• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete mi Yalnızlık mı?

hayatbeklemezz

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2018
6.604
7.318
198
31
Herkese merhabalar. Direkt konuya giriş yapmak istiyorum. 15 aylık bir evladım var. Tek başıma bakıyorum, eşim sabah gidiyor akşam geliyor evde olduğu günler ilgili bi babadır. Benimlede ilgilidir, büyük sorunlarımız yok hiç olmadı. Herkes gibi ufak tefek atışmalar oluyor tabii. Sorunum şu ki, kafamın içinde hep biriyle konuşuyorum.. Şuna şöyle deseydim, böyle deseydim, onu deyince bunu söyleseydim. Bu kişi genelde kv çünkü doğum sonrası dönemde çok yüzgöz olduk çok üstüme geldi. Eşim defalarca uyardı, karışma konuşma dediysede gerek şaka yollu gerek eleştiri olarak hiç ama hiç susmadı. Bebeğime ne giydireceğim, ne yedireceğim, hangi oyuncaklarla oynatacağım, evde ne yemek yapacağım hatta benim ne yemem gerektiği, kilo aldığım o bu derken hiç ama hiç susmaz hele o dönem hiç susmadı. Önceden az görüşürdük o yüzden hiç umurumda olmazdı. Torun sevdası bi sardı her hafta gelir hergün arar herşeyin içinde. Tabi ki başlı başına sebep odur diyemem ama çok tetikledi gerdi beni sürekli. Artık konsantre olamıyorum, kitap okuyorum okuduğum şey kafama girmiyor defalarca aynı yeri okuyorum. Zaten azıcık bi uyku sürem var ondada uyuyamıyorum. Uyku uyanıklık arasında kafamda hep diyaloglar dönüyor. Karşılıklı konuşmalar, tek başıma konuları yorumlamam gibi. Sürekli yorgunum, mutsuzluk hakim. Bebeğimi çok seviyorum ama çok yoruluyorum.. Üstelik bunların üzerine birde ölüm korkusu eklendi doğumdan sonra. Çocuğumla oturup güzel güzel oynarken bi anda ya ölürsem evladım ne olur, bana bişey olursa evladım nasıl bensiz durur gibi korkular sürekli beynimin içinde. Bu nedir? Anksiyete mi yaşıyorum, bunalımda mıyım? Diyelim ki anksiyete, gitsem teşhis konulsa ilaç kullanabilir miyim, bebeğimi emziriyorum. Bunlar bi rahatsızlık mı, küçük çocuklu olduğum için yaşadığım şeyler mi?

Merhaba canım büyük ihtimal panik atak ve anksiyete tarzı şeyler yaşıyorsun Öncelikle geçmiş olsun vakit kaybetmeden psikiyatriste git emzirebilenlerinde kullanabileceği ilaçlar var.

Back