• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket gibi...!!! 2 normal yol ile gebelik 2 tüp bebek denemesi !!!şimdi ne yapacağım?

Vicdanım buna izin verebilir mi hiç? Ben onların yüzlerini görmeden onları yaşadım. Ben sadece şu söz ile kenimi avutuyorum. İleride bana ''Anne sen bu hastalığın ne kadar illet bişey olduğunu biliyordun da beni niye bile bile doğurdun'' demesine ben cevap veremem. Bu benim içimi hep rahatlatıyor... Ancak allahtan gelenide red ediyoruz....

Bu ikilemi atlatmak kolay olmuyor....

Eşim bizim şansımız %75 iken biz onu %50 ye indiriyoruz tüp bebek ile diyor... O bana şu ara hep normal dene diyor.... o da çok kafamı karıştırıyorr...

İmdatttttttttttttttttttttttttttttttttt

canım binlerce insan var burda tüp bebekle hemen tutamamış bence sen kafana taktığın için olmuyor normalde daha önce gebe kalan insanlarda tüpbebek daha kolauy tutuluyor mesela bende seningibi bebeğini kaybetmiş bir anneyim ben doğurup katybettim çok acı oyüzden bence riski göze alam tüp bebekle sağlam olucak ama normal yolla %25 lik bi sorun var sana bu rakım küçük geliyordur düşününce %75 in yanında ama bak 2 sefer o 25 e raslamıkışın 3. kürtajdan sonra birdaha zaten hamile kalamıcaksın o yüzdendirek tüp bebeğe yoğunlaş kafanı rajhat tut ve verilen yasaklara uy ben daha önce gebelik geçirmiş bi anneyim ama ben dede eşimdede sorun olmasına rağmen ilk denemede tuttu düşün bizim normal yolla bebeğimiz olmuyo senin normal yolla tutuyo eğer kuralına göre yaaparsan tüp bebekte sende % 90 tutar istersen doktoruna sor oda aynısını dicektir şansın herkezden yüksek bu arada benim bebeğimde anemi yüzünden öldü doğduğunda hastalık bütün iç organlarını iflas ettirmişti aneminin türüde önemli zannetmeki hamile kalsan mutlaka doktorlar anlar bizimkini kimse anlamadıbide üstüne doğumumu geciktirdiler bebeğim resmen içimde çürüdü hastalığığla

ekliyim bu arrada ne eşimde ne bende nede ikimizin soyunda aneminin herhangi bir türünü taşıyan kimse yoksadece benim bebeğim

canım sende zor zamanlar geçirmişsin inşallah herşey bundan sonra güzel olur.

Eşim bizim şansımız %75 iken biz onu %50 ye indiriyoruz tüp bebek ile diyor... O bana şu ara hep normal dene diyor.... o da çok kafamı karıştırıyorr... İmdatttttttttttttttttttttttttttttttttt

Valla eşine kızmadım desem yalan olur bu nasıl bir mantık ? Akdeniz anemisi majör denilen ve senin bebeğini kaybettiğin illet bir nevi lösemi, bunda da trombosit nakli var, bunda da kemik iliği nakli var bunda da ağır hasar almış karaciğer var. Bir baba çocuğunu riske nasıl atar.

Yapma gözünü seveyim uyma eşine ve yat kalk pgt diye bir yöntem var diye dua et.

Yok işin aslı öle değil o benim çok üzüldüğümü gördü tüp bebektede üzüldüğümü gördü.... Normal deneyip en azından ihtimali %25 e indirebilirsin diyor... Normal hamile kalıp 3 aylıkken CVS yaptıralım demek istiyor... Hasta ise sonlandırma olacak tabi ki... Tüp bebektede tedavi sürecin yaklaşık 2 ay diyor.. Hamile kalsan 1 ay gecmiş olacak ve sen 2 ay boyunca yaşayacaksın diyor... Oda bilmiyor doğruyu gerçi....

O benden daha çok yıkıldı inan bana :(((

Yok işin aslı öle değil o benim çok üzüldüğümü gördü tüp bebektede üzüldüğümü gördü.... Normal deneyip en azından ihtimali %25 e indirebilirsin diyor... Normal hamile kalıp 3 aylıkken CVS yaptıralım demek istiyor... Hasta ise sonlandırma olacak tabi ki... Tüp bebektede tedavi sürecin yaklaşık 2 ay diyor.. Hamile kalsan 1 ay gecmiş olacak ve sen 2 ay boyunca yaşayacaksın diyor... Oda bilmiyor doğruyu gerçi....

