Ankaralı bayanlar bakabilir mi?

LadyEvil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
14.226
112
Yardımınıza ihtiyacım var Ankaralılar ...
Yarın üniversiteye kayıt yaptırmak için Ankara'ya gideceğim
Daha önce hiç gitmediğim bilmediğim bi yer
İnternetten araştırdık aklımızda bikaç yurt var adreslerini aldık fakat hiçbi bilgimiz yok nerede olduğuna dair
Mesela görüşmek istediğimiz yurtlardan biri Balgat'taymış
Aşti'den Balgat'a nasıl gidebilirim?
Bikaç sorum daha olacak umarım yardımcı olabilirsiniz ...

merhaba canım hayırlı olsun.

aştiden balgata aştini önünden dolmuş olması gerekiyor

Teşekkür ederim :)
Çok uzak mı Aşti ile arası?
Beytepe'ye yakın olduğunu söylemişlerdi Balgattan Beytepeye ulaşım nasıl?

beytepeye mi gideceksin
hacettepee mi ?

benim okulum :)
yanlız benim mezuniyet 1998. :)))
ben balgata daha ters bir yerden gidip gelirdim. okulun kendi servisleri vardı o zamanlar. sonradan ego otobüsleride konmuş.

beytepeye mi gideceksin
hacettepee mi ?

benim okulum :)
yanlız benim mezuniyet 1998. :)))
ben balgata daha ters bir yerden gidip gelirdim. okulun kendi servisleri vardı o zamanlar. sonradan ego otobüsleride konmuş.

Evet canım Hacettepe :)
Şimdi de servisler varmış ama nerden geçer hangi ilçe yakın beytepeye hiç bilmiyorum
Hangi ilçelerden yurt bakmalıyım beytepeye ulaşımın kolay olması için?

Son düzenleme:
beytepe şehir merkezine çok uzaktır. balgat olabilir yakınlık açısından. ben batıkentten gidip geliyordum orası uzaktır. ben mezun olduğumda kampusun içine de güzel yurtlar yapmışlardı. kızılaydanda kolay gidip gelebilirsin. aslında en iyisi okula gittiğinde oradakilerle görüşmen

bu arada hangi bölüm?

Yurt başvurusunda bulundum ama çok istek varmış çıkmayabilir bana
O yüzden çevreden yurtlar arıyorum
Umarım okulun yurdu çıkar
Saol yardımın için :)
Bölümüm sosyoloji

Yurt başvurusunda bulundum ama çok istek varmış çıkmayabilir bana
O yüzden çevreden yurtlar arıyorum
Umarım okulun yurdu çıkar
Saol yardımın için :)
Bölümüm sosyoloji

adına çok çok sevindim. başarılar diliyorum. beytep çok güzeldir. özellikl baharda ve kışın kar altında...

iyi geceler tatlım

canım kızılay tarafından yurt bak. ordan servisler geçiyo. ben 2 sene boyunca kolejde bi yurtta kaldım. tam önünde hacettepe servislerinin durağı vardı. orda okuyan arkadaşlar çok rahat ediyolardı. servis saatinde okula gitmek istemeyenler ya da geç kalanlar da sıhhiye köprüsüne yürüyüp ordan biniyodu. iki türlü de tek vasıta yani. istersen sana kaldığım yurdun sitesini falan gönderebilirim :)

Çok iyi olur :)
Özelden atarsan sevinirim

Tekrar teşekkürler tata

hayırlı olsun canım :)
ben de beytepede okudum ve bir süre balgatta kaldım. balgat, beytepeye ulaşımın en rahat olduğu semttir. sabahları en işlek caddesinden bir servis kalkar kampüse giden. onun dışında, dışişleri bakanlığının karşısından sürekli beytepe otobüsleri geçer.
aştiye gidişin de balgatın neresinde oturduğuna bağlı olarak değişir. eğer balgat ziyabey caddesinin aşağı kısımlarına yakınsan yürüyerek 10-15 dk.da aştidesin. taksi de çok maliyetli olmaz.
bir de ümitköy var beytepeye yakın. oradan da servisler vardı. bu sene de olur umarım
yalnız ümitköyün bir dezavantajı, merkeze uzaktır. bir de otobüsleri tıkış tıkış olunca zaman zaman çekilmez olur.
yine de güzel, sakin bir semttir.
en iyisi balgat diyorum. hem merkeze 10-15 dk, hem kampüse orta yakınlıkta. hem de gayet güvenli bir semt. öğrenci semti sayılır artık
eğer kızılay gibi merkezi bir semtte yurt bakacak olursan, günlük yaşam açısından çok rahat olsa da kampüse her gün o kadar yolu gidip gelmek çok büyük eziyet olur bence. tercihinin ne yönde olduğuna bağlı..
yardımcı olabileceğim herhangi bir konu olursa mail atabilirsin
nevbbahar@hotmail.com

