• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket gibi...!!! 2 normal yol ile gebelik 2 tüp bebek denemesi !!!şimdi ne yapacağım?

piyanta

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2010
33
0
0
İzmir
Merhaba,

Eşim ve ben Akdeniz anemisi taşıyıcısıyız!!! 2 kere normal yollarla hamile kaldım. 2 kere tüp bebek denemesi

1. gebeliğim amniyo sentez yapılarak bebeğin akdeniz anemisi olduğu teşhisi kondu ve 6 aylıkken gebelik sonlandırıldı. ( Sonlandırılma psikolojisinden bahsetmeme gerek yok)

2. hamileliğimde normal yollarla gerçekleşti. Bu sefer erken teşhis konması için CVS yapıldı ( Bebeğin plesantasından parça alınıyor 11 haftalıkken işlem zor bir işlem) Sonuç bebek gene hasta ve gebelik sonlandırıldı. Erken teşhis sebebiyle 4 aylıkken sonlandırma daha az psikolojik darbe!!!!

3. Normal gebelik artık denemeyecektim. PGT ile tüp bebek deneme kararı verdik. İlk deneme başarısız ( olumsuzluk haberi insana zor geliyor... Tedavi sürecini anlatmama gerek yok : )

4. Dondurulmuşlarımla deneme. Tüp bebek kadar zor olmayan bir tedavi süreci ancak genege negatif sonuçççç :(

Normal yollarla gebelik elde edersem bebek % 25 ihtimalle hasta olacak %75 normal
Tüp bebek şansını biliyorsunuz % 40-50... Ancak tutarsa bebek sağlıklı olacak .....

Siz olsanız şimdi benim yerimde hangi yolu seçerdiniz Arkadaşlar ?????

Ben karar veremiyorummm!!!!!!!!!!!!

Allah yardımcın olsun.
ben işin içinden çıkamadım.
bence eşinle konuş bu meseleyi.çok zor zamanlar geçirmişsin.
eğer yumurtalıklarında sorun yoksa normal yolla bebek sahibi ol derim.

Allah yar ve yardımcın olsun.

öncelikle geçmiş olsun.sanırım tüp bebek denemen daha ıyı olcak.çünkü en azından pgt yapabilirsin ve ona göre hareket edebılırsın.bırde tam olarak bılmedıgım ama duyduğum bı yöntem var şimdi pgt ile 26 kromozom incelenırken sanırım adı chg olan bı yontem var onunla tum kromozomlar ıncelenebılıyor.onu bı araştır derım ama dedıgım gıbı yontemın adını yanlış bılıyor olabılırım.tabı kı bunlar bızlerı görüşü önemli olan senın ne düşündüğün.ben de ilk tüp bebek deneyımım oldu ve negatifti.çok üzüldüm bu yuzden ıkıncısını ıstememe ragmen korkuyorum yıne olumsuz olcak dıye.sankı bı daha hıc olumlu sonuç alamayacakmısım gıbı hıssedıyorum.eger bu düşüncelerı atabılırsem ıkıncısını deneyecegım.allah kolaylık versın.inşallah gebe kalırsın.nedense ben senın için olumlu düşünüyorum.hoşçakal

Hamile kalıpta tüp bebekte başarı elde edememekte insanı yoruyor... 1. de hamileyim kesin dedim 2. de hiç bişey hissedim. Sonuç olumlu veya olumsuz ben hep deneyeceğim. Sende lütfen korkma ne olursa olsun yüzü gülenlerde var...
Bende de adını koyamadığım bir karamsarlık var ama kime fayda....
Benim kararım önemli biliyorum ancak ben farklı bişey duyabilir miyim diye umut ediyorum. Benim duygularımı benim gibi insanlar yani sizler anlarsınız bunu ne eşiim ne annem ne babam..... anlayamazlar

Teşekkürler

canim kusura bakma ama sormana bile gerek yok cevabin cok net tabiiki de sadece pgt yontemiyle denemelisin pgtde sans cok yukse sen ne yazikki sanssizlik yasamissin vakti degilmis aslinda.
yasadiklarin cok agir o riski bir daha goze alma sakin. ne acilar ne yikimlar yasadin kimbilir gore gore lades demek olur normal denemek.
Allah yardimcin olsun bizler olmadigi icin tup bebek deniyoruz evet zor bir yol ama senin durumun icin bulunmaz nimet yani hamile kaldigin an tup bebekle Insallah saglikla kavusacaksin yavruna.
Allah yardimcin olsun, maddi yonden umarim bir tedaviyi daha kaldirabilirsiniz de hemen yavruna saglikla kavusursun.