O benden daha çok yıkıldı inan bana :(((

canım biz seni aslında çok iyi anlıyoruz ve senin iyiliğin için diyoruz açıkçası nomal yolla gebe kalıp sonra kaybetmektense tüp bebekte negatifi görmek bence daha iyi ama senin neyi kaldıra bileceğin önemli allahım hakkında hayırlısını versin canım

Aaslında tüp de 2 kere denendi. Biri dondurulmuşlar ile yapıldı. Normal yollarla hamile kalınca bebekleri kürtaj ile almadılar. Suni sancı ile doğum yaptırdılar. Yani 3. de kurtaj diye hamile kalamamam gibi bir risk yok. Doktoum hamile kalabiliyorsun diye % 90 sansın var demiyor seninde ihtimalin aynı diyor...

kurtaj uc kez oldun hamile kalamazsin diye bir sey zaten yok arkadaslar nerden cikardiniz bunu!!!! ya da dogum yapmiss ya da ileri dusuk ne olursa olsun rahim kendini yenileyen bir organ hic ilgisi yok bir daha hamile kalamazsin gb bir sey yuzde yuz eminim bundan zaten dort dusuk yasamis arkadasim dordunde bebekleri icinde oldu ve kurtaj oldu hem de ileri haftalarda simdi uc cocuk annesi Masallah:)) ondan da konuyu iyi biliyorum yok boyle bir sey.

sizin birinci sorununuz tup bebek konusunda bilincsiz olmaniz bu da cok normal, biz hamile kalamayan kadinlar mecbur ogreniyoruz si daha yeni yeni ogreniyorsunuz. tup bebek ismarlama degildirki bir denediginizde olsun hemen ya da ikinci dondurulmusta onceden de acikladim siz esinizle ilk birlikte oldugunuz ay hemen hamile mi kaliyorsunuzki tup bebekte ilk denemede kalasiniz. ordan mantik yurutun.
ikincisi de pgt sizin durumunuzda Allah'in kullarina lutuf ettigi cok buyuk bir sans bence. bunun ustunde esinizle uzun uzun dusunurseniz zaten normal denemezsiniz.
ama su da var turkiyede bu is cok cok pahali gercekten de maddi durumunuz yerinde olmali. yani ben turkiyede olsam ancak bir kez deneyebilirim. ama egerki madddi drumunuz el veriyorsa sizin konunuzda kusura bakmayin ama dusunulucek karar veremeyecek hicbir sey yok yapilcak sey cok net ortada.
size normal deneyin diyen doktorlarin adlarini bilsem usenmem arayip iki cift laf ederim onlara kolay tabbi aylarca bebegini icinde buyutup kaybeden onlar degil!!!
umarim maddi acidan rahatsinizdir degilse de jic ummadiginiz yerden buyuk bir para gelirde pgtyle bir kez daha deneyip bu sefer mutluluga kavusursunuz.

kurtaj uc kez oldun hamile kalamazsin diye bir sey zaten yok arkadaslar nerden cikardiniz bunu!!!! ya da dogum yapmiss ya da ileri dusuk ne olursa olsun rahim kendini yenileyen bir organ hic ilgisi yok bir daha hamile kalamazsin gb bir sey yuzde yuz eminim bundan zaten dort dusuk yasamis arkadasim dordunde bebekleri icinde oldu ve kurtaj oldu hem de ileri haftalarda simdi uc cocuk annesi Masallah:)) ondan da konuyu iyi biliyorum yok boyle bir sey.

canım bu herkez için geçerli değildir belki ama benimde liseden beri çok samimi olduğum bir arkadaşım can yoldaşım var bir oğlu oldu ilk bebeğiydi bu yaşadı diğer 2. bebeği düşük oldu düşüğün risskini bilemem ama ardından 3 tane kız bebeği ileri aylarda karnında öldü kürtaj oldu doktoru son kürtajı yapacağı zaman sölemişti zaten bidaha hamile kalamaya bilirsin diye çok kürtazdan zamanla rahim zarar görüyor her ay kendini pisikolojigman hamile kaldım sanıyor sonrada adet olunca düşürdüğünü sanıyor bayağı bir doktorada gitti bir doktorla kalmadı halada gisdiyot hatta üzüntüden 3 ay önce beyninde ur çıktığını öğrendik şuan kulakları urdan dolayı işitmiyor şaçlarıda dökülüyor ve her gittiği doktorda kesinlikle hamile kalamazsın doğum yapamazsın diyor tabikide deminde dediğim gibi herşey herkezde aynı olacak diye birşey yok ama çokta büyük bir risk kürtaj benim bildiğim bir kadın için

biz de yeni öğrendik taşıyıcı olduğumuzu ve ne yapacağımızı bilmiyoruz :(

tabiki tüp bebek... senin ruh sağlığın da önemli çünkü...şimdi cgt diye daha kesin bi yöntem çıktı ki artık korkma...daha garanti...

ya tüp bebek tedavi süreci zor diyo herkes ama bana nedense keyifl gelen bi süreç...keyifliydi yani... zor olan sanki bebeğin bchg ile varlığını öğrendikten sonraki zaman gibi geliyooo....öğrenmek de güzel...

sonra sınırsız kaygı başlıyor...

bence tüp bebeğin tek zor yanı para...

Normal yollarla hamile kaldım... Şuan 13 haftalık ve bebeğimin taşıyıcı olduğu belirlendi.

Kan değerim 8.2 :(((

Bu durumda olan var mı yardımcı olabilecek arkadaşlar ????

canım ben olsam tüp bebek denerdim çünkü hamile kalıpta aylar sonra aldırmaktansa
tüp bebeğin tutmama ihtimalinde daha az üzüleceğimi düşünüyorum
sonuçta hiç benim olmamış bebek artık 4. ayını yaşadığım hareketlerini kalp sesini duyduğum bebekten daha az yıpratıcı gibi geliyo bana
inşallah sağlıkla alırsın bebişini kucağına

Back