- 23 Nisan 2015
- 264
- 92
-
- Konu Sahibi daphnelena
Bence hepsi aynı derecede uzak.Bu arada Batıkent mi, Eryaman mı, Ümitköy tarafı mı daha uzak tam olarak çözemedim :)
Bahsettiğiniz yer polatlıya temelliye yakın. Ankara dışı resmen. Kızılaya mümkün değil 25-30dkka gidemezsiniz. Hatta yeni yapılan çayyolu metrosuyla gitmek için bile yaşamkentte inip tekrar otobüse binmeniz gerekiyor. Ucuzluğu için tercih ediyorsanız bilemem ama emlakçı biraz fazla övmüş. Batıken saydıklarınız içinde merkeze en yakını, metroyla 20dkkada kızılayda olursunuz. Eryaman da hem ucuz hem de siteler daha güzel(bence) turkuazdan çok daha iyi. İyice araştırmadan karar vermeyin. Hayırlısı olsun
Ben ki yıllarca yaşamkentte yani turkuaza 10 dk mesafede yaşadım.
Hala oraya şehir dışı derim.
Dolmuş yarım saatte bir gelir fakat kızılaya 20 dakikada gitmeniz diye bir şeyi unutun.
Yaklaşık bir saat sürer o da trafik yoksa.
Trafikte bir buçuk saatte merkeze ulaşırsınız.
Metroya turkuazdan transfer başladı mı bilmiyorum, yani metro ulaşımınız diye bir şey pek mümkün değil.
Gelişmesi için en az 3-4 seneye ihtiyacı var.
Şahsen tavsiye etmem.
Onun yerine ümitköy, konutkent, yaşamkente bakın.
En azından turkuaza göre ulaşımı çok kolay, merkezi ve yeni şehir artık bu tarafta.
Eğer fiyatların uygunluğu açısından düşünüyorsanız, yine bu tarafta bağlıca semtine bakın.
Ümitköyün karşı tarafı sayılır, evler çok güzel fakat turkuaz gibi daha gelişmedi.
Ama en azından 12 km daha şehrin içinde ve 3-4 km uzağınızda avm ler olur.
Bence hepsi aynı derecede uzak.
Batıkent ve eryaman içeride kalıyor.
Ümitköy Eskişehir yolu üzeri yani düz bir hat olarak daha ulaşımı kolay.
Çünkü batıkent eryaman ulaşımlarının bir kısmı ümitköy köprüsü üzerinden yani ümitköye kadar gelip yapılıyor.
Şahsen çayyolu-yaşamkent arası bir yerde oturuyorum.
Ve buradan ancak şehir dışına taşınırım.
Çevre, muhit ve yaşam tarzı oldukça nezihtir.
Ya emekliler vardır ya da genç öğrenciler ve genç çalışanlar.
Sonradan yaşam alanı haline gelen bir semt olduğu için ümitköy, güvenlik açısından da Ankara'da kendimi en iyi hissettiğim bölgedir.
Gece 2de kendi kendime sigara almaya giderim, bir Allahın kulu da rahatsız etmez ya da dönüp bakmaz.
kira sınırınız nedir ona göre yardımcı olalım
ben açıkçası eryaman gibi uzak yerleri önermem. yolladığım linkte dikmenin merkezi kısımları var harita üstünde. bir bakın. kızılaya çok yakın. hürriyet caddesi sokullu caddesi dikmen caddesi civarları. harita üzerinde gezerek diğer yerlere de bakabilrsiniz. haritayı kaydırdıkça diğer yerlerdeki çıkıyor.400-600 tl
Şöyle söyliyim yeni evli olacağız ben kızılayda bir dersaneye kpss için gidicem..yani kızılaya ulaşımımın kolay olması lazım.
Çok teşekkür ederimmben açıkçası eryaman gibi uzak yerleri önermem. yolladığım linkte dikmenin merkezi kısımları var harita üstünde. bir bakın. kızılaya çok yakın. hürriyet caddesi sokullu caddesi dikmen caddesi civarları. harita üzerinde gezerek diğer yerlere de bakabilrsiniz. haritayı kaydırdıkça diğer yerlerdeki çıkıyor.
http://www.hurriyetemlak.com/konut-kiralik/ankara-cankaya-apartman_dairesi/harita?rsc=eRNA3xMId--o6NjOxkWPUd6fVSvxs6C2DnzPRB5r-iKEVbI7oFOJ0-vqw3im2Jcs6rGHTruWpEhMG476q84Nf7CwmbX63ZY7mdxOpu0j9euTxY3wDQi2cZKcHFvfAJ.hU6dwffPmhMTTZ1tle8g3-sSb22nhEw8uMovi-YiiMCNIaTXEolCmmw==
Ankara / Keçiören / Uyanış Mh.
Ankara / Keçiören / Etlik Mh.
Ankara / Yenimahalle / Mehmet Akif Ersoy Mh.
Ankara / Altındağ / Gültepe Mh.
Buralar nasıldır kızlar? Kızılaya ulaşım nasıl olur? Hiç bilmediğim yerler. Keçiörende sadece basınevlerini biliyorum,babannemler oturuyor.
Teşekkür ederimEtlikte ulaşımınız kolay olur, Kızılay 15 dk gibi bir mesafede.
Zaten Etlik başlı başına merkezi bir yer.
Keçiören, Etlik, Demetevler gibi semtlere bir bakın.
Hem ulaşımı hem merkezi olması hem de nüfusun büyük çoğunluğunun orada yaşaması gibi avantajları var.
Mehmet Akif Ersoy yanlış bilmiyorsam, Urankent tarafı.
Biraz daha şehre uzak ve merkezi değil.
Gültepe önermem diyebilirim.
Ankara'nın diğer ucu sayılır.
naptın arkadasım.. bıldıgın ankaranın dışı.. gerçi elemişsin zaten de aman ha uzak dur..Merhaba kızlar,
Ankara'yı bilenler lütfen bana yardımcı olun. Eylül'de evleniyorum ve en geç mayıs sonunda Ankara'da evimizi tutmamız lazım. Öncelikle Turkuaz Vadi Konutlarında çok güzel bir ev bulduk. Emlakçı çok yardımsever görünüyor :) Çankaya Üniversitesi karşısında,yani Eskişehir-Ankara yolu üzerinde, Ankara çıkışında yer alıyormuş bu evler. Tokiye ait,ısınma sorunu yok. Kızılaya 20-25 dk da gelirsiniz,ulaşım sıkıntısı yok diyor emlakçı. Dolmus,metro,otobüs hepsi için uygun bir semtmiş. Orası hakkında bilgisi olan var mı? Ümitköy tarafında kalıyor benım anladıgım kadarıyla, evi 2 hafta sonra falan görmeye gideceğiz. Şu an nişanlım da ben de Ankara'da değiliz. İnternetten bakıyoruz evlere. Temiz, ısınma sorunu olmayan,merkeze ulaşımın rahat olabileceği,uygun 2+1 ev arıyoruz arkadaşlar.
bence batıkent. en geç 30 dk metroyla kızılaydasın. ama kiraalar üçündede yüksektir..Bu arada Batıkent mi, Eryaman mı, Ümitköy tarafı mı daha uzak tam olarak çözemedim :)
Yenimahalle en yakın yer kızılaya.. ama mahallesıne baglı tabı.Ankara / Keçiören / Uyanış Mh.
Ankara / Keçiören / Etlik Mh.
Ankara / Yenimahalle / Mehmet Akif Ersoy Mh.
Ankara / Altındağ / Gültepe Mh.
Buralar nasıldır kızlar? Kızılaya ulaşım nasıl olur? Hiç bilmediğim yerler. Keçiörende sadece basınevlerini biliyorum,babannemler oturuyor.
naptın arkadasım.. bıldıgın ankaranın dışı.. gerçi elemişsin zaten de aman ha uzak dur..
bence batıkent. en geç 30 dk metroyla kızılaydasın. ama kiraalar üçündede yüksektir..
Yenimahalle en yakın yer kızılaya.. ama mahallesıne baglı tabı.
sen kıra olarak arattın sanırım
bahsettiğiniz yerden şehre ulaşım en minimum 45 dakika o da akan trafikta özel araçla. otobüsle 1 saat sürer. zaten artık metro ringleri ve dolmuş var sadece. özel aracınız yoksa turkuaz tokiyi tavsiye etmem.Kızılaya 20-25 dk da gelirsiniz,ulaşım sıkıntısı yok diyor emlakçı
şehre en yakın batıkent sonra ümitköy sonra eryaman. ama en pahalı ümitköy sonra eryaman sonra batıkent. 3ü de genelde site düzeninde. ümitköy zaten ankaradaki en pahalı semtlerden biri. eğer tutmadıysanız 800-2000 ve üstü ümitköyde evler. eryamanda 600-1000 arası batıkenttede 450-1000 arası. ulaşım olarak üçünde de sıkıntı yaşamazsınız.Bu arada Batıkent mi, Eryaman mı, Ümitköy tarafı mı daha uzak tam olarak çözemedim :)
Turkuaz vadi konutlarından vazgectım zaten, ulaşım sıkıntı dediler. Sanırım batıkentten ya da eryamanda. bakacağız. Hala tutmadık. Çok teşekkürler.şehre en yakın batıkent sonra ümitköy sonra eryaman. ama en pahalı ümitköy sonra eryaman sonra batıkent. 3ü de genelde site düzeninde. ümitköy zaten ankaradaki en pahalı semtlerden biri. eğer tutmadıysanız 800-2000 ve üstü ümitköyde evler. eryamanda 600-1000 arası batıkenttede 450-1000 arası. ulaşım olarak üçünde de sıkıntı yaşamazsınız.