Anksiyete? Panik atak?

Sui7

güzel günler gelsin istiyorum haketmesem de tanrım
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2012
527
316
Arkadaşlar ben okulum ve okul sonrası işsizlik dönemimde çok zor şartlardan geçtim. Aslında çok zor dediğime bakmayın biraz ben kendime kuruntu yaptım ağladım kendi canımı sıktım. Çünkü çok sabırsızım hayatta herşeyim düz gitsin istiyorum iniş çıkışları kabullenemiyorum.
Bir ara çok feci takıntılıydım sürekli sevgilime şunu şöyle yap bunu böyle yap diyip duruyordum. O da bıkmıştı çocuk değilim biliyorum neden bu kadar müdahilsin herşeye kontrol manyağı oldun diye. O huyum geçmişti ama şimdi yeniden başladı.
Bu son zamanlardaki mutsuzluklarım hayal kırıklıklarım da beni çok etkiledi. Saçlarımda 1 ayda 7,8 tane beyaz çıktı. Kaygılarım arttı.
Acaba anksiyete var da panik atağa mı gidiyor diye korkuyorum. Çünkü bu aralar bikaç kere gece korkuyla uyandım, ölecek gibi hissettim nefesim kesildi.
Bu gece de sevgilim biraz rahatlayalım zaten ayda yılda bir görüşüyoruz dedi ve 2şer kadeh şarap içtik. Alkolle aram iyi değildir çok çarpar nadir içerim. 12 gibi yattık. 1 gibi titreyerek uyandım, kalbim güm güm güm atıyordu. Yatak sallanıyordu deprem oluyor sandım çocuğu da sarsa sarsa uyandırmaya çalıştım. Sonra biraz sakinleşip tekrar yattım bu sefer de çat çat çat kapıya vuruluyor zorlanıyor gibi seslerle uyandım. Aslında böyle anlatıyorum ama bu sesler deprem yaşadığım hissi falan gerçek değilmiş gibi düşünüyorum. Aslında kapıya çarpma daha gerçekçiydi ama uyanınca nedense beynim üretiyormuş gibi geldi.
Şimdi benim size sorum şu böyle bir durum yaşayanlar var mı?
Alkolün yan etkisi olabilir mi bunlar. Yoksa Kaygılarım beni ele geçirmeye mi başladı. Annemde de uzun zamandır anksiyete olduğu için korkuyorum. Zor zamanlarım bunu tetikledi de bende de başladı mı diye düşünüyorum.
Panik atak yaşayan var mı nasıl bir durum tıbbi olarak biliyorum ama yaşamadığım için anksiyeteden tam farkını bilmiyorum.
Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. En kısa zamanda doktora gideceğim zaten o yüzden doktora git gibi yorumlar değil de anksiyete yada panik atak yaşayanlardan nasıl hissettiklerini öğrenmek istiyorum. Kendi kendime paranoya mı oluşturuyorum diye korkmaya başladım.

Burda kim ne dese sizin için yeterli bir bilgi olmaz. Sorun panik atak olmasa bile ciddiyet taşıyan başka bir rahatsızlık olabilir. En kısa zamanda bir doktorla görüşmelisiniz bence. Ayrıca çok geçmiş olsun..

Bana da bazen böyle şeyler oluyor. Ama alkol aldığım gecelerde daha çok olurdu, alkolün etkisi, bünyeden bünyeye değişebilir. Ayrıca alkolün etkisinden ziyade uyku, uyanıklık arası geçişlerde böyle şeyler hissetmen doğal. Bana genelde yatarken ya da uykuya dalacağım zaman oluyor ama özellikle belirtmeliyim ki genelde çok sık korku filmi izlediğim, seri katillerin hayatlarını araştırıp, onlarla ilgili çok şey okuduğum zaman oluyor. Biri kapıyı zorladı, eve girmeye çalışıyorlar falan zannedip eşimi uyandırıyorum. O da belli sureler var okuduğumuz, onları okumamı söylüyor. Ya da kendisi okuyor. Geçecek diyerek düşünüp okuyunca geçiyor cidden. Ama bu sebeple uzun sürmüyor. Sizdeki belirtiler uzun sürüyorsa hemen bir psikiyatra görünün.

Burda kim ne dese sizin için yeterli bir bilgi olmaz. Sorun panik atak olmasa bile ciddiyet taşıyan başka bir rahatsızlık olabilir. En kısa zamanda bir doktorla görüşmelisiniz bence. Ayrıca çok geçmiş olsun..
Çok teşekkür ederim en kısa zamanda görüneceğim doktora zaten ama biraz da korkum var ne çıkacak diye açıkçası

Sizde kendimi gördüm desem inanır mısınız :) çok fazla korku filmi izlerim ve psikopatların hayatını araştırırım ilgimi çeker. Mesela Hannibal dizisini 1 haftada bitirdim yayınlanan bölümlerini. İşin tuhaf tarafı bu aralar bu tür şeyler hiç izlemedim. Ama alkolfrn olabilir galiba

canım adı nedir panik atak mı anksiyete mi bilmiyorum ama ben de sese karşı çok hassasım. kkda okuyana kadar kendi kendimi şımarık olarak nitelendiriyordum meğer misophania diye bir hastalıkmış. gece uyurken mutlaka kulağıma tıpa takarım. takmazsam eğer tam uykuyla uyanıklık arasındaki evrede eğer bir tıkırtı şıp şıp sesi ve hatta eşimin nefes sesi bile beni sıçratarak uyandırıyor kalbim yerinden çıkacakmışçasına güm güm atıyor bütün vücudum zıngır zıngır titriyor. bu olay 1-2 senedir peyda oldu. kulak pamuksuz uyumak kabus yani benim için

son olay alkolden olabilir çarpmıştır ama eğer devam ederse kesinlikle gidip doktorla görüşün . geçmiş olsun

Bende de gece sese karşı tahammülsüzlük var gündüz olmasa da. Hemen uyanırım kalbim çarparak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…