Bencede pgt yöntemi ile yada yukarda arkadaşın bahsettiği yeni çıkan yöntem ile denemelisin.Normal yolla gebe kalıp yine aynı hüsranı yaşamanı istemem.Allah yardımcın olsun...

bencede normal yolla hamile kalıp aynı hüsranı tekrar yaşayacaksın daha çok acıtacak canını pgt yöntemi ile dene derim yeniden yinede karar senin canım Allahım sağlıklı bebekler nasip etsin inş..

Öncelikle geçmiş olsun, evet %25 bebeğinizin akdeniz anemisi majör olma olasılığı var ama şunu unutmayın ki %75 de akdeniz anemisi minör olacak (siz ve eşiniz gibi taşıyıcı) ve iki kere üst üste %25 lik dilime yakalanmışsınız bence kesinlikle pgt ile tüp bebek deneyin.

Benim eşimde akdeniz anemisi minör ancak bende sorun yok ama bizim bebeğimizde %25 ihtimalle taşıyıcı olacak.

Son düzenleme:
Ben tüp bebekle hamile kalamıyorum o da bende tüp bebeğe karşı inançımı zayıflattı....
Öyle bir noktaya geldim kiartık normal yollada mı hamile kalamayacağım demeye başladımm...
Normal yolla hamile kalmaya korkuyorum... Tüp bebekle de olmadı.... cevap yazan arkadaşların hiç biri normal demedi..
Negatif kelimeside bende çok kötü etki yapıyor...
Bulamıyorum doğruyuu :((((

Ben tüp bebekle hamile kalamıyorum o da bende tüp bebeğe karşı inançımı zayıflattı....
Öyle bir noktaya geldim kiartık normal yollada mı hamile kalamayacağım demeye başladımm...
Normal yolla hamile kalmaya korkuyorum... Tüp bebekle de olmadı.... cevap yazan arkadaşların hiç biri normal demedi..

canım binlerce insan var burda tüp bebekle hemen tutamamış bence sen kafana taktığın için olmuyor normalde daha önce gebe kalan insanlarda tüpbebek daha kolauy tutuluyor mesela bende seningibi bebeğini kaybetmiş bir anneyim ben doğurup katybettim çok acı oyüzden bence riski göze alam tüp bebekle sağlam olucak ama normal yolla %25 lik bi sorun var sana bu rakım küçük geliyordur düşününce %75 in yanında ama bak 2 sefer o 25 e raslamıkışın 3. kürtajdan sonra birdaha zaten hamile kalamıcaksın o yüzdendirek tüp bebeğe yoğunlaş kafanı rajhat tut ve verilen yasaklara uy ben daha önce gebelik geçirmiş bi anneyim ama ben dede eşimdede sorun olmasına rağmen ilk denemede tuttu düşün bizim normal yolla bebeğimiz olmuyo senin normal yolla tutuyo eğer kuralına göre yaaparsan tüp bebekte sende % 90 tutar istersen doktoruna sor oda aynısını dicektir şansın herkezden yüksek bu arada benim bebeğimde anemi yüzünden öldü doğduğunda hastalık bütün iç organlarını iflas ettirmişti aneminin türüde önemli zannetmeki hamile kalsan mutlaka doktorlar anlar bizimkini kimse anlamadıbide üstüne doğumumu geciktirdiler bebeğim resmen içimde çürüdü hastalığığla

ekliyim bu arrada ne eşimde ne bende nede ikimizin soyunda aneminin herhangi bir türünü taşıyan kimse yoksadece benim bebeğim

Son düzenleme:

canim tup bebekte ilk denemede olmamasi cok cok normal. dusunki normal hamile kalan hem de kolay hamile kalan biri de ilk denedigi ay pat die hamile kalmiyor. buna benziyor tabii tup bebekte sans daha fazla ama yine de ilk seferde olmayan cok kisi var. ben de ilkinde hamile kalmadim ama donmus ilk denememde hamile kaldim. oncelikle vakti buymus die dusundum ikincisi de ilkinde cok hormon almak vucuduma iyi gelmedi cok tepki verdi, donmus da cok basit bir tedavi oldugu dogru duzgun hormon almadigimiz icin sanirim vucudum embroyonun gelismesine izin verdi.
tup bebekte uc kez denemek gerekir demisti doktorum hatta ucuncu ve dorduncu de sans artiyor aa dortten sonraki denemelerde genelde sansin dustugunu goruyoruz demisti. zaten o yuzden fransada tup bebegi devlet donmuslar disinda 4 kez oduyor.
bir kez denemekle olmadigini dusunmen inan bosuna morelini bozman demek.
egerki maddi gucun yerindeyse en az iki kez daha pgt denemesi yapmadan bence dogal denememelisin. ayrica donmus embroyolarina da guven ben ve bircok kisi donmuslarla hamile kaldik.
ne olursa olsun tabiiki maddi gucun yerindeyse bence hic dusunmeden sadece pgtyi denemelisin, pgtnin akdeniz anemisini bulma sansi inanilmaz bir nimet. cunku pgtyle bulunan taranan hastaliklar o kadar da cok degil aslinda.
tabiiki israrli ogt diye yazmam sadece seni dusundugumden yoksa tabiiki de en dogru karari bir anne olarak sen verebilirsin. inan yasadigina cok ama cok uzuldum Rabbim bir daha yasatmasin. Insallah ilk denemende en kolay tedaviyle yavruna saglikla kavusursun. tup bebek denemesinden korkma ilkinde olmamasi cok cok cok normaldi.

