• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ankarali olan yada ankarada oturan yardimci olabilir mi

Bende ankara unideyim. Kurtulus kolej civari ev kiralari 750 800 malesef. Ev arkadasi bulmadan tek çıkılmaz.abidinpasa taraflarinda daha ucuz
Bu arada sonuclar aciklanmadan tercih yapmadan nasi bu kadar emin oldun yahu?
ankara unıversıtesının baya uzerınde bır puan geldı bende bunu tahmın edıyordum. ankara hukukta kararlıyım ınsallah. sorun olmazsa sz nerede kalıyosunuz ogrenebilir mıyım ögrenci evlerı falan varmıs galiba :)

Öncelikle tebrikler canım.Öğrenciler için hele de ankara hukuk için kurtuluş cebeci ideal bir semt.Bahçeli emek tarafını tavsıye etmem zira çok pahalı sana da daha uzak.Ben de kurtuluşta oturuyorum.Fiyatlar biraz pahalı yalnız yurt için de ev için de.İlk aşamada yurtta kalman daha iyi olur sanki ama okulunun semti zaten öğrenci semti yani rahat edersin yürüyerek gider gelirsin her türlü ihtiyacını karşılayabilirsin.Kızılaya yakın bir semt dahası ulaşım da çok çok kolay.Yalnız dediğim gibi maddi açıdan biraz zorlayabilir.Ben de tıp okuyorum ankarada 4e geçtim artık biraz kıdemlendim :) soruların varsa başka yardımcı olurum :)

Tek vasıtayla ulaşmak ve ucuz olmasıni istiyorsan natoyolu tuzlucayr abidinpasa taraflarna bakabilirsin unv kurtuluş tarafındaki daireler hem pahalı hemde verdiğin paraya deymicek daireler
Bence oralara hiç gerek yok.Yazık karda kışta yollarda mı sürünecek?Evet evler eski o paraya değmez ama açıkçası kolay ulaşım gibisi yok hele de öğrenci için.Üstelik yeni geldiği bir şehirde kurtuluş cebeci varken abidinpaşa falan zorlar kızı.

Süngübayırı sokak anılarım canlandı.

Ankara hukuk civarı her yer öğrenci evidir nerde ise

Hatta siyasal yanındaki sokakta arkadaşımın abisini evi var; kiraya veriyordu vs vs

Şimdiden internet ile ev bakmak sağlıklı olmaz zira o evlerin bir çoğu göründüğünden fazla döküktür

Milli Piyango halen duruyorsa iyi yurttur kuaförü vs olan bir yerdi zamanında

Yine yakında KYK yurtları ve özel yurtlar vardı

Eve çıkmak hele ki yalnızsan başlangıç için uygun olmaz;

Bursa'da mesela üniversite civarına özel bir yerleşim var eşyalı 2+1 daire ve nerde ise herkes öğrenci

Ankara'da bu yok; ama Ankara'da nerede ise her yer yakın; metro Ankaray aktarma ile okula ulaşım kolay

Acele etmeyin; bir süre yurtta kalın çevre edinin; ya da belki tanıdığınız aynı bölümü kazananlar çıkar öyle ev işine girişin

İlk başta eve çıkıp sonra kontenjanlar dolunca yurt arayan çok arkadaşımız oldu

çok uzun süre cebeci 'de yaşadım. hukuk ve siyasal ın bitişiğinde oturuyorduk..
ev kirası dandik bir dairede bile 700-800 lira.. 3-4 arkadaş bulamazsan çıkma derim..

Bence ilk etapta yurtta kal.Evi falan boşver.Tek başına maliyetinin altından zor kalkarsın.800 kira desen 300 en az yakıt geliyor elektriği suyu cabası bir sürü masraf.İlk etapta okulunun yurtlarını araştır yoksa da özel yurtlara kay derim.

Avukat bir ablan olarak soyluyorum, puanın cok yuksek madem ankara hukuktan ziyade iyi vakıf universitelerinin hukuk fakultelerini burslu olarak tercih et. Cunku ankara hukuk, istanbul hukuk koklu olmasının ekmegini yiyor su an. Cok kan kaybettiler. Cogu prof. vakıflara kaydı, derse gir cık tarzında bir egitim sistemi var akademisyenlerin. Mevzuata hakim ama donanımsız bir hukukcu yetistiriyorlar. Gerek yabancı dil imkanları, yurtdısı olanakları, egitim kaliteleri koklu vakıf uni.lerini degerli kılıyor. Tavsiyem bilkent, bahcesehir, koc, bilgi ve ozyegin hukuk. Puanın yetiyosa bunları tercih et.

Avukat bir ablan olarak soyluyorum, puanın cok yuksek madem ankara hukuktan ziyade iyi vakıf universitelerinin hukuk fakultelerini burslu olarak tercih et. Cunku ankara hukuk, istanbul hukuk koklu olmasının ekmegini yiyor su an. Cok kan kaybettiler. Cogu prof. vakıflara kaydı, derse gir cık tarzında bir egitim sistemi var akademisyenlerin. Mevzuata hakim ama donanımsız bir hukukcu yetistiriyorlar. Gerek yabancı dil imkanları, yurtdısı olanakları, egitim kaliteleri koklu vakıf uni.lerini degerli kılıyor. Tavsiyem bilkent, bahcesehir, koc, bilgi ve ozyegin hukuk. Puanın yetiyosa bunları tercih et.
Özyeğin hukuku da ilk kez duydum.Öyle bir hukuk da mı var :KK57:

Merhabalar. Bu sene üniversiteye gidiyorum Allah nasip ederse. Görünene gore Ankara universitesu Hukuk olacak. Okul çankaya cebecideymis. Ankaranin yabancisiyiz ve ev bakioruz internetten. Hangi ssemtlerden bakmak uygundur tek ulasim araciyla ulasabilecgim yerler nerelerdir yada surasu güzel dediğimiz bir yer var mi hic bilmiyorum ankarayi yardimci olursaniz sevinirim :)
kolejde oturabilirsin, dikimevi tarafi yada.. cok yakin okula.. ogrenciler o tarafta genelde.. Allah hayirli etsin ; )

Bence oralara hiç gerek yok.Yazık karda kışta yollarda mı sürünecek?Evet evler eski o paraya değmez ama açıkçası kolay ulaşım gibisi yok hele de öğrenci için.Üstelik yeni geldiği bir şehirde kurtuluş cebeci varken abidinpaşa falan zorlar kızı.
Ya bende natoyolundaym heryerdn dolms otobüs geçiyo evden çıkıp arabaya binicek tabi kendi tercihi ama burda bile evler 600 700 den aşağı deilken orda 800e falan zor bulur. Şansı bol olsn:KK45::KK45:

Bence kolej tarafından uzak dur en azından libya caddesi tarafından.Bu civarlarda oturan varsa anlar ne demek istediğimi :KK53::confused:

Back
X