• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete panik bozukluk ve Agorafobi ( geniş alan fobisi)

iyiperi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2024
5
2
1
45
Merhabalar herkese
Bende uzun yıllardır anksiyete ve agorafobi var yani boş geniş açık alanlarda kriz geçiriyorum evden gerekli olmadıkça çıkmıyorum çıktığımda yanımda biri oluyor ve biri olsa bile aşırı korku huzursuzluk yoğun iç sıkıntısı düşecek bayılacak gibi olup kalbim çok hızlı atıyor terliyorum. Kendim dışarıda yürüyemiyorum bir yere gideceğim de arabayla yada taksi ile gidiyorum. Ölecek gibi hissediyorum. Ve yabancılaşma hissi oluyor. Çok korkuyorum.
İlaç kullanıyorum. Hiç terapi göremedim özele gidemiyorum pahalı. Eski zamanlardaki gibi rahatça dışarı çıkmak gezmek istiyorum. Nasıl geçecek çocuğumu gezdiremiyorum bile. Okula göturemiyorum. Benim gibi olanlar yada olmuş olup iyileşenler var mi? Cok zor bunlar.

Merhabalar herkese
Bende uzun yıllardır anksiyete ve agorafobi var yani boş geniş açık alanlarda kriz geçiriyorum evden gerekli olmadıkça çıkmıyorum çıktığımda yanımda biri oluyor ve biri olsa bile aşırı korku huzursuzluk yoğun iç sıkıntısı düşecek bayılacak gibi olup kalbim çok hızlı atıyor terliyorum. Kendim dışarıda yürüyemiyorum bir yere gideceğim de arabayla yada taksi ile gidiyorum. Ölecek gibi hissediyorum. Ve yabancılaşma hissi oluyor. Çok korkuyorum.
İlaç kullanıyorum. Hiç terapi göremedim özele gidemiyorum pahalı. Eski zamanlardaki gibi rahatça dışarı çıkmak gezmek istiyorum. Nasıl geçecek çocuğumu gezdiremiyorum bile. Okula göturemiyorum. Benim gibi olanlar yada olmuş olup iyileşenler var mi? Cok zor bunlar.
Mide ve bağısaklarınıza vuruyor mu bu sıkıntı gece uyku düzeniniz nasıl

Ufak adımlarla yavaş yavaş deneseniz? Önce kapının önû, sonra evden 100 metre uzaklaşma vs vs şeklinde veya ne olacaksa olsun bayılacaksam bayılayım en fazla ne olabilir bu şekilde olmaktan iyidir en kotu alır acile götürürler demeyi denediniz mi? Sizce en kotu ne olur ? En kötüsünü düşünün. Demesi kolay diye düşünmeyin. 2016 senesinde birebir aynı şeyleri yaşayıp kendi kendime atlattım ne demek olduğunu çok iyi biliyorum

Back