Anksiyete nasıl geçti kenidine yabancılasma vs oldu mu

duygusu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2023
11
1
1
27
Anksiyete nasıl geçti kendime yabancılaşma nefes darlıgı baş dönmesi yaşayan var mı

Kendime yabancılaşma hissi olmadı, tam tersi kendimi bulmama ve keşfetmeme sebep oldu. Kendi değerimin farkına vardım. Baş dönmesi, diziness etkisi hep anksiyeteden. Çocukken size söylenen ama unuttuğunuz cümleler şu an sizin gerçekliğiniz gibi geliyor ama değil. Sen sus, otur, konuşma, sen yapamazsın, değerli değilsin , sen ne anlarsın…vb tüm sözler şuan bilinçaltınızda dolaşıyor. Hepsi yalan. Allahın yarattığı bir fare bile bu dünya için değerli ve gerekli. Doğduysak muhakkak bir sebebi var ve kimse için değerli değilsen bile kendin ve yaradan için değerlisin, unutma

Nasıl belirtiler var canım benim çocuğun varmış
Baş dönmesi yürürken düşecekmiş gibi hissediyorum sanki boşlukta yürüyorum şakaklarım kafam uyuşuk ve en son kendimi dışardan izliyormuşum hissi oluştu sürekli bir hastalığım çıkacak ve çocuklarımı bırakacağım korkusu maalesef

Anksiyete nasıl geçti kendime yabancılaşma nefes darlıgı baş dönmesi yaşayan var mı
Merhabalar çoooookkkk çok geçmiş olsun önce. Uzun zamandır anksiyete
Merhabalar öncelikle çok çok geçmiş olsun. Ben de uzun zamandır anksiyete ile boğuşuyorum. İlaç falan idare ediyordum. Yaklaşık üç yıldır daha önce hiç yaşamadığım durumlar başladı. Kafamda doluluk, basınç, baş dönmesi başladı.Her türlü tetkik yapıldı. Hiç bir şey yok. Tansiyon diye düşündüm çünkü her ölçüşümde yüksek çıkıyor. Çünkü her seferinde yüksek çıkacak korkusuyla ölçtüğüm için. Holter bağlandı o da normal. En son araştırmalarım sonucu psikolojik olduşuna inandım. İlaç kullanmaya devam ediyorum. O sadece anksiyetemi rahatlatıyor. Bu kafamdaki his beni deli ediyor psikolojik olduğunu bildiğim halde. Bütün enerjimi düşürüyor. Lütfen bunları yaşayan varsa yazabilir mi. Duymak ve bir şey olmayacağına inanmaya ihtiyacım var. Şu anda sanki kafamla beraber vücudum da kurşun gibi ağır. Çok korkuyorum. Ya da psikolog desteği alan var mı. Öneriniz var mı. Lütfen yardımcı olabilecek biri var mı
AdChoices
ADVERTISING​

Anksiyetenin derin etkisi bu malesef. Sürekli kaygılı ve huzursuz olmak stres hormonunu ve sinir sistemini aktif halde tutuyor. Oysaki bu hisler geçici olmalı. Ormanda yürürken aslanı görünce korkarız ama kaçma isteği oluşur. Burda aslandan kaçmamız için gerekli enerjiyi bu hormonlar verir. Kaç ki kendini kurtar, yaşamaya devam et der. Kaçtık uzaklaştık kalbimiz yavaşladı, korkumuz azaldı ve hormonlar düşüşe geçti. İşte bizim gibi yüksek kaygılı insanların vücudunda bu rahatlama oluyor. Hep tetikteyiz, sonra ne oluyor bütün organlar yoruluyor. Kalp uykuda bile düzensiz atmaya başlıyor, ritim bozuklukları oluşuyor .Kaslar sürekli kasılıyor, kas eklem kemik ağrıları başlıyor ardından mide asidi coşuyor, ordan da serotoninin merkezi barsakların dengesi bozuluyor o da ibs neden oluyor. Şimdi sizdeki etkisi tamamen boyun kaşlarının kasılmasından kaynaklı. Beyninizde omuriliğinizde beyin sapınızda bişi yok. Sebep kasıtlı kalan kaslar ve daralan damarlar. Yaşam kader döngüsünde kendinizi ne kadar rahatlatırsanız bu diziness etkisi azalacak. Tecrübeyle sabit çünkü iki kez atlattım.

Benimde çok başım dönüyor hep stres bayılacak gibi oluyorum malesef geçmiyorda ilaç kulanmak lazım bilmiyorum

. Ok çok teşekkür ederim. Çok aydınlattınız beni. Evet çok doğru boyun kaslarımın kasılmasından da rahatsızım, sürekli boyun hareketleri yapma ihtiyacı duyuyorum. Nasıl atlatırım bunu, ilaç takviyesi ile mi, terapi ile mi. Ne yapmalıyım teslim mi olayım. Onu da deniyorum. Psikiyatriye gitmeye korkuyorum. Ek ilaç verirse, onun yan etkilerinden korkuyorum. Siz nasıl atlattınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…