• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankastre Set İçin Tavsiye İstiyorum

Siemens ürünlerim rezalet çıktı.
Fırın deseniz pişirmez, makina deseniz iyi yıkamaz, buzdolabı soğutmaz.
Ocak davlumbaz setim franke, aman tövbeler olsun.
Zaten elektrikli ocak hiç sevmezdim, binada gaz hattı yasak olduğundan mecbur kullanıyorum.
Yemek ya yanar ya pişmez arası yok.
Lekesi çıkmaz, kazısanız çizik kalır.
Ama arçelik kullananlarda benim gibi şikayetler yok, belirteyim.

yurtdışında yaşarken mecburi elektrikli ocak kullandım. hiç tavsiye etmem. gazlının yerini tutmaz. mecbur değilseniz gazlı ocak kullanın derim. ben şu an bosch kullanıyorum. ankastre setim, bütün beyaz eşyalarım aynı marka. 3 sene oldu 5 defa taşındım hiçbir sorunla karşılaşmadım.

hadi yaa, ben temizliği kolay yaparım derken ters köşeye yattım bir de pişirmiyor diyorsunuz .:(

ayyyy ben temizliği kolay olur diye elektrikli istiyordum oysa :KK43:
Görünüşte çok güzel ama camı sildikten sonra mutlaka kurulaman gerekiyor. Yemek pişerken yada ısınırken illaki su vs sıçrıyor yemek dökülülebiliyor sıcağın etkisiyle iyice yapışıyor ocağa. Ocak sıcakken silemiyorsun soğumasını beklerken iyice kuruyor. Sonra sil dur :) diğer ocaklarda zordur ama demirler falan varya. Öyle düşününce cam hem daha görsel hem daha kolay olabilir.

çok elektrik yaktığı doğru mu? ben özellkle temizliği için elektrikli istiyorum ama bazı arkadaşlar bişey yanınca temizliği zor demiş.
Hayır çok elektrik yakmıyor ve temizliği de hiç zor değil neden zor olsun ki diğerlerinden tek farkı elektrikli olması.
Tek sorun elektrik kesintisi olursa kullanamazsınız.

hadi yaa, ben temizliği kolay yaparım derken ters köşeye yattım bir de pişirmiyor diyorsunuz .:KK43:
Ben cam elektrikli kullanmadım hiç normal kullanmıştım, elektrik tüketimi olarak resistanslı ısıtıcı sistem olduğu için cam da o da aynı yakar, yani her gün 1-2 saat ütü çalıştırdığın zamanla çalıştırmadığın zamanlar da bakarsan faturana biraz fiyat farkı olması gibi..
Bir de pişirme performansı olarak ilk zamanlar yemeği yakabiliyorsun ya da dibine sarabiliyor. Bir de kötü tarafı soğuduğunu zannettiğin de ocak, eline temas ettiğin de yanabiliyorsun, çünkü hemen soğumuyor.
Eğer yemek yapmayı seven biriysen gazlı ocak farkını bilirsin anlarsın.. Gönlüne göre bulmanı dilerim..

Teka'nın fırını çok geç pişiriyor, davlumbazı ne işe yarıyor hâla anlayamadım.
Hangi model bilmiyorum.

Şimdiki aklım olsa beyaz cam, gazlı ocak alırım bu arada.

Ankastre setim ve bütün beyaz eşyam Bosch. Son derece memnunum. Yalnız bulaşık makinem güzel kurutmuyordu, sulu sulu çıkarıyordu. Deterjan değiştirince biraz düzeldi :KK64:

7 ,5 yıldır teka kullanıyoruz çok kaliteli öneririm

Arçelik siyah tutku serisi var ben de ve cokkk memnunum aynı serinin mikrodalgasini da aldım çerçeveli olarak ondan acayip memnun kaldım evimdeki herşey arçelik biz sülale olarak başka marka bilmeyiz :)))

filmdelisi pişirmeyle ilgili yazmış ona yazayım derken beceremedim.
Yemek elbet pişiriyor ama mükemmel lezzet aramayın.
Mesela tereyağının bir köpürme seviyesi vardır, o elektrikli ocakta olmuyor.
Kısık koyuyorsunuz öylece duruyor, açıyorsunuz anında yanıyor.
Et için de aynı şey geçerli, şöyle hafif kavurayım diye bir şey yok.
Ya güzel güzel kavurursunuz, ya da haşlama gibi olur.
Yani yemekten anlayan insanlar için oldukça sıkıntılı elektrikli ocak.
Üzerine bir şey döküldüğünde silme şansınız yok soğuyana kadar.
Bu da o kirin iyice yapışıp yanmasına sebep oluyor, sonra da tam çıkmıyor.
1-2 sene sonra ocağınız oldukça eskimiş görüntüye bürünüyor.
Benim tencerelerim mahvoldu mesela, çorba bile yapsam yapışır dibine.
Tencerelerin boyaları ısıdan renk atmaya başladı, diplerinde hafif eğrilmeler mevcut.
Çok hassas alet bu ocaklar ya!

takipteyim.. bende siemensle beko arasında kaldım

Ben boschtan yana yaptım tercihimi,memnunum ankastre setimden...Elektrikli ocakların,daha çok,hafif sote edilmiş sebzeler seven avrupalılara uygun olduğunu düşünüyorum,bizim soslu ,kavurmalı yemek anlayışımıza uygun değil sanki...

Fırın,buzdolabı,bulaşık makinesi,davlumbaz ve elektrikli cam ankastre ocağım Siemens,6 sene oldu alalı,çok memnunum hepsinden.
Tavsiye ederim.
Cam ocağın en güzel yanı bence kolay temizleniyor olması. Silip geçiyorum pırıl pırıl oluyor.

Back