Son düzenleme:

Teşekkür ederim :)
Ben şimdi aştinin hemen arka sokağındaki bi yurda kayıt oldum
Emek mi oluodu orası?
Pek bilmiyorum adını
Ama içime hiç sinmedi açıkçası
Bana ulaşım çok kolay dediler hemen karşıdan servis kalkıo dediler ama hemen karşısı dedikleri yer için çok uzun süre yürümem gerekti
Balgatta bikaç yurt vardı aradık konuştuk sanırım değiştireceğim yurdu
Ya da ben mi yanlış yere yürüdüm aştiden ulaşım zor mu beytepeye?
Balgattakilerle bidaha görüşeyim ben çok teşekkür ederim
Bir de şöyle bişey duydum,balgattan binince kampüse giden servisler çok dolu oluomuş
Servislere rahat binebilmek için merkezde yurt bul diyen de oldu :26:

serviste kimse yokken binmek için daha uzak bir yerde kalmanın pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum. hele ki söz konusu beytepe gibi ankarada ulaşımın en sıkıntılı olduğu kampüsse, hiç mi hiç. evet sanırım kaldığın yurt emek'e giriyor canım. ve orada kalırsan taşıta binmen için biraz yürümen gerekecek. balgata geçebilirsen daha rahat edebilirsin, tabi balgatın çok çok yukarılarında olmayan bir yurt ise geçerli bu söylediğim. servise zamanında binersen sıkıntı yaşamazsın. aştiden beytepeye ulaşım iki şekilde olur, ya aştinin ana caddesinin emek tarafındaki şeritinden yürüyerek sola sapar ve eskişehir yoluna çıkarsın, orada yaya üst geçidinin altındaki duraktan binersin; yahut sağ tarafında olan armada'ya kadar yürür; onun önünden binersin. birinci yol daha mantıklı, hem daha kısa sürer hem de bir önceki durakta binmiş olursun. oradan hem ego denilen belediye otobüsleri, hem de servisler geçer. eğer böyle merkezi bir duraktan binersen illa ki servise bineceğim diye tutturmamanı öneririm, çünkü bazen servislerin dolu olduğunda hiç durmadan geçtiği olabilir. ben 2 yıl balgatta, 1 yıl da sıhhiyede (merkezi semtte) kaldım. sıhhiyede köprü üzerinden bindiğinde taşıtlar pek dolu olmuyor, ancak orası tam merkezi geçit yeri olduğundan tüm ankara nüfusu oraya yığılıyor. bazen çok uzun bitmeyecek gibi görünen sıralar oluyor ki beklemek çileden çıkarıyor insanı. balgat veya emekten kampüse 15-20 dk.da gidersin. sıhhiyeden bindiğinde bu süre ikiye katlanır. tabi iyi denk getirir veya beklersen eğer, sıhhiyeden oturarak gitme ihtimalin artar ve rahat gidersin. yani ya uzak bir yerde kalır ve erkenden çıkmayı alışkanlık haline getirip rahat gidersin, veya kampüse yakın oturur ve ayakta da olsa kısa sürede gidersin gibi bir sonuç çıkıyor.
bir de sıraya geçerken iki sıra olduğunu farkedersin :) komiktir; yol yakınındaki sıra ayakta da gitmeyi göze alanlar, yeter ki bineyim gideyim artık diyenler için, diğer taraftaki sıra ise, geç de olsa sonraki otobüse de binerim yeter ki ayakta gideyim diyenler için. beytepenin çözüm yöntemleri :) bir kış gününde tipi arttığında acil sırası denilen üçüncü bir sıra oluştuğunu görürsen şokta kalmayasın :))

Son düzenleme:

Uzun uzun anlatmışsın çok saol kafamda bişeyler oluşmaya başladı
Gözüm de korkmadı değil yani
Bana da öyle bişey demişlerdi Konya yolunda beklemişsiniz siz Eskişehir yolunda bekleyeceksiniz demişlerdi anlamamıştım
Gitmeme çok az kaldı fikir edinmiş oldum teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…