi olmadan hamile kalmak istemedim ve doktor evet artık ilaçları bırakabilirsin dediğinde düşünücem Allah nasip etsin inşallah hayırlısıylaDoktorunuzla konuştunuz mu kullanırken ilaç hamileliğe ne diyor? Ben ilaç kullanırkem hamıle kalıcam sanırım
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum o yüzden iyi olana kadar bekliycem.Doktorumu dinlemeden bırakmaya çalıştım ve sonuç en başa geri döndüm.O yüzden tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.Doktor ne zaman bırakabilirsin derse.Çünkü bu öyle bi hastalık ki bazen en sevdiklerinizi bile görmek onlarla konuşmak istemiyosunuz ben o kadar kötü durumdaydım tedaviye başlamadan önce.Öncelik kendi sağlığımız böyle bi durumda.Bence önce kendi sağlığınızı düzeltin bebek konusunu rafa kaldırın. Çocuklu hayat çocuksuz hayattan katbekat stresli ve kaygılı. İlaç tedavisi ya da terapi ne gerekiyorsa önce sağlıklı olun. Siz iyi olmazsanız dünyaya gelecek çocuğa haksızlık olur. Ben çocuktan sonra anksiyete sahibi oldum. 2 yıl cebelleştim ve çocuğumla 2 yıl ilgilenemedim doğru düzgün. Keşke ilaç tedavisi olsaymışım. O yılları telafi etmekle geçti bir sürem de. Şimdi 7 yaşında ve ben ilaç tedavisine yeni başladım.
Bende eskiden goze alamıyodum sizi cok iyi anlıyorum 1 sene gecti ve ben hala boyleyım bekleme fayda etmedı bana, belki bebek durumu daha iyi gelir hepımız için hayırlısı olsunKesinlikle bende öyle düşünüyorum o yüzden iyi olana kadar bekliycem.Doktorumu dinlemeden bırakmaya çalıştım ve sonuç en başa geri döndüm.O yüzden tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.Doktor ne zaman bırakabilirsin derse.Çünkü bu öyle bi hastalık ki bazen en sevdiklerinizi bile görmek onlarla konuşmak istemiyosunuz ben o kadar kötü durumdaydım tedaviye başlamadan önce.Öncelik kendi sağlığımız böyle bi durumda.
Sizinde mi anksiyete probleminiz vardı daha önceden ? Ben biçok olay yaşadım bide üzerine bir boş gebelik geçirdim tabi bunlar beni aşırı derecede etkiledi. Şimdi ilaç kullanıyorum ve iyi durumdayım ruhen hazır olmayı da istiyorum.Benim yengem uzun yıllar tedavi gördü ve evlendikten 11yıl sonra çocuk sahibi olabildi ve eğer tekrar bir bebek istersen yine aynı tedavileri görmen gerekli dedi doktor… Şuan ilki 17 yaşında …3 sene önce de , bizce bu mucize hamile olduğunu öğrendi tamamen doğal olarak ve hiç düşünmedikleri halde ikinci kızları oldu.Rabbim ol derse oluyo işte.O yüzden nasip güzel şeyler olsun hepimiz içinBende eskiden goze alamıyodum sizi cok iyi anlıyorum 1 sene gecti ve ben hala boyleyım bekleme fayda etmedı bana, belki bebek durumu daha iyi gelir hepımız için hayırlısı olsun
Benım daha once yoktu tüp bebek denemelerımden sonra oldu anksiyetem en son transferımde düşük yaptım 6 haftalık ve aonra panik atak yaşadım sonra panik atagım kalmadı ama yogun kaygı başladı iç sıkıntısı cabası uykusuzluk baya kotu zamanlar gecırdım. Tüp bebek sürecim yine tetikledi transfer olmak beni cok kaygılandırıyor o yuzden küçük dozda antidepresan başladık biraz stresımı baskılarsa ilaç en azından daha rahat bir transfer süreci gecırırım. Sunu bılıyorum ara versem 2 sene aonra transfer olsam 2 sene sonra yıne kaygılı olcam yıne anksiyetem başlıcak cunku tüp bebek cok teyıklıyo benı o yuzden bir an once bitirmek istıyorum.Zaten psikiyatrım anksiyete hastaları hamilelikte hormonlarla daha da etkılenıyo dedi bundan kaçısım yok bi şekilde halledıcem bu işiSizinde mi anksiyete probleminiz vardı daha önceden ? Ben biçok olay yaşadım bide üzerine bir boş gebelik geçirdim tabi bunlar beni aşırı derecede etkiledi. Şimdi ilaç kullanıyorum ve iyi durumdayım ruhen hazır olmayı da istiyorum.Benim yengem uzun yıllar tedavi gördü ve evlendikten 11yıl sonra çocuk sahibi olabildi ve eğer tekrar bir bebek istersen yine aynı tedavileri görmen gerekli dedi doktor… Şuan ilki 17 yaşında …3 sene önce de , bizce bu mucize hamile olduğunu öğrendi tamamen doğal olarak ve hiç düşünmedikleri halde ikinci kızları oldu.Rabbim ol derse oluyo işte.O yüzden nasip güzel şeyler olsun hepimiz için
Seni çok ama çok iyi anlayabiliyorum. Çevremizden yada yakınlarımızdan seni anlıyorum diyenler olsa da bu anksiyete panik atak vs durumlarını yaşamayan bilemez.Amann ne olucak kafana takma diyenlerde çok fazla tabi .O yüzden biz birbirimizi tanımasakta birbirimize destek olabiliriz.Çünkü bunu yaşadığımız için önyargısız yaklaşabiliriz.Bazen tanımadığın seni anlayabilen insanlara anlatmakta iyi gelebiliyo Ben nefes egzersizleri ve instagramda olumlamalarla ilgili paylaşımlar falan var onları yapmaya çalışıyorum.Bakmadıysan bence bi dene istersen sana da iyi gelecektir.Benım daha once yoktu tüp bebek denemelerımden sonra oldu anksiyetem en son transferımde düşük yaptım 6 haftalık ve aonra panik atak yaşadım sonra panik atagım kalmadı ama yogun kaygı başladı iç sıkıntısı cabası uykusuzluk baya kotu zamanlar gecırdım. Tüp bebek sürecim yine tetikledi transfer olmak beni cok kaygılandırıyor o yuzden küçük dozda antidepresan başladık biraz stresımı baskılarsa ilaç en azından daha rahat bir transfer süreci gecırırım. Sunu bılıyorum ara versem 2 sene aonra transfer olsam 2 sene sonra yıne kaygılı olcam yıne anksiyetem başlıcak cunku tüp bebek cok teyıklıyo benı o yuzden bir an once bitirmek istıyorum.Zaten psikiyatrım anksiyete hastaları hamilelikte hormonlarla daha da etkılenıyo dedi bundan kaçısım yok bi şekilde halledıcem bu işi
Ben de yoğun anksiyete ile geçirdim hamilelik donemimi. David a Clark' in "kaygı ve endişe" diye bir kitabı var lütfen onu okuyun. Kaygıların çözümü, bilişsel davranışçı terapi. Bu terapiyi bu kitaptan alabilirsiniz. Lütfen okuyun faydasını goreceginize inanıyorum. Benim de yoğun kaygılarım var o anlarda bu konuyu konuşmak bana iyi geliyor. Size de iyi gelecekse o anlarda beni arayabilirsiniz sağlıklı bir hamilelik ve bebeğinizi saglikla kucağınıza almanızı dilerim sevgilerAnksiyete nasıl yenilir?? Hamilelik planlıyorum korkularım kaygılarım bitmiyor.
Merhabalar ben de bu ara kitap araştırıyorum.Anksiyetem yüzünden gerçi ilaç kullandığım için şuan iyiyim ama kökten bi çözüm gerekli Yardımcı çözümlere de bakıyorum. Bende bi araştırıcam bu kitabı teşekkürler kendi adımaBen de yoğun anksiyete ile geçirdim hamilelik donemimi. David a Clark' in "kaygı ve endişe" diye bir kitabı var lütfen onu okuyun. Kaygıların çözümü, bilişsel davranışçı terapi. Bu terapiyi bu kitaptan alabilirsiniz. Lütfen okuyun faydasını goreceginize inanıyorum. Benim de yoğun kaygılarım var o anlarda bu konuyu konuşmak bana iyi geliyor. Size de iyi gelecekse o anlarda beni arayabilirsiniz sağlıklı bir hamilelik ve bebeğinizi saglikla kucağınıza almanızı dilerim sevgiler
Herşey gönlünüzce olsun.Kesinlikle bende öyle düşünüyorum o yüzden iyi olana kadar bekliycem.Doktorumu dinlemeden bırakmaya çalıştım ve sonuç en başa geri döndüm.O yüzden tekrar tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.Doktor ne zaman bırakabilirsin derse.Çünkü bu öyle bi hastalık ki bazen en sevdiklerinizi bile görmek onlarla konuşmak istemiyosunuz ben o kadar kötü durumdaydım tedaviye başlamadan önce.Öncelik kendi sağlığımız böyle bi durumda.
Ben sordum doktorum gebelik için uygun ilaç verdiEvet ilacı sordum