Aaslında tüp de 2 kere denendi. Biri dondurulmuşlar ile yapıldı. Normal yollarla hamile kalınca bebekleri kürtaj ile almadılar. Suni sancı ile doğum yaptırdılar. Yani 3. de kurtaj diye hamile kalamamam gibi bir risk yok. Doktoum hamile kalabiliyorsun diye % 90 sansın var demiyor seninde ihtimalin aynı diyor...

Arkadaşım siz sorunu hamile kalmak olarak görmeyin, esas sorununuz sağlıklı bir bebeğe hamile kalabilmek. Bunun için uğraştığınızı unutmayın. Eğer genetik bir rahatsızlığınız olmasaydı tabiki normal yolla hamile kalabilirdiniz.

Bence sorunları ayırt edin ve tüp bebekten korkmayın. Hem nasıl bir daha böyle bir travma göze alınabilir ki ?

Son düzenleme:
Çok haklısın ben bu açıdan bakmamıştım aslında.... Benim belkide sorunum ben kızgınlık yapıp hırs mı yapıyorum lanet olsun deyip tekrar canımı mı açıtacağım.....

Bu arada ilginç olan danıştığımız çoğu doktorların normal dene demesii :(((

Aaslında tüp de 2 kere denendi. Biri dondurulmuşlar ile yapıldı. Normal yollarla hamile kalınca bebekleri kürtaj ile almadılar. Suni sancı ile doğum yaptırdılar. Yani 3. de kurtaj diye hamile kalamamam gibi bir risk yok. Doktoum hamile kalabiliyorsun diye % 90 sansın var demiyor seninde ihtimalin aynı diyor...

ozaman sen bilirsin canım ama benim doktorlarım gebe kalanla kalmayanın asla bir olamayacağını söylüyor istersen sende bi araştır bu topiclerdede bulursun bu bilgiyi

Arkadaşım siz sorunu hamile kalmak olarak görmeyin, esas sorununuz sağlıklı bir bebeğe hamile kalabilmek. Bunun için uğraştığınızı unutmayın. Eğer genetik bir rahatsızlığınız olmasaydı tabiki normal yolla hamile kalabilirdiniz.

Bence sorunları ayırt edin ve tüp bebekten korkmayın. Hem nasıl bir daha böyle bir travma göze alınabilir ki ?

katılıyorum buna çok zor ama sanırım sen benden daha net açıklamışsın

Çok haklısın ben bu açıdan bakmamıştım aslında.... Benim belkide sorunum ben kızgınlık yapıp hırs mı yapıyorum lanet olsun deyip tekrar canımı mı açıtacağım.....

Bu arada ilginç olan danıştığımız çoğu doktorların normal dene demesii :(((

doğum yaptığım zaman doktorun biri bu doktor bir prof. üstelik bana Allahtan mucize olurdiye umutlanıp boşa dua etme bebeğin %99 ölecek ölmezsede ömürboyu sakat ve hastanede kalacak bouna kendini kandırma dedi ve ben daha sezeryandan yeni uyanmıştım yanımda ne eşim nede ailemden herhangi biri vardı bunu söledi ben ağlayıncada boşa ağlama sakatmı yaşasın dedi
yani senin bebeğin öldüünde senden başka kimsenin canı yanmaz doktorun bebeğin hasta ise gerekeni yapar ve çıkar gider birdaha belki seni hiiiiç görmez bile ya sen tekrar böle bişi olursa bilebile bu riske girip bir bebeğin daha ölmesine vicdanın izin verecekmi heleki bu topiclerde binlerce insan birtane sadece birtane bebek isterken diğer arkadaşın dediği gibi gebe kalmak değil sağlıklı bi bebeğe gebekalmak önemli olan